Stability control failure.
Läksin siis täna oma Saab 9-3 (2003) 2,2TiD-ga sõitma ning kui olin saanud mõnikümmend meetrit sõita, viskas ette sellise kirja: Stability control failure. Contact Service. Enne pole kunagi sellist asja juhtunud. Oskab keegi öelda, milles võib viga olla, kas äkki mingi tüüpviga vms nendel autodel?
Ei ole tüüpviga ja oletamine ei vii kuhugi.Võib olla lihtsalt "lambi viga",mis varsti eest kaob.
Saabidega seotud voodoo ja -abi
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
no viga võib olla mitmes asjas alates abs anduris ja lõpetades rataste asendi anduriga mis asub cim´i sees.
kui prob ei kaob siis arvan et targem on niisuguste ilmadega sõites küll kuhugile teenindusse minna.
anna teada mis lahenduse saad lõpp kokkuvõttes.
kui prob ei kaob siis arvan et targem on niisuguste ilmadega sõites küll kuhugile teenindusse minna.
anna teada mis lahenduse saad lõpp kokkuvõttes.
CIM`i sees on ikka rooliasendi andur;) .
Mul sama teadet viskab juba ligi aasta aega aeg-ajalt ette. Algul tegi küll natuke närviliseks, aga kuna nt Carring seda kõrvaldada ei suutnud ning SID ikka ajaviiteks stability control failure't peksab, samas auto käitumises justkui midagi ei muutu, siis ma ei tee sellest lihtsalt välja ja clearin ta iga kord ära. Harilikult on nii, et lööb teate ette väiksematel kiirustel ja mõnikord siis, kui on konarlikum tee või kurvi läbides. Kindlat seaduspära siiski pole, ilmselt on asi ühes anduris, mis aeg ajalt valesignaali annab. Samas ei raatsi ka mingi 4-5 tuhhi välja käia lihtsalt selle anduri vahetamise nimel.
Tavaliselt on viga tagumiste abs andurite juhtmestikus,kuhu tekivad katkestused.
Algselt postitas: Melkz
Mul sama teadet viskab juba ligi aasta aega aeg-ajalt ette. Algul tegi küll natuke närviliseks, aga kuna nt Carring seda kõrvaldada ei suutnud ning SID ikka ajaviiteks stability control failure't peksab, samas auto käitumises justkui midagi ei muutu, siis ma ei tee sellest lihtsalt välja ja clearin ta iga kord ära. Harilikult on nii, et lööb teate ette väiksematel kiirustel ja mõnikord siis, kui on konarlikum tee või kurvi läbides. Kindlat seaduspära siiski pole, ilmselt on asi ühes anduris, mis aeg ajalt valesignaali annab. Samas ei raatsi ka mingi 4-5 tuhhi välja käia lihtsalt selle anduri vahetamise nimel.
Nagu mina aru saan, siis ongi failure või ikka töötab kahaeg-ajalt? Minu autol tekkis failure, kui olin kinni jäänud ja peale hangest väljapääsemist olid pidurid väga nõrgad. Kui auto oli umbes pool tunnikest seisnud, siis peale käivitamist teadet enam polnud ja sõit oli endiselt normaalne ja kõik toimis edasi.
Ei ole pidev failure, vaid lihtsalt mõnikord lööb teate ette. Mõne aja pärast kas kaob lihtsalt ära või siis uuesti käivitades on Check Ok. Teinekord jälle kohe käivitades lööb teate ette. Mingit seaduspära pole ega kindlat ajavahemikku, mille järel ta ära kaob. Võimalik ka tõesti, et viga mõnes anduri juhtmes, kus katkestus tekib. Pidurid on kogu aeg väga head.
Ma sõidan ka juba aastakese selle teatega ringi, Viking nullis hiljuti peale hooldust küll ära aga nüüd on vaikselt tagasi tulnud. Lähen sinna tagasi mingi aeg diagnostikasse. Varasem Amservi diagnostika andis vist rooliasendi anduri vea põhjuseks, kuid samas Amservis nad teadet ära nullida ei suutnud. Eks näis, mis Vikingus diagnostika ütleb. Meeldiv oli vähemalt mõnda aega ilma igasuguse teateta sõita.