Eesti-Saksa-Lõuna Prantsusmaa ja Saab Assistance

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
Kasutaja avatar
Aeronautik

Niisiis käisin mina oma Saabiga reisil. Kogu reisi pikkus 6000km. Sihtpunkt oli Nice ja Monaco. Marsuut oli läbi Poola-Saksamaa- šveits- Itaalia- Prantsusmaa- sama teedpidi tagasi. Kõik oli kena ja auto pidas ennast ilusti üleval kuni......tagasiteel Poolas kell 3 öösel lõi rooli sisse hirmsa vibra. Sõites üle 100 km/t vibra kadus. Väiksematel kiirustel oli ikka asi väga hull. 100km enne Poola-Leedu piiri sai vastu võetud otsus, et helistame Saabi Assistance sest autol garantii ja teenus tundus igati normaalne ja vibra oli juba terves esisillas selline, et tuleb kohe alt. Helistasime siis ja väga kena abivalmis härra oli teises otsas, kes soovitas ikka kuidagi Leeduni välja vedada sest Poola pidavalt väga kahtlane olema. Ok leppisime siis kokku, et sõidame Leeduni ära ja Piiril oootab meid treiler ja viib auto esimesse teenindusse mis siis asus Kaunases. Kohale jõudes ootasime tund aega puksiiri ja taksot sest kokku oli meid neli. Kell oli siis 6 hommikul. Kella poole kaheksaks jõudsime Kaunase Saabi keskusesse. See on koht mille teenindus rikub kogu Saabi margi mainet ja ei soovita eales mitte kellelegi. Tähtsa näoga remondiboss võttis auto ja ajas garaaži. Auto tõsteti üles ja vaadati alla ja lasti alla tagasi.
Tehti proovisõit ja anti tagasi väites, et auto on 100% korras ja vastab tehasenõuetele. Jama oli selles, et kui auto natuke seisis siis kadus see koterman roolist ära. Väitsin, et asi oli ikka väga hull ja selle autoga mina sõita ei julge. Sellepeale vaadati mind nii nagu ma ajaks :bs:. Arvasid, et ehk jäi kivi velje vahele:thumb:Rattad vaatasime üle kui see jama algas ja nii loll ma ka pole, et aru ei saaks kui asi ikka väga jama on. Ok usaldasime siis neid sest peale 3 tundi vintsutusi tahtsime lihtsalt edasi sõita, et koju saada. Sõitsime siis 30 km ja lõi jälle rooli käes loopima...seekord ainult korraks. Saime siis Lätti ära kui enne Riiat hakkas jälle jama pihta ja seekord hullemini kui ennem. Jälle kõne Assistance ja seekord juba tungivalt sai soovitud puksiiri ja ka asendusautot ette ootama, et saaks lõpuks ometi koju. 10 km kaugusel Riia saabiteenindusest jäime siis puksiiri ootama.....ootasime ...2 tundi peale kõnet....saime teenindusse ja seal hakkas jälle pihta, et autol nagu pole midagi viga jne.....seekord siis ütlesin, et ennem mina seda autot vastu ei võta kui kirjalikult saan vastuse, et auto on korras.Kurat see oli ikka väga õudne mida see auto tegi....turvalisusest oli ikka asi väga kaugel. Lätlased olid asjalikumad ja lubasid auto üle vaadata ja viga üles otsida......siis ootasime asendusautot 1.5 tundi. Kuigi sai mainitud, et korra oleme juba lüpsta saanud Leedus ja enam ei tahaks pikalt passida ja kohe sõitu jätkata.....aga tundub, et sellest polnud abi. Lõpus siis saabusime koju 7 tundi hiljem kui algselt olekisme jõudnud. Räägin seda lugu selleks, et kes te kavatsete sõita Saksamaale autoga hoidke eemale Leedu teenindusest ja Saab assistance teenusesse tuleks ka ettevaatlikult suhtuda ja arvestage sellega, et aega kulub meeletult sest meie lugupeetud naabritel on aega nagu muda. Asjaajamine käib seal ikka meeletul teo sammul ja klient pole seal mitte keegi:gun:
Kasutaja avatar
Homersimpson
Saabiklubi liige

Räägi siis juba seda ka, et kus kondi vahel se kotermann oli lõpuks:?
Kasutaja avatar
Aeronautik

Hetkel siis auto Lätis ja viga veel ei tea.....ehk homme juba targem.
nampat

Mingismõttes kurb kuulda, et selline negatiivne kogemus, samas kohati on autodel probleeme, mis mõnikord on ja siis jälle ei ole ja siis jälle on... diagnoosida selliseid kotermane on väga keerukas. Olen kindel kui autol oleks olnud mingi viga, mis pidevalt esineb, siis oleks ka Leedust selle vastu rohtu saanud. :)
Kasutaja avatar
waldoS

Jama lugu, endal on kogemus Rootsist, kui teel olles lõppes bensupump. Enam viisakamat, kiiremat ja paremat Saabi teenindust vist ei ole olemas. Kusjuures mehaanik veel jagas pärast soovitusi, et kus võib kihutada ja kus mitte, et Eesti laevale jõuda.:notworthy:

Hind oli muidugi :gun:
Kasutaja avatar
Aeronautik

Seis nüüd siis selline, et homme lähen autole järele. Toon siia remonti kuna.......lätakate arvates on auto
sõidukõlbulik 1 sõitjale mitte täislastis. Komöödia.........:drink:
Andrus99
Saabiklubi liige

Vea kirjeldus on mõnevõrra sarnane mu enda kogemusega, kus tuksis olid pooltelgede siseotsad (küll mitte Saabil). Vibra oli esiotsas just siis kui vedu taga, ja esines nn kriitiline kiirus (u 70km/h), millest ülal ja allpool oli tunduvalt vaiksem. Kusjuures vabajooksuga vibra polnud.
A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster / J.Clarkson
y2k87

Endal tekitas ka samasugust vibra pooltelje sisemine ots., Aegajalt lõi sellise vibra sisse, et sõita polnud üldse võimalik. Ja tavaliselt tekkis ta pidurdamise aeg või peale seda. 5-10 minti seisis ja sai sõita jälle ilma, et miski tunda annaks. Tegu siis 9-5-ga.
Kasutaja avatar
Homersimpson
Saabiklubi liige

Karm värk kui sellised asjad juhtuvad. Ja küll mõeldakse midagi välja, et asi oma kaelast ära saada ja JOKK :(

EDIT: Saada mingi 400 kilone vend riiga autole järgi :thumb:
Kasutaja avatar
Aeronautik

Sama viga arvab ka VM aga lätakad ei taha mitte sellest aru saada. Nende arust on auto sõidukõlbulik.
Vot siis teenindust.

PS! eks ma olen natuke vinguja tüüp ka aga kurat tahaks ikka korras autoga sõita ja mitte iga 100km tagant puksiiri järele kutsuda:wall:
Kasutaja avatar
Aeronautik

Helistati õhtul veel, et ikkagi otsustasid remontida.......veidrad:?
Kasutaja avatar
Aeronautik

Viga siis seisnes poolassis mis vahetati lõpuks ära Tallinna VM.-is Lätist tulin siis nende jutu järgi korras autoga....aga peale Pärnut jälle treilerile minek sest sõita võimatu.
Tänud meie meestele :notworthy: kes ikka viitsivad Saabi lippu kõrgemal hoida.....aga kiluvarastele ja mustlastele(leedukad) seda ajunus.i ma nii lihtsalt ei kingi:gun:
Vasta