Kust leida värvi...

Kõik mis on seotud SAAB' i hooldusega - alates remondikohast lõpetades autopesuga
Vasta
silver44

vaja oleks Saab 9-5 ´98 kapott ja esitiib üle võõbata, Tegu tumesinise metallikuga. Oskab keegi soovitada kust võiks saada värvi ja mis selle hind olla võib? Teine küsimus selline, et kas peale värvi on vaja ka lakki peale kanda, olen sellist asja kuskilt kuulnud??
Trionic
Saabiguru

Värvi ja laki tellid koodi järgi värvipoest.
Kasutaja avatar
mihkeltt

mul käis endalgi auto VM-is tiiva ja kapoti värvimises. kuna kindlustus maksis kõik kinni, siis ei tea hinda. olen ka kuulnud, et spetsimad mehed valivad värvi esiteks vastavalt originaalkoodile ja siis veel värvi kulumisele, et uus värv läheks ülejäänud kerega kokku. ma kujutan ette, et hõbeda peal see kulumiserinevus nii välja ei tulegi, aga vanematel autodel ja ntx rohelised, sinised ja punased - seal vast hakkab silma küll.

ma eeldan sellest, et see on sul üks esimesi kordi autot värvida kui küsid kust värvi saada? ise võtsin see suvi ette kere liistude värvimise - esimene värvimistöö mul. ja ei olnud kohe üldse mitte nii lihtne kui oletasin. Suurte pindade nagu kapott jne värvimine esimese tööna on aga kordades raskem. ja lakki tuleks ikka ka peale kanda, vast isegi mitu kihti. esmalt soovitaks küsida vm-st (antti vist tegi ka keretöid) hinnapäring ja siis sealt edasi mõelda.
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

Arvan, et Pärnus on ka piisavalt kohti, kus värvimistöid tehakse.
Ära ise tee! Tegelt ka. Otsi ivomets ülesse, tema ka Pärnakas ning sebib siin igasuguste massinatega.
olaviv

Kõvendiga värve pole vaja lakkida. Ühekomponendilisi soovitavalt lakkida, siis peab kauem vastu.
Saab ka ise tehes hea tulemuse aga peab enne harjutama ja eeltöötlused ning puhastused tegema ja kogu aeg piinlikult puhtust hoidma.
svenska

Ei tea kui palju hinnad erinevad eri firmades aga mingi aasta tagasi ostsin hinnaga 700-800 eek/kg Tallinnas, lakk tiba odavam. Aga kui otsida ehk saab odavam kusagil ka. Värv oli ühekomponentne ja lakk kahekomponentne. Kuna oli vaja ainult spoileri jaoks siis 150g+150g läks (värv+lakk). Näiteks ühe ukse jaoks kulub umbes 400g. Eks saab siis umbkaudselt arvutada palju läheb tiib+kapott.
Vasta