Leidur Leo: aga no on selliseid tüüpe, kes ei julgegi mootori juurde vaadata.
Üldiselt:
Ma olen ka ise nokitseja. Arvan, et kui ma oleksin (praegu ainult tehnikast räägime) kõik tööd ja tegemised sisse ostnud, oleks ma kooliraha olnud juba tänaseks päevaks maksnud kümnetes tuhandetes. Loomulikult võtab asi endal rohkem aega ja kui tuli takus siis küsin spetsi abi. Tihti aga ei ole kelleltki ka küsida. Leiutan ise. Selle vältimiseks külastasingi erinevaid foorumeid, kust sain piisaval hulgal infot ja kontakte samuti. Praegu ongi see foorumi mõte nii tahaplaanile vajunud, et midagi ei ole vist enam kirjutada.
Ainus masin, millele ma vist tõesti kätt külge ei pannud, oli 9-5.
Vana tonnine on algosadeks lõhutud, värvitud, eeltööd jne tehtud-kokku pandud ja aastaid sõitnud ka veel peale selle. Kaldun arvama, et sellise töö maksumus kuskil ettevõttes, kes soovib ka kasumit teenida, oleks no nii kümne-viieteistkümne tuhande kandis. Kui nii vähesega hakkama saab. Võib olla selle ajal oleks saanud.
Oma kahe ATV peale on kulutanud ka palju aega remontimisele. Tean, mis nende masinate remondihinnad teenindustes on. Veermikud algosadeks samuti, uued detailid sisse ja minekit. Pakun samuti kuskil paarikümne tuhande kanti "kokku hoitud" remondiraha. Lisaks veel töö, mis oleks maksma läinud 50tuhat aga sain suure surma peale ja tänu headele tutvustele garantii alla. Selle töö teostamine võttis aega ettevõttes 5 kalendri kuud!!!
Tsikli remont, mootor täiesti molekulideks võetud. Ja siis LASIN remontida, kuna ise ei hakka torkima sinna, kuhu aju ei küündi ja vajalikke materjale ei ole. Kokku panin ise ja arvan, et kui oleksin jälle sisse ostnud teenuse, oleks remondiraha olnud ka kümneka kanti.
Traktoril alt ära käinud tagasild ja vahetaud küll sidurit küll tagadifri detaile. Selle töö maksumuseks arvan olevat paarkümne tuhande kanti.
Veoauto remont ja värvimine-alla 5tuh ei viitsi keegi liigutadagi.
Eelnevalt olnud autodel sama teema olnud.
"pisikestest jubinatest" pole mõtet rääkidagi.
Ja siinkohal rääkisime vaid tehnika poole pealt.
No krt, viisin ühe ATV hooldusesse, kuna oli garantii aeg ja kasseeriti pelgalt õlivahetuse eest kaks pool tuhat. Ok, õli maksis 5L vist sinna viiesaja kanti ja filter samuti paarsada. Õhufiltri puhastus ja uuesti õlitamine...KÕIK! Mõttetu teema ju tegelt, või ei ole.
Jumal tänatud, et on väääga palju selliseid inimesi, kes ei tahaks sellise tegevuse peale eales mõeldagi. Aga noh, lahe seltskond, piisavalt võimalusi selliste tegemiste tegemiseks ja ongi mõnus olla.
Maja ehitusest, siseviimistlusest, torutöödest, küttesüsteemidest...nendest ma ei räägigi...
Häid jõule!