kaitsmed

Teemad elektroonikast...
Vasta
KrikU

Vaadates kindalaekas asuvat kaitsmeplokki hakkas silma see, et osades kohtades on kaitsmed puudu:

5. APC 10A kaitse
15. ELECTR. THROTTLE 5A kaitse
31. DAY RUNNING LIGHT 15A kaitse

Et siis milleks need vajalikud on ja kas neisse kohtadesse üldse kaitse tuleks panna? Näiteks APC on küll selline jubin mida vabalthingaval 110kw 2.3-sel olla vist ei tohiks!?
Aga huvitab just see 15. ja 31. asi. Nimelt oli ka üks teine kaitse nimega electr. throttle ja lisaks horn (signaal) ning see oli 25A kaitse. Mida aga see 5A kaitse kaitseb ja on sinna üldse kaitset vaja või on midagi tuksis? Samuti 31. on huvitav mis peaks siis päevatulesi tähendama, kuid aru ma ei saa millal need peaks lülituma kui ma saan tuledel ainult 3 asendit pööratava nupuga valida. Või siis jälle tegu sellega, et mu masinal neid päevatulesi polegi?

Samuti olid eemaldatud mõlemite istmesoojenduste kaitsmed kuid seda eelmine omanik ka mulle rääkis, et need ei olevat korras.
suur

no kui kaitsmepesas kontaktid (see metallosa peaks august näha olema) on olemas, siis ilmselt kaitse ka vajalik. Vähemalt minu tonnisel on kõik kontaktidega pesad täidetud. Nii mõnedki kohad on tühjad, aga seal pole ka miskit taga.
KrikU

Einuh ika jah neil on metallosa olemas ja nad on ju nummerdatud kah.
jansa

Mul sama auto ja kah see 15 pesa tühi aga seal pole ka metall klemme mu mäletamist mööda
Vasta