9k ohutuled tõrguvad (tapsin relee)

Teemad elektroonikast...
Vasta
suur

Mure järgmine. 9k ohutuled ei lähe iga kord lülitamisel tööle. Aeg-ajalt toimib, aeg ajalt mitte. Kusjuures kamm veel selles, et mõnel katsel läheb asi tööle, kuid töötab vaid mõne lülituse (nii kümme tsüklit). Mõne korra olen suutnud ohutuled tööle meelitada nii, et keeran süüte sisse, lülitan suuna sisse ning siis ohutuled sisse või panen ohukad peale, keeran süüte sisse ja korraks näitan suunda.
Kas viga tuleks otsima hakata relee-/kaitsmeploki juurest - esialgu on küll sellinne tunne, et mingisugune relee otsa saanud.

Selle jutu peale jäi minust siuke pidevalt ohutuledega tõmbleja juhi mulje vist :). Ei - ükskord avastasin, et ei toimi ning olen parklas testinud ja katsetanud.
rala

Soovitan üle vaadata kaitsmed. Paar kuud tagasi oli suhteliselt sarnane jama, st. ohutuled põlesid vaid siis kui suuna sisse lükkasid. Läbi oli ohutulede kaitse kui ma ei eksi, või oli see siis suunatulede oma, igatahes voolu võttis siis läbi teise kaitsme. Algul oli kah selline tunne, et ilmselt relee, sest silmaga vaadates tundusid kaitsmed terved, kuid lõpuks peale kõiksugu muid uuringuid sai siiski testriga järgi proovitud ja oligi kaitse läbi.

See jutt polnud küll saabi kohta, aga ega autod niiväga erinevad kah olla ei saa. d;)
iisak

suunarelee külmjooted
mu oli Griffinil sama viga
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

aga mul oli roolisambakate natuke lahti ja jäi sinna kuidagi ebardis asendis pidama ja ei töödanud sel hetkel ka ükski suunatuli...
keerasin kruve ja ei miskit muud enam.

noh, see jutt oli lihtsalt infoks;)
suur

Nii. Täna oli siis mahti releeni ennast närida. Tõesti - releed liigutades hakkasid ohutuled tööle. Kangutasin releel kaane maha ja jootma....

Aga rsk, tehnika jäävuse seadus (ära näpi tehnikat) oli meelest läinud. Samuti ei olnd mul enam meeles, mis sai sellest asjast, millele viimati jootekolviga kallale läksin.

Ühesõnaga p...se keerasin selle suunatule relee. Nagu "parandatud" relee sisse torkasin, tõmbas kõik suunatuled põlema. vaatasin, et nii ikka ei saa ja korjasin relee välja tagasi. Kui varem töötasid vähemalt suunad, siis nüüd pole sedagi. Ainus ümbruskonnas seitsmeni lahtiolev autokauplus (salome) ei paku ka saabi releed :wall: - ilmaasjata käisin seal.
Katsun omme omikul esimesena troostauto ukse taga olla - ehk seal müüakse ka uut releed. Sinna pean mustamäe sitimarketi lähistelt muidugi ilma suunatuledeta sõitma... :wall: Üks vasakpööre tuleb vähemalt teha.:wall:

Samas küsimus elektroonikaga sina peal olevatele saabisõpradele:
Mis funktsioon võib olla Dioodil relee plaadi peal? Igatahes tuleb mõlemale solenoidile vool peale ja ära ei taha minna.....

Viking Motors pakub releed hinnaga ~800.
:(
suur

Uus "vana" relee on tulemas. Tegin väikse hinnapäringu ka juhuks kui keegi sama mure ees juhtub kunagi olema (ise võtan siiski vana :().
Vikingmootors pakub hinnaga ligi 800.-, kuid proovisin ka väiksemaid kauplusi. Nimelt AAVE varuosade kaupluses saab selle tellides (otse Hellast) 543.- raha eest.
Ei taha küll reklaami teha, aga eelmisele autole akut ostes sai sealt päris märgatava summa alla ka kaubelda (no ehk mingi 10-15%).
farmacoma
Auto: 900 x2; 9000; 9-5

kas suunakaid plõksutab ainult 1 relee või on neid rohkem? mul vasakule pöörates suundasid sisse lülitades klõpsub paar korda ja siis jääb lihtsalt põlema, vahel plõksib kaueb, vahel vähem.
Kasutaja avatar
Ryhkija
Saabiklubi liige

Üks pikergune releeblokk, mis täidab positsioonid A ja B kaitsmete ja releede karbis on märgitud tulede üle hoolt kandma. :)
Aga kas sul ohutulede puhul kaob siis ka vasak mõne aja pärast ära?
Ega nii pole kunagi olnd, et kuidagi ei saa, kuidagi ikka SAAB! :P
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

kui ikka veel releed ei leia, siis anna märku ja teata relee asukoht autos ja kuju ja andmed, siis ma võin minna vaadata yhe masina pealt.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
farmacoma

leidsin relee, käsikaudu kobades ja tõmbasin välja :)
nüüd teen lahti ja vaatan mis sees on, äkki polegi nii katki.

edit: kontaktis on auk sisse põlenud, proovin selle siledamaks viilida.
farmacoma

viilimisest oli kusjuures kasu, enam ei jama see relee :cool:
Vasta