Tulen siis Saabi omanike sekka tagasi.
Pikalt võttis aega, aga käes ta on. Oi, kuidas väsitas otsimine ning ka otsitava parameetreid sai mitu korda muudetud. Nüüd siis kõigest lähemalt…
Olles paar aastat tagasi oma 2004 aasta 9-5 Aero maha müünud ning teise margi peale läinud, jäi mulle külge mingi imelik pisik… justkui igatseks tegelikult ikka Saabiga sõita. Eks siis aegajalt kiikasin ka erinevatesse automüügiportaalidesse nii meil kui mujal ja hoidsin alateadlikult turul silma peal… teadmata tegelikult, mida tahan või otsin. Teadsin vaid, et kui leiaksin eelmise kere, selle õige 9-5 Aero viimasest aastast, väikese läbisõiduga, siis võtaksin silmagi pilgutamata ära. Lootuse seda leida olin maha matnud, aeg ju läheb edasi ja autod elavad oma elu ning vananevad. Eks neid liikus ka, aga miski ei sobinud. Tahtsin kindlalt kõikide lisadega autot ja alati oli midagi puudu.
Ühel jaanuari viimastest päevadest panin oma selleks hetkeks juba kolmandat marki auto müüki ja mõtlesin, et proovin õnne, ehk ostetakse. Läks kohe ära ja jäingi jalameheks. Olgugi, et peres teine auto veel, tegi see olukorra raskeks, sest pidev teineteisega arvestamine oli väsitav, eriti kuna elame Tallinna piirest natuke väljas. Pihta hakkas juba intensiivne otsimine ja mõtlemine, et mis saab. Pidasin läbirääkimisi kahe erineva automargi esindustega ning peaaegu tellisin juba uue auto ära. Paberid andsin juba liisingusse sisse ja venitasin lõpliku müügipakkumise lisamisega, ise ka ei tea miks.
Saatuslikuks sai Vastlapäev. Olime lähedasemate sõprade ning peredega tädipojal Nõmmel külas ja mingil hetkel seisis tal maja ees kaks 9-5 te, mõlemad mustad, ilusad… üks kuulus mu vennale ja teine oli küllatulnu oma. Tegin siis ühel hetkel õues sigarillot ja vaatasin neid seal… pikalt. Sellel hetkel sai selgeks, et minu järgmine auto saab olema 9-5. Õhtul kui koju jõudsin, lõin kordamööda erinevad Euroopa portaalid lahti ja vaatsin mida pakutakse. Üks kuulutus aga ei lasknud enam unel tulla ja hommikul võtsin kõne Jannele, lootuses, et ehk toob ära, sest omal seda aega ei ole. Ka eelmine Aero oli tema toodud. Janne lahkelt andis mulle juhised kuidas edasi toimida ning kellega suhelda ja olingi õhtuks Pilot Motorsi ukse taga küüntega ust kraapimas. Ega ma vist tõsiseltvõetav klient ei tundunud, sest soovisin, et mulle toodaks Saksast ära siinsest turuhinnast 100 000 krooni kallim auto, kuid peale nende riskimaandamisi saime kaubale ja siin ta nüüd siis on, värskelt täna registrisse võetuna.
Tegemist siis 2005 aasta Aeroga, millel kõik lisad peal, vent. istmed, xenonid, el. luuk, kõikide istmete soojendused, navi, kõik tumenevad peeglid jne, jne. Läbisõit
59 000 km ja olnud hoolsa härra kasutuses, dokumendid kõik korrektselt täidetud ja ajalugu tõestatav. Läbi pole elanud ei plekimõlkimisi ega remonte. Tehinguga kaasnesid ka 16’’ valuveljed koos suht vähesõitnud lamellidega, mis hetkeks ka juba all. Suve jäävad ootama 17’’ Aero veljed peaaegu uute suverehvidega. Natuke sai ka raha raisatud, vahetusse läks rida filtreid, küünlad (igaks juhuks), mõlemad xenonid ja paar plastmassvidinat.
Kogu tehingu raames tahan tänada Pilot Motorsit kannatliku meele ning arusaava suhtumise eest ning meie siinseid sõpru härrasid Teagerit ning Trionicut.
Lisatud failid
Saab 9-5 Aero, 2005, ErQ (MÜÜDUD)
Onnitlen! Kuna olen ise näinud ja käega katsunud siis tean, et toesti sile masin! Suur Alfa logo taustal on omaette irooniline
kuigi jah kuuldavasti on Alfa ja Saab suured sobrad. Aga pikka iga uue armukesega ja loodan, et seekord kujuneb vähe pikem suhe 

Tänud heade soovide eest.
Nüüdseks läbitud ka esimesed 500km ja nokkida pole küll millegi kallal. Kui, siis vaid see, et kuiva asfalti pole piisavalt veel
Suured tänud ka ühele siinsele gurule, sest nüüd teab navi ka Eesti riigi olemasolust
Promo ei julge teha, eks kui aeg käes, tuleb ka vastav teema.
Nüüdseks läbitud ka esimesed 500km ja nokkida pole küll millegi kallal. Kui, siis vaid see, et kuiva asfalti pole piisavalt veel

Suured tänud ka ühele siinsele gurule, sest nüüd teab navi ka Eesti riigi olemasolust

Promo ei julge teha, eks kui aeg käes, tuleb ka vastav teema.
- 95SELaunch
Kena masin, head teed siis!:headbang:
Täna siis käis auto profülaktilises hoolduses, mille raames muretuma tuleviku nimel sai vahetatud õlid nii mootoris kui kastis, jahutusvedelik, termostaat, veepump ning üle keeratud rida kruvipäid
ka kütusefilter sai uuema vastu vahetatud, nii igaks juhuks 
Nüüd tahaks vaid õli ja rehve vahetada ning järgmised 100000km lihtsalt sõita

Nüüd tahaks vaid õli ja rehve vahetada ning järgmised 100000km lihtsalt sõita

Haigelt ilus 9-5
Otsisin kunagi sarnast ja peaaegu saingi, pidin lõpuks tegema järeleandmisi istmete suhtes, kuna oli sama probleem - lihtsalt polnud hetkel saada sobivat isendit. Janne isegi otsis Saksamaalt, aga tulemusteta. Aga ehk kunagi õnnestub soodsa hinnaga ka vent. istmed hankida/paigaldada, sest sellest featuurist tundsin palava suvega tõesti puudust. Seni kadetsen teisi. Sa seest ei viitsi mõnda pilti klõpsida?
Mind huvitab näiteks, milline dashboard välja näeb, kas on brushed aluminium või tumeda läikega. Head järgmist 77'777-t kilomeetrit selle iludusega 

"Why do those people who drive SAAB have THAT smile on their face?!" / J.Clarkson
väga ilus!
http://www.saabiklubi.ee/foorum/viewthread.php?tid=6897
Leidsin täna ajalugu sirvides oma eelmise Aero. Päris huvitav oleks teada, kelle käes see praegu on, reg.nr. oli minu käest ära minnes 614 BAB. Korra olen näinud Tallinna ringteel vastu sõitmas paar aastat tagasi. Hea auto oli!
Kui nii vaadata, siis lausa kurb on natuke oma järjekordsest Aerost loobuda
Leidsin täna ajalugu sirvides oma eelmise Aero. Päris huvitav oleks teada, kelle käes see praegu on, reg.nr. oli minu käest ära minnes 614 BAB. Korra olen näinud Tallinna ringteel vastu sõitmas paar aastat tagasi. Hea auto oli!

614 BAB näen ma sht tihti rannamõisa teel ja klooga maanteel, mu arust pesitseb muraste kandis:Phttp://www.saabiklubi.ee/foorum/viewthread.php?tid=6897
Kuigi auto müüdud, ärge moded siis teemat lukku pange. Elu näitab, et mõne aasta tagant ikka Saabi juures tagasi
Hea küll, jutt jutuks. Hetkel kuna õigeaegselt ei olnud sissemaksu raha võtta kuskilt, siis ka oma soovitud autost ilma. Ja hea ongi, sest kuna naise Accordi asemele tuleb hoopis uus CR-V, siis mina lepin ühe 5-6 aastat vana Audi Quattroga või XC70-ga. Volkswagen mõlgub ka mõtetes ja ega XC90 ka halb valik pole. Seega kui kellegil midagi head pakkuda, siis U2U. Kui hästi hooldatud auto, siis läbisõit ei sega, küll aga kõrge hind 
Ja arvestades, et meie hulgaski on mitmete erinevate autodega sõitjaid, siis ehk polegi vale koht küsida, mida arvata Volvo 136kW diislist?

Ja arvestades, et meie hulgaski on mitmete erinevate autodega sõitjaid, siis ehk polegi vale koht küsida, mida arvata Volvo 136kW diislist?