Tere. Tahaks hakata Saabiomanikuks ! :D Saab 9000 Nimelt.. Thaks infot.

Soovid osta aga vajad nõuannet... Aita sõbral SAAB'i osta.
Kasutaja avatar
sh99

Tahaks osta 95 a Saab 9000 CS 2.0t 5d :drive: Seega küsumusi ja asju sest autost.

Mis hinnaga sellist osta kannataks ?
Mu väljavaadatu on läbisõit üle 300000.. Kestab see veel natuke aega ?
Mis siukse bensukulu on ?
Mulle räägiti.. et sel autol ei taha turbod väga hästi kesta ? Tõsi ?
Eestist sellele varuosasid on ikka saada ? Küsitakse hingehinda ?
Mida peaks kindlasti auto juures üle vaatama kui seda vaatama/ostma lähen ? Et mis tal võivad lagunenud olla. ..
Ja muidu hea auto ? !:D

Ootan vastuseid huviga :) :drive:
iisak

Kõige lihtsam vastus sulle:
Kutsu kaasa mõni spetsialist kes vaatab auto kohapeal üle. Tema oskab ka kohe esialgse remondikalkulatsiooni teha.:facts:
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Võta seesama iisak kaasa. Ja võta märkmik kah, kirjutab sul kõik vead üles.
Kasutaja avatar
sh99

Njah :D Aga kui mul seda käepärast võtta ei ole ?
Kasutaja avatar
sh99

No võiks siia rääkida .. saaks natuke ise ka targemaks :D
iisak

Algselt postitas: sh99
Ohjah...
Ketid-ca 12000.-
Turbo-ca 8000.-
Di-ca 4500.-
Alusvanker(puksid,pidurid,klotsid) ca 6000.-
Amordid ca ca 7000.-
Esmane hooldus(filtrid,vedelikud,voolikud) ca 4000.-
jne jne....
Piisab alustuseks?:poke:
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Sa maini igaks juhuks ära, kuskasndis su "väljavalitu" on. Tonnine on siin foorumis üks enamlevinumaid autosid, niiet loe tehnilise osa alt muredest. Turbode kestmine ja bensiinikulu sõltub kasutusest..;) 300k pole hooldatud autole probleem, samas sellise hooldatud isendi leidmine on paras õnnemäng. HInnad on neil vist kuhugi 35-40k kanti kukkunud...ma ei viitsi uurida müügiportaalidest..:)

Muidu on hea auto..:)
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
sh99

Algselt postitas: iisak
Algselt postitas: sh99
Ohjah...
Ketid-ca 12000.-
Turbo-ca 8000.-
Di-ca 4500.-
Alusvanker(puksid,pidurid,klotsid) ca 6000.-
Amordid ca ca 7000.-
Esmane hooldus(filtrid,vedelikud,voolikud) ca 4000.-
jne jne....
Piisab alustuseks?:poke:

Tahate mind juba foorumist minema ajada ? :wall:
Ühele küsimusele sain vastuse.. aga teised ? :D
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Sa esitad suure hulga ebamääraseid küsimusi... :) Kõik sõltub isendist, kas peab kohe hullu raha matma või kannatab ajapikku teha asju. Ütle parem välja, kus see auto on ehk leiab lähedalt mõne inimese, kes asjast teab.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
moki

Ma arvan et keegi ei taha sind ära ajada, vaid inimese võiksid foorumit enne natuke lugeda ,sest see kõik on juba tuhandeid kordi kirjas.
Kasutaja avatar
sh99

Algselt postitas: Cyber
Sa maini igaks juhuks ära, kuskasndis su "väljavalitu" on. Tonnine on siin foorumis üks enamlevinumaid autosid, niiet loe tehnilise osa alt muredest. Turbode kestmine ja bensiinikulu sõltub kasutusest..;) 300k pole hooldatud autole probleem, samas sellise hooldatud isendi leidmine on paras õnnemäng. HInnad on neil vist kuhugi 35-40k kanti kukkunud...ma ei viitsi uurida müügiportaalidest..:)

Muidu on hea auto..:)

Auto on Soomes. Ja piltide järgi korralik.. annaks lingi aga ta ei ava seda .. aga kellel viitsimist siis... www.ppauto.fi sealt võtate vaihtoautot ja siis valite sealt saab ja siis 9000 ja tuleb see minu võimalik uus naine.
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Pilt
Kasutaja avatar
sh99

Algselt postitas: Cyber
See siis??

Jah :D Kuidas sa seda tegid ? !.. Ok see pole tähtis. Mina sellega hakkama ei saanud :D
Palju sellisel kilovatte on üldse ?
napoleon
Auto:

Keegi ei taha sind ära ajada. Iisaku postitusest saad ettekujutuse, mille parandamine kui palju maksab(ehk siis millele ostes tähelepanu pöörata) ja näed ka mõne varuosa hinda. Varuosade saadavusega ei tohiks Eestis probleemi olla.
Kasutaja avatar
rts

kaks-null madalsurveturbo on 110kW. 9000 tehniline inf kõik siin: http://saabnet.ee/index.php?l=teh
suur

Ei mina küberi linki lahti saanud, tuli selline tekst:

Virhe palvelussa
Palvelu saattoi keskeytyä seuraavista syistä johtuen

- Istunto on vanhentunut.
- Yhteys tietokantaan on hetkellisesti poikki.
- Virhe selaimessa tai sovelluksessa.

Paina selaimen Päivitä-painiketta tai käynnistä selain uudestaan.
vmaster
Saabiklubi liige
Auto: Saab 9-5NG Aero XWD
Kontakt:

Algselt postitas: suur
Ei mina küberi linki lahti saanud, tuli selline tekst:

Virhe palvelussa
Palvelu saattoi keskeytyä seuraavista syistä johtuen

- Istunto on vanhentunut.
- Yhteys tietokantaan on hetkellisesti poikki.
- Virhe selaimessa tai sovelluksessa.

Paina selaimen Päivitä-painiketta tai käynnistä selain uudestaan.
ennem see link töötas isegi :)
iisak

Valget värvi `95a. tonnine oli.
Kasutaja avatar
Zazou
Saabiklubi liige

Ka see juhend, mis siin lehel juba aastaid üleval võiks kasuks tulla: http://saabnet.ee/?l=probleemid
M: SAAB 9000 ja 9-5 erinevad kasutatud varuosad
----------------------------------------------------
www.robolabor.ee
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

No tundub, et see auto on müügist maas praeguseks. Ka algselt saidilt päringut tehes enam ei näidatud

Kas kõik kohalikud on juba üle käidud, et Soomemaalt vaatasid? Või käib hind üle jõu siinsetel? Viimast raha ei tasu nagunii ostu alla panna, parem on kohe panustada parandusremonti
Pilt
Kasutaja avatar
sh99

No asi selles.. et ise tulin Soome elama.. ja pean siia registrisse auto võtma. Ilselt võeti see müügist maha.. kuna tuttav kes seal kohapeal käis seal pani selle minu jaoks kinni :D
epsum

Esmalt, kui sa soovid ja elad Soomes ametlikult, siis saad 1 auto ümberasuja varana ja ilma makse maksmata arvele võtta (ehk sul on Eesti kodakondsus ja nüüd elad Soomes sealse elamisloaga ja maksad makse sinna). Kui elasid enne 6 kuud Eestis, siis võta aga oma auto kaasa, Soome paberid (elamisluba, isikukood, jmt) kaasa, mine maistraati ja vaheta oma paberid ära.

Teiseks. Kui sul soome elamisluba pole/või on ajutine elamisluba/ ja makse soome ei maksa, siis sõida rahulikult eesti numbriga autoga ringi.. ei tehta midagi.

Kolmandaks. arvesta sellega, et kui sa helsinkist kaugel-kaugel oled, siis hoolduse hind on vähemalt 50 euri tunnist.

Neljandaks. Mis sa põed, auto nagu auto ikka. Mine vaata, sõida, kui meeldib, siis võta ära. 13 aastat vana auto ja 300 000km sõitnud on päris vähe sõitnud.. kui teda on korralikult hooldatud siis kestab ta kui kulda. Ja mu teada on 2.0 mootor 1 ketiga? (teadjad parandage kui ma eksin)..
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

2.0 on ühe ketiga.
Kasutaja avatar
sh99

Algselt postitas: epsum
Esmalt, kui sa soovid ja elad Soomes ametlikult, siis saad 1 auto ümberasuja varana ja ilma makse maksmata arvele võtta (ehk sul on Eesti kodakondsus ja nüüd elad Soomes sealse elamisloaga ja maksad makse sinna). Kui elasid enne 6 kuud Eestis, siis võta aga oma auto kaasa, Soome paberid (elamisluba, isikukood, jmt) kaasa, mine maistraati ja vaheta oma paberid ära.

Teiseks. Kui sul soome elamisluba pole/või on ajutine elamisluba/ ja makse soome ei maksa, siis sõida rahulikult eesti numbriga autoga ringi.. ei tehta midagi.

Kolmandaks. arvesta sellega, et kui sa helsinkist kaugel-kaugel oled, siis hoolduse hind on vähemalt 50 euri tunnist.

Neljandaks. Mis sa põed, auto nagu auto ikka. Mine vaata, sõida, kui meeldib, siis võta ära. 13 aastat vana auto ja 300 000km sõitnud on päris vähe sõitnud.. kui teda on korralikult hooldatud siis kestab ta kui kulda. Ja mu teada on 2.0 mootor 1 ketiga? (teadjad parandage kui ma eksin)..

No oma Nissani rondi võtangi .. Aga selle rohkem nagu naisel (armastab automaati :S) Siis veel on Eclipse kodus.. see kunagi vaja korda saada.. ja siis ostaks endale siia auto :)
olaviv

2.0 motosid on tonnisel kahte varianti. Kuni 93/9 on ühe ketiga, edasi on kahe ketiga. Too 95a isend on kindlasti kahe ketiga. Paned mootori tööle ja kuulad, kui sellist iseloomulikku ketikolinat pole, siis on hea (mõnda aega).
Üldiselt on 9000 hea masin, tõesti midagi eriti halba pole öelda, maanteel ikka mõne teise autoga sõita ei taha. Kuid linnas mina ikkagi eelistan väiksemat autot, lihtsalt parem manööverdada ja väljavaade taha on tonnisel nigelavõitu. Too 95 isendil on juba parem elektroonika ja vähem hädasid kui vanematel. Kere peab ka roostele hästi vastu. Remontida kannatab kõike, romulates on ka piisavalt juppe niiet isegi suurema ikalduse korral saab mõistlike kuludega korda. Turbod peavad LPT variandil kauem vastu kui just õlivahetusega patustatud pole. DI kassett on asi mis kallis ja remontida ei saa ning sureb äkitselt ära. Siis on kohe uut vaja. Kui soodsalt mõni kasutatud isend müügis on, siis tasub kaaluda tagavaraks ostmist.
Vasta