Kas Saabi remont võrreldes teiste autodega on kõvasti kallim või on see müüt

Soovid osta aga vajad nõuannet... Aita sõbral SAAB'i osta.
Nasda

Küsimus siis Saabi kasutajatele, kõik räägivad et Saabi jupid on väga kallid, kas see on müüt või ongi varuosad kordades kallimad näiteks Audi, VW, jms autode varuosadest?
andres
Saabiklubi liige

Arvan, et võiksid ise teha võrdluse. Võta mõned varuosad mida pead enda jaoks "kalliks" ja võrdle hindu teiste markide omadega. Võrdla nii A kui ka B varuosi. Nii saad vist parima ülevaatuse. Muidu võib siin tekkida mõtetu arutelu.
See täitsa isiklik arvamus.
:drive:
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

võta kasvõi autoosad.ee ette ja hakka sealt päringuid tegema. Mina oma classicu varuosade hinna üle väga ei kurda.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
part
Küülikuaretaja

saabiremont pole sugugi nüüd just eriliselt kallis, a seda on vaja pidevalt teha:head:
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Algselt postitas: part
saabiremont pole sugugi nüüd just eriliselt kallis, a seda on vaja pidevalt teha:head:
come again??
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
part
Küülikuaretaja

rahu cyber, väike nali kah ikka sekka
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Teid ja teie nalju, noormees..:)
Pilt
Kasutaja avatar
aljoga
klassiker
Auto: Rootsi raud, aga mitte SAAB

algne küsimus ise on ju suht puudulikult esitatud! Saabe on ju mitmeid mudeleid, ühed on kallimad, teised odavamad, sama lugu on varuosadega. samuti oleneb, milliste Audi-VW mudelite juppidega võrrelda, ja kas võtta a või b-kategooria juppe... vanade VW-dega ja nende juppide hindadega/saadavusega võib Eestis ehk vaid Lada omasid võrrelda.
epsum

Ja vana vw sõiduomadusi võib ka aint ladaga võrrelda - seega.
Sa saad seda, mille eest maksad. Kui arvad, et saab võtab palju kütust, hooldus on kallis ja jupid kaa. Siis tea - kallis on ainult see, kes sul kaisus öösel on, kõik muu on kulukas.
Keskmises korras saabi ülalpidamine läheb maksma umbes 3000 krooni kuu ( kütus-kindlustus-hooldus) - ma ei tea, kas see on kulukas või mitte.
( minul siis kuuläbisõit ~2500km). Enivei, alla 3k eest kuus nagunii ühtegi AUTOT üleval ei pea.. ei usu, et ka mõnda liiklusvahendit sama raha eest saaks.
Kui säästa tahad, kasuta ühistransporti - on odavam ja saastab ka vähem
sigaelmar

See on jah õigesti õeldud, et oleneb VW mudelist, ma usun, et uue Phaetoni hoolduskulud ületab enamuse Saabide omad, aga vaevalt, et töökindlus sama teeb. Mu eelmine auto oli just VW, suurem osa juppe jäi siiski 100-200 krooni vahele :)
Nasda

Ok, tunnistan et küsimus oli võib-olla natuke kehvasti esitatud. Lihtsalt alati kui keegi mainib saabi ostu, siis esimene assotsatsioon on see, et sellega kaasnevad suured remondikulud.
Tahtsin lihtsalt saabi omanike käest küsida, et mis nende seisukoht on. Kahjuks endal siiani ühtegi saabiomanikust tuttavat ei ole ja mõtlesin et saan ehk oma vastuse siit foorumist.
Kui võrrelda autosid, siis loomulikult ei saa võrrelda phaetoni ja saab 900. Ma eeldan et võrdlusel võetakse siiski aluseks sama klassi auto ja aasta. Saab 900 - audi b4 näiteks või saab 9000 - audi 100 näiteks.
Endal on plaan mingi hetk ka saabi perega liituda ja sooviks lihtsalt kinnitust et kas tegu on müütide vüi väljamõeldistega.
Tänan soovituste eest autoosad.ee, sain sealt hästi võrdlused kätte. Järeldus - kordades vahe ei ol, arvan et ca 30% keskmiselt ja oleneb muidugi osast.
:notworthy:
Saabs
Saabiklubi liige
Auto:
Kontakt:

Kui aus olla, siis on mu lühikese elu jooksul juba kolmas SAAB ja kui remont oleks kallis, arvan et ma ei sõidaks SAABiga.:cool:
vaade

ma ei tea kas kõigil, aga paljudel Audi, VW ja Saabi mudelitel on täpselt üks ja see sama Bosch-i generaator, mille remont järelikult on kõigil täpselt võrdne.
sigaelmar

Parandan natuke vaade teksti: Boschi generaatoriga sõidavad ringi meie tänavapildis pea kõik saksa päritolu autod. Enamus juppe kattuvad nendel omavahel :)
TxT

Minu eelmise Saabi 3-aastase ekspluatatsiooniperioodi jooksul ei vahetanud ma ühtegi detaili kaks korda. Tegemist oli Saab 9000 '87 2.0T-ga.
Uuri, kui tihti teistel autodel veermiku detaile vahetatakse... :gun:

Praeguse Saabiga pole ka ühtegi detaili pidanud kaks korda vahetama, aga olen autot ka ainult aasta pidanud.

Muuseas, mul on olemas nn. raamatupidamine mõlema Saabi kohta. Kui oled huvitatud, siis sealt saad ettekujutuse kulutuste struktuurist ja sagedusest.
TxT

Hea tähelepanek, krss. Võtan kriitika omaks.

Kolme aasta läbisõit oli 71639 km, odomeetri näit lõpus oli 232303 km.

Ekspluatatsiooni jooksul oli ka üks kraavi sõit ning üks väiksem teelt välja sõitmine. See peaks ju ka statistikat mõjutama? ;)

Kahjuks eraldi statistika A või B varuosade kohta puudub. Piduri peapumba aga sain suisa romulast - 600 krooniga sain kätte... ;)
Aga iga hoolduse või remondi puhul on odomeetri näit kenasti kirjas.

Mis aga minu eelmise postituse point oli - Saab 9000 on väga vastupidav auto, vähemalt mis puudutab mootorit ja veermikku. Et kui sa ostad kallima varuosa, siis see ka kestab kauem.
Detailset statistikat järelduste tegemiseks pakkusin aga juba konkreetselt asjast huvitatutele.
part
Küülikuaretaja

Algselt postitas: krss
No ärme nyyd liiale lähe, viimane Volks mille söiduomadusi Ladaga sai vörrelda, oli siiski Pörnikas:)...

meil oli vahepeal kolf, II, ei roostetand kah, jube hea oli - bena võttis isegi külmade otstega linnas aind 6.5 (muidugi minekut vobsjee ikka ei olnud ka), mõnnalt tuuleklaasi nurkades mnt peal pahistas juba 80kmh pealt (kere nii kandiline noh), aljoga ütles ka, et lahe autu, kunagine saksa pensionäri unistus, ja seest oli tore, lihtne, tahhoka kohal oli seinakell, naljakast riidest iste ja polster, pika sirge joonlauaga disainitud, mossest hullem. tore kulgur oli (sellega sooritasime isegi paar möödasõitu ja mõnel korral õnnestus ketsi panna ka), ilus must autu, läikis, nigu valitsuse massin, tõeline Kraft Durch Freude, lukku käis puldiga, tegi piiks-piiks. aga lössi sõideti. kahju kohe teisest, niuts
Kasutaja avatar
aljoga
klassiker
Auto: Rootsi raud, aga mitte SAAB

aljoga lausa arvab, et golf II on peaaegu (rõhk sõnal "peaaegu") samasugune kultusauto kui klassik 900. taotluslikult ülilihtne (ja omamoodi -stiilne) disain, sõiduomaduste koha pealt ei oska kosta.
andres
Saabiklubi liige

Mis aga minu eelmise postituse point oli - Saab 9000 on väga vastupidav auto, vähemalt mis puudutab mootorit ja veermikku. Et kui sa ostad kallima varuosa, siis see ka kestab kauem.
Detailset statistikat järelduste tegemiseks pakkusin aga juba konkreetselt asjast huvitatutele. [/quote]

Võin samuti detailset statistikat tõsisele huvilisele pakkuda.
vaade

...tollal kui aastane läbisõit sinna 100.000km kanti jäi, tellisin Saksast üliväikese läbisõiduga väga vana diisel-Audi ning...Enda käes jõudis diisel-Granada 500.000km-ni, ning siis läksid vahetusse originaalsed tehases paigaldatud sharniirid...

Sinu mega läbisõidud ja olematud remondivajadused km/kohta tulevad vist pigem Soome peegelsiledatest teedest - sest kui su töölesõidu trajektoorile jääks Pärnu mnt lõik Mersu keskusest Järve Selverini (ja veel mõni sarnane koht, mida Tallinnas on küllaga), siis peaks silladetaile iga paari kuu takka vahetama.
andres
Saabiklubi liige

Algselt postitas: vaade
...tollal kui aastane läbisõit sinna 100.000km kanti jäi, tellisin Saksast üliväikese läbisõiduga väga vana diisel-Audi ning...Enda käes jõudis diisel-Granada 500.000km-ni, ning siis läksid vahetusse originaalsed tehases paigaldatud sharniirid...

Sinu mega läbisõidud ja olematud remondivajadused km/kohta tulevad vist pigem Soome peegelsiledatest teedest - sest kui su töölesõidu trajektoorile jääks Pärnu mnt lõik Mersu keskusest Järve Selverini (ja veel mõni sarnane koht, mida Tallinnas on küllaga), siis peaks silladetaile iga paari kuu takka vahetama.

Kui kõik mootorkütuse pealt võetav aksiis läheks teedele mis siis....... Hea teema mis?
Kasutaja avatar
MadMan

Minu kokkuvõte teemast: Saab kui kvaliteetauto tahab korralikke juppe ja asjatundlikku paigaldust - siis sõidab jälle tükk aega. ;)

Eesti teede-tänavate seisukorra järgi võib otsustada, et elame 4. järgu riigis, autode järgi jälle, et USA-st natuke vaesemad.
Kasutaja avatar
indrek

Lõin 2 aasta kulud kokku: 30 000 km
Bensiini peale 1kr/km 30 000kr
Korraline hooldus (õlivahetused, lekkiv radikas, .... pisihoole) 7000kr
Kitsejaht :gun: (esituli, suunatuli...) 6000kr
Talvekummid, valuveljed 10 000kr
Lisavarustus, liikluspolitsei, muu tiliuliu ... 4000kr
+laste turvatoolid 3000kr
+auto amort (ostuhinna ja jääkväärtuse vahe)

ei ole odav, ei ole. Bussiga sõites hoiaks ikka Ullult kokku :)
vaade

Algselt postitas: indrek

no need summad ei sõltu vist auto margist
(liikluspolitsei vast ehk siiski, kui on turbo)
andres
Saabiklubi liige

Algselt postitas: indrek
Lõin 2 aasta kulud kokku: 30 000 km
Bensiini peale 1kr/km 30 000kr
Korraline hooldus (õlivahetused, lekkiv radikas, .... pisihoole) 7000kr
Kitsejaht :gun: (esituli, suunatuli...) 6000kr
+auto amort (ostuhinna ja jääkväärtuse vahe)

Aga küsimus ei olnud ju kas bussiga on odavam.
Vasta