Niisiis käisin mina oma Saabiga reisil. Kogu reisi pikkus 6000km. Sihtpunkt oli Nice ja Monaco. Marsuut oli läbi Poola-Saksamaa- šveits- Itaalia- Prantsusmaa- sama teedpidi tagasi. Kõik oli kena ja auto pidas ennast ilusti üleval kuni......tagasiteel Poolas kell 3 öösel lõi rooli sisse hirmsa vibra. Sõites üle 100 km/t vibra kadus. Väiksematel kiirustel oli ikka asi väga hull. 100km enne Poola-Leedu piiri sai vastu võetud otsus, et helistame Saabi Assistance sest autol garantii ja teenus tundus igati normaalne ja vibra oli juba terves esisillas selline, et tuleb kohe alt. Helistasime siis ja väga kena abivalmis härra oli teises otsas, kes soovitas ikka kuidagi Leeduni välja vedada sest Poola pidavalt väga kahtlane olema. Ok leppisime siis kokku, et sõidame Leeduni ära ja Piiril oootab meid treiler ja viib auto esimesse teenindusse mis siis asus Kaunases. Kohale jõudes ootasime tund aega puksiiri ja taksot sest kokku oli meid neli. Kell oli siis 6 hommikul. Kella poole kaheksaks jõudsime Kaunase Saabi keskusesse. See on koht mille teenindus rikub kogu Saabi margi mainet ja ei soovita eales mitte kellelegi. Tähtsa näoga remondiboss võttis auto ja ajas garaaži. Auto tõsteti üles ja vaadati alla ja lasti alla tagasi.
Tehti proovisõit ja anti tagasi väites, et auto on 100% korras ja vastab tehasenõuetele. Jama oli selles, et kui auto natuke seisis siis kadus see koterman roolist ära. Väitsin, et asi oli ikka väga hull ja selle autoga mina sõita ei julge. Sellepeale vaadati mind nii nagu ma ajaks

. Arvasid, et ehk jäi kivi velje vahele:thumb:Rattad vaatasime üle kui see jama algas ja nii loll ma ka pole, et aru ei saaks kui asi ikka väga jama on. Ok usaldasime siis neid sest peale 3 tundi vintsutusi tahtsime lihtsalt edasi sõita, et koju saada. Sõitsime siis 30 km ja lõi jälle rooli käes loopima...seekord ainult korraks. Saime siis Lätti ära kui enne Riiat hakkas jälle jama pihta ja seekord hullemini kui ennem. Jälle kõne Assistance ja seekord juba tungivalt sai soovitud puksiiri ja ka asendusautot ette ootama, et saaks lõpuks ometi koju. 10 km kaugusel Riia saabiteenindusest jäime siis puksiiri ootama.....ootasime ...2 tundi peale kõnet....saime teenindusse ja seal hakkas jälle pihta, et autol nagu pole midagi viga jne.....seekord siis ütlesin, et ennem mina seda autot vastu ei võta kui kirjalikult saan vastuse, et auto on korras.Kurat see oli ikka väga õudne mida see auto tegi....turvalisusest oli ikka asi väga kaugel. Lätlased olid asjalikumad ja lubasid auto üle vaadata ja viga üles otsida......siis ootasime asendusautot 1.5 tundi. Kuigi sai mainitud, et korra oleme juba lüpsta saanud Leedus ja enam ei tahaks pikalt passida ja kohe sõitu jätkata.....aga tundub, et sellest polnud abi. Lõpus siis saabusime koju 7 tundi hiljem kui algselt olekisme jõudnud. Räägin seda lugu selleks, et kes te kavatsete sõita Saksamaale autoga hoidke eemale Leedu teenindusest ja Saab assistance teenusesse tuleks ka ettevaatlikult suhtuda ja arvestage sellega, et aega kulub meeletult sest meie lugupeetud naabritel on aega nagu muda. Asjaajamine käib seal ikka meeletul teo sammul ja klient pole seal mitte keegi