Hea lumelabidas lume rookimiseks ja autos kaasasvedamiseks?

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Elu on kui lill! Nii ilus talv oli viimati siis kui ma noor olin, võiks öelda et suisa siis kui pisike olin. Siis oli ikka iga aialipi otsas 30cm lund ja need lipid ka paukusid! Hoovis olid mäekõrgused lumehunnikud kuhu oli nii äge koopaid kaevata. Kelgud, ribid ja suusad olid stabiilselt katki puudega põkkumisest.
Ajalugu kordub. Aialipid on taas kord lumised, õues on parajalt soe (just just!!!), suuski enam ei ole, aga uue aja kelgud on terved (et loodus ei salli tühja kohta, on tagumik ilgelt valus).
Noorena ma olin ainult kuulnud et autodega sõidetakse vahel ka talvel, nüüd pean esmaspäeva hommikul majaette kinnijäävat Saabi välja kaevama.
Vaatasin just kuidas ühte autot kätte üritatakse saada. Hetkel on härra lumelabidaga katust puhtaks rookimas...

Milline võiks olla lumelabidas mis oleks paraja suurusega (mahuks lahedalt pagasnikusse), vars ei murduks kohe katki ja sobiks hästi lumerookimiseks? Ma nendest moodsatest plastjunnidest ei jaga muffigi.
Andrus99
Saabiklubi liige

Mul on üks Fiskarsi labidas, plastvarrega ja alumiiniumist (K-rautast või kuskilt ehituspoest kunagi ostetud). Mahub hästi autosse ja on väga kerge ja tundub, et ka vastupidav. Täismõõdus lumelabidale jääb suuruselt tuntavalt alla aga vaevalt et sa suurt lumelabidat autos vedada sooviksid.

EDIT: Leidsin pildi ka:

http://www.fiskars.com/webapp/wcs/store ... e=products

EDIT2: Fiskarsi valikus on ka lumesuunitlusega autolabidas:

A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster / J.Clarkson
que

mul on mingi random marketi labidas (musta plastiku otsa ja puu varrega), käepide läks muidugi esimesel kasutamisel kohe pooleks aga nüüd mahubki seda paremini autosse ära ja vajamineva töö saab endiselt temaga väga edukalt ära teha :D
Everyday Regular SAAB guy!
svenska

On ka selliseid teleskooptoruga labidaid, auto jaoks kõige mugavam, teed lühemaks-pikemaks.
teager

Kasutusel selline Fiskarsi labidas

Tugev, kerge, hea plastikuga. Juba teist aastat kasutusel, ning viimased 4 päeva kasutanud seda käikude raiumiseks läbi jäätunud lumekihtide.

NB! Täismõõtmeline! Mahub täpselt tonnise pagasiruumi risti.

terv, teager
AntonG

Pilt

Mul on pagasnikus vana sõjaväelabidas. Päris mugav, kuid tööpind on liiga väike et suuremad lumimahud ümbevisata. Väga hästi mahub pagasinkusse. Terav. Töökindel.
Kasutaja avatar
jack

Algselt postitas: teager
Kasutusel selline Fiskarsi labidas

Tugev, kerge, hea plastikuga. Juba teist aastat kasutusel, ning viimased 4 päeva kasutanud seda käikude raiumiseks läbi jäätunud lumekihtide.

NB! Täismõõtmeline! Mahub täpselt tonnise pagasiruumi risti.

terv, teager

Mul samasugune labidas kasutusel, kuid eile suutsin talle prao sisse saada. See hoovipealne hunnikusse lükatud jäätunud lumi on nii kuratlikult kõva, et labidaga andis teist labida hinnaga välja raiuda.
Kahju...
Kuid muid metallist labaga labidaid ei taha auto juures pruukida, sest kui tuleb lävepaku alt jääd välja raiuda, siis vigastab suvaline pehme alumiiniumist labida laba värvi piisavalt, et sealt alt hakkaks rooste plekile ligi tikkuma. Plastik selle võrra pehmem ja lollikindlam. Pigem valin aegajalt uue labida kui igal teisel aastal lävekarpe roostetõrjun.
Ei. Ma ei kihuta. Ma lihtsalt lendan madalalt.
Vitautas

Ka mul pidevalt Saabis sama Fiskarsi labidas, mis AndrusFJR-il kasutusel. Igati toekas tundub olevat ja seni möödunud talvetega midagi juhtunud temaga kah pole. Muidugi tervet majaesist sellega eriti ära ei kühvelda.

Samas suurema lume lükkamiseks on mul ka teine, jällegi Fiskarsi päritolu suur lumelabidas. (Paistab taoline olevat nagu teageril).

Igatahes mina julgen küll selle firma tooteid soovitada, kui muidugi sõidukiks mõni tank pole, mida kaevikutesse peita oleks vaja.
Kasutaja avatar
MadMan

Sõjaväelabidale käib spetsiaalne alumiiniumist lumekaevamise lisavidin. Leiab neid vast mõnest militaarnodiga tegelevast kauplusest.
Kasutaja avatar
foxer

Ise kasutan autos hoidmiseks ka sapöörikat:

http://www.loodusinvest.ee/aiakaup/?gru ... e=571&nr=3
AntonG

Jah, sapöörikas on eriti kasuks kui tegu on jääga või tugeva lumiga
mart284
Iks-mees
Auto: Saab
Kontakt:

selliste ilmadega on minu autu kui ilmaõnnistus:)))

PS. Labidat pole siiani vaja läinud:)
flood
Auto:

Minul ka selline Fiskarsi labidas nagu Vitautas'el ja AndrusFJR'l. Muretsesin selle siis , kui 2008 aasta novembrikuu lumetormis Tartu kesklinnas 3h kinni olin ja ka off-road'iks ümberehitatud Pajero ei suutnud minu Saabikut välja tõmmata. Väga kerge ja tugev ja saab igatpidi pagassis vastavalt ümber paigutada, et ette ei jää ja midagi vedamata pole selle labida tõttu ka jäänud.
Siiani pole seda õnneks vaja läinud. Ptüi...ptüi...
IFF
Saabiklubi liige

Algselt postitas: mart284
selliste ilmadega on minu autu kui ilmaõnnistus:)))

PS. Labidat pole siiani vaja läinud:)

pole ka enda autoga labida vajadust märganud... 2 päeva seisis, lükkasid 30+cm lund pealt ära ning sõidad.

Nina lükkab küll sahka aga pole häda. :)
Iga ratas veab and then some!
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Mul kah selline nagu Teager välja tõi... Kannatab vähesel määral kuritarvitamist ka. Kerge ja ergonoomiline. Suuremate lumehulkade lükamiseks on mul alumiiniumist sahk... Aga lumehunnikud hakkavad juba päris kõrgeks kujunema. Varsti ei viitsi enam nii kõrgele lükata... Täna sai ca 4 tundi kõikvõimalikke kohti lagedaks lükataud. Kaasa arvatud maja katus... Madala nurgaga katusele tekib nii paks lumekiht, et alt tulev soojus sulatab läga vahele ja hakkab igale poole vahele vett ajama..:(

Aga muidu on ju päris lahe..:) lumi on hoovi peal sinnamaani, kus jalad oma hea nime ära kaotavad..:) Eilne aastavahetuse üritus ümber lõkke oli ka igati edukas..:) Autoga pole ka probleemi veel olnud, et kusagilt läbi ei saaks..:)
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Tähh väga heade vastuste eest!

Täitsa jama, lootsin juba täna kinni jääda kelgumägesid otsides, aga ei õnnestunud. Arumaeisaa aero istub peaagu maadligi aga ikka kinni ei jää. Rehvid ei ole mitte kuusekujuliste suurte soontega vaid keskeuroopa asfaldile mõeldud lamellid. See õhkõrn lumi on taevalik!

Homme lähen lumelabidapoodi otsima!

hmm. oot. lumelabidapood? st. pood kus müüakse lumelabidaid??? eeeeeee. krt. ehk on hommik õhtust targem...
mart284
Iks-mees
Kontakt:

Algselt postitas: Cyber
Aga lumehunnikud hakkavad juba päris kõrgeks kujunema. Varsti ei viitsi enam nii kõrgele lükata...

Mul oli sama mure - lahendasin probleemi Durangoga :)

Pea rinnuni hangest sai tagurpidi läbi sõidetud ca 10 minutit, tulemus oli vägagi kena :drive:

Lisatud failid
vmaster
Saabiklubi liige
Auto: Saab 9-5NG Aero XWD
Kontakt:

Võtsin kasutusele sellise labida

paistab, et Fiskars on populaarne. Lasnamäe lumest korsiatamata majadevahelistel tänavatel vägagi abiks.
napoleon
Auto:

Algselt postitas: qdwin
hmm. oot. lumelabidapood? st. pood kus müüakse lumelabidaid??? eeeeeee. krt. ehk on hommik õhtust targem...

njah, täna mõtlesin suvalise odava lumelabida osta, aga võta näpust - hinnasildid on veel alles, kuid nii odavamad kui mitte-nii-odavad labidad ise ära ostetud;)
Kasutaja avatar
vallikas

Võin vihjata, et selliseid šapöörikaid oli viimati Balti jaama turul näha, hinda ei tea.

Aga kas kellelgi on Fiskarsitest ülevaadet, kust on odavam osta (kui üldse on veel alles) ehitus- või sjuupermarketist?

Huvi pakuvad siit lingilt need esimesed kolm, ennekõike, kuna vaja kokkuvajunud lund kühveldada, see kolmas plastik sobiks ka, too vist mingis Rimis kõige soodsam?
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Ma arvan, et nende hind erinevates ehitus- või muidumarketites on niivõrd vähe erinev (+-20 EEK vast), et ei tasu pead vaevata. Kui just mõni koht soodusmüüki ei tee, aga seda jälle ei tea ju ette, kui keegi just prahiposti pole toonud..:(
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
ill
Saabiklubi liige

Sellist labidat ma nägin Järvel Key ehituskaupades, maksis ca 270 krooni.
maxuud
Auto:

Algselt postitas: vallikas
Huvi pakuvad siit lingilt need esimesed kolm, ennekõike, kuna vaja kokkuvajunud lund kühveldada, see kolmas plastik sobiks ka, too vist mingis Rimis kõige soodsam?

Viimasel ajal on siinsetes ehitusmaterjalipoodides tavaks saanud iga kuu alguses (peale palgapäeva) kõik kaubad -20% soodukaga ära anda. Kui veel ei põle lume koristusega siis ehk kannatab oodata. Loodame, et lumi selleks ajaks otsa ei saa ;)

Selle kolmanda Fiskarsiga (plastikust) siiski jäätunud lund lõhkuda eriti ei kannata, -võib järgi anda. Muidu on ta ülihea ja ergonoomiline värskelt sadanud ja pehme lume teisaldamiseks.
Oma labida ostsin Espakist, Kaare teelt. Valik suur, kuigi mõni mudel oli otsa saanud ja oodati uut partiid.
Kui aga valik aialabida peale mingil põhjusel langeb siis soovitan terava otsaga, saad vajadusel ka maad kaevata.
mart284
Iks-mees
Kontakt:

Kas seda fiskarsi lumesahka keegi parnadab kah? Mul on suurest lükkamisest metallriba ära kulunud, ei raatsi muidu korralikku sahka ainult seepärast veel minema visata. Fiskars.ee ja .com lehelt ei õnnestunud abi leida...
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

ise ju ütlesid, et sul pole labidat vaja lännu???:conf:
Vasta