esikõlarite vahetus

Suhtleme (heli + pilt) + auto teemadel...
Kasutaja avatar
Garu

Kas siin helispetse ka on? Mul nimelt plaan esikõlarid vahetada ja nõu vaja. Praegu mul on see AS2 süsteem kus uste kõlariaugud on tühjad. Raadiost reklaam kõlab nii: "selline on seks tavalise kondoomiga ... (vaikus)... selline on seks durex kondoomiga ... (vaikus) .... :gun:

Plaan siis ette komponendid panna. 165 mm ustesse ja tweeterid armatuuri grillide taha ning läbi crossi orig maki esikõlari väljundisse.

Praegu on silma jäänud:
Macrom M2S.60, Macrom M3S.60, Polk Momo DB6500, Alpine SPS-171A

Kuna esialgu pole plaanis subwooferit panna siis peaks ustes olevad kõlarid võimalikult madalale mängima. Kas muidu Macromi kõlarid on mingid asjad? Kahtlaselt odavad ja tundub et DLS-ist ja Polk-ist peetakse rohkem lugu, Alpinest jälle vist eriti mitte. Nendest variantidest on Alpinel jällegi sagedusvahemik kõige suurem 35Hz - 30kHz ja DLS-i sama hinnaklassi asjad DLS B6 ja DLS C6 on jällegi üsna väikese vahemikuga.

Alternatiiviks oleks ka veel DLS C36 3-ribaline komponent aga selle kohta ei suutnud sagedusvahemikku leida. Selle puhul läheks siis bass ukse sisse, keskmine armatuuri ja tweeterile peaks mingi koha leidma kus ta silma ei riivaks. Hind ka kallim.
Madis

kui pole audio alal erilisi teadmisi ja ka praktilisi kogemusi siis ei soovitaks ma Sul hakata jändama 3 ribalise süsteemiga, selle paika sättimine on suur kunst ega ka 2 ribalise süsteemi puhul see lihtne ole......ja kui valida elemente siis kõige parem oleks see kui sa ise neid saaks kuskil stendis kuulata, igaühel on oma maitse, vali need mis su kõrvale kõige rohkem meeldivad...... kui rääkida firmadest siis mina soovitaks DLS, Rockford, Signat, Impact, Focal´ilt midagi valida.....macromi kohta ei oska midagi öelda, isiklikult hoiaks eemale. Nagu ma aru saan siis ei tule võimu vahele?? üldjuhul on võim suht kohustuslik, originaal makk ei suuda neid kõlareid õieti liigutadagi ju!?

Hinna 2k juures soovitaks sulle focal 165 A, ja hinna 3,5 k juures soovitaks dls ms6 (ise oman ja rahul nendega), ja dls ju rootsi firma, rootsi autosse rootsi kraam:thumb:

Segane jutt sai aga kui küsimusi on siis eks ma proovin vastata!
Kasutaja avatar
Garu

Võimu esialgu ei plaaninud panna, võibolla kunagi tulevikus. Mis mind imestama pani oli suur erinevus esitatavate helisageduste vahemikus: Alpine 35Hz - 30kHz vs dls puhul mingi 50Hz - 20kHz.

Mu eelmises autos algul pandi ette mingid alpine koaksiaalid kõrgema otsaga 20kHz ja kõrgeid oli vähe. Ega ma siis ka audiost suurt ei jaganud. Viisin auto töökotta, ütlesin et tehku nii et hea saab ja hinnaklassi. Pandi siis taha pioneeri E seeria koaksiaalid ja ette alpined. Jubedalt häiris et tagant kostis kõrgeid tunduvalt rohkem kui eest. Lasin mingite pioneeride vastu välja vahetada 23kHz ja vahe täiesti kuuldav. Näiteks Belly - Feed The Tree loos olid esikõlarites paljud helid puudu Alpinedega.
Madis

üldjuhul pioneer ja alpine kõlaritest ei peeta lugu, audiofiilid on öelnud, et pioneer ei ole suutnud viimase viie aasta jooksul teha korralike kõlareid....... Ja paberi peal olevad numbreid ei tasu võtta puhta kullana(eriti veel mis on kirjas alpine ja pioneer dokumentides!).
Kasutaja avatar
Garu

Tõenäoliselt pean siis reaalselt kusagil kuulama neid. Võibolla tegema ise plaadi selleks kus need lood peal millega ma märgatavaid vahesid olen tähele pannud erinevate süsteemide puhul. Kus DLS-i võiks stendis olla, soovitavalt Tartus? See Raituning asub tartus aga kas neil salong ka on või ainult internetipood?
iisak

9-3/9-5 orig.helisüsteemi muutmine sul küll nii lihtsalt ei lähe.Lihtlabaste võtetega komponente,võime,kaableid jne.lisada ja ära võtta tähendab kogu süsteemi kokkukukkumist..Kuna orig.stereo on bus`ide kaudu ühenduses kogu auto arvutivõrguga,siis hakkab huvitavaid asju juhtuma ka mujal.Näiteks valjukad on spetsiaalsed ja väga erinevate ja harjumatute takistustega(2,1 ohmi näit.).Standardseid liiniväljundeid ei ole jne.
Kusagilt siit kasulike linkide alt ja ka varasematest teemadest võid otsida-
seda teemat on siin juba läbi nämmutatud.
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
Kasutaja avatar
Garu

Tegemist on vanema 9-3ga millel peaks kõlarid suht tavalised olema, kõlarisse küll mingi bus ei peaks minema. RCA väljundeid tõesti pole aga enamik võime võtab ka nn high signaali vastu. Richard Bevan-i Saab 900/9-3 Audio Guide soovitab küll tavalisi komponente.
Trionic
Saabiguru

Keegi pole kusagil ju väitnudki,et bus`id kõlaritesse lähevad.Nii küberneetiline see Saab ka ei ole:D
Armatuuri valjukad 4,1Ohm.Filtreeritud head`is ,ära lõigatud alumine ots.
2 X 15 W.Keskmised/kõrged.
Tagumised valjukad 2,0 ohm. 2X 15 W.Filtreeritud signaal head`st,lõigatud kõrged/keskmised sagedused.
Saad kasutada high signaali,et toita lisavõimu(e),aga juba filtreeritud sigaalid-üles võimendatud,siis jälle maha kohitud ja siis jälle üles võimendatud ja veelkord filtreeritud.Päris jube helipilt tuleb.AS-3 puhul õnneks võimalusi juba rohkem(std.RCA-d ei saa kasutada,kuna... loe kasvõi samast R.Bevani jutust)
head heli saada on üpris kulukas ettevõtmine ja veakoodid ECU-desse
kerged tulema.kahjuks.
Kasutaja avatar
Garu

Hmm. Tundub siiski keerulisem kui ma arvasin. Seda ma teadsin et AS3 lisavõimul on low pass filter sees. Aga ma lootsin et esikõlarite väljund filtreerimata, piiratud kõllide võimekusega. Peaks vist orig võimu otsima e-bayst või kusagilt. Bevani saidil seda headi sisest filtreerimist mainitud ei olnud.

Edit: Paistab et uksevaljukad 8 oomi (sama siis nagu kodukasutussse mõeldud kõllidel). Kas oleks siis mõistlikum variant leida esiarmatuuri 4 ohm hea kõrgema otsaga koaksiaalid või tweeterid, kasutatud orig AS3 võim (kui õnnestub leida) ja ustesse 8 ohm midbassid?

Ma ei püüa ju mingit kick ass võistlussüsteemi ehitada vaid mõistliku eelarve piires kõlapilti parandada. Ka ei ole oluline et tümps teise linnajakku ära kostaks. Kõige rohkem häirib just see et kõlapilt kuidagi elutu ja pooled helid puudu. Nii kõrgemat kui madalamat otsa tahaks juurde aga orig stereost ei raatsiks loobuda kõige piirangute kiuste.

Edit2: Kas NG900 ja 9-3 lisavõim on samad või erinevad?
Wolfheart

Originaalvõim hetkel e-bays saadaval
Netikuller
Meil ei ole PayPali ja muid sarnaseid asju Eestis olemas, seega vist ainuke võimalus netikulleri abiga asi ära tellida. Netikulleri lehel ka juhend kuidas e-bay oksjonil käituda.
Ise uurin hetkel ka kuidas oma 900-le prääksude asemel miskit normaalsemat saada, kuid ei oska veel ära otsustada, kas soetada originaalstereo ja sinna ümber asi ehitada või osta muu süsteem heli tegema. Lihtsalt need pisikesed mis armatuuris ei suuda miskit feelingut anda ja raadioks on ka mingi Grundigi Saabi kirjadega elukas millel LCD omadega sassis. :gun:
Kasutaja avatar
Garu

Algselt postitas: Wolfheart
Originaalvõim hetkel e-bays saadaval

Tundub et see mingi uuem asi vist. Näeb teistsugune välja kui see mida ma piltidelt olen näinud.

Pilt
Wolfheart

See pildil olev on küll 900 oma aga sul ju 9-3, see auto tundub jah olevat teistsuguse võimu jaoks tehtud :cool:
Aga krt, 93 on ju OG ja NG. Äkki sobibki 900 oma vanema disainiga 9-3-le. :wall:
ng900 võim siis ka e-bays olemas
Ei seleta rohkem :red:
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Algselt postitas: Wolfheart
Meil ei ole PayPali ja muid sarnaseid asju Eestis olemas
Vaata uuesti PayPali aktseteeritud riikide nimekirja..:) Eestit nüüd tunnistatakse. Paraku küll Pay only, ehk siis ise paypali abil midagi müüa ei õnnestu, osta aga küll
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
Garu

Positiivne uudis et Eesti lõpuks lisatud on. See oli ikka üsna piirav et läbi PayPali maksta ei saanud.
Wolfheart

Algselt postitas: Cyber
Vaata uuesti PayPali aktseteeritud riikide nimekirja..:) Eestit nüüd tunnistatakse. Paraku küll Pay only, ehk siis ise paypali abil midagi müüa ei õnnestu, osta aga küll

See on küll hea uudis, huvitav kas keegi seda raha saatmise süsteemi kasutanud ka on juba? Igatahes on see tore et meid on ka valgete inimeste hulka arvatud koos läti, leedu ja lõuna aafrikaga :P
Kasutaja avatar
Garu

Lugesin seda Bevani Guide-i uuesti ja hoolikamalt. Tõeäoliselt on kaks mõistlikku varianti. Odavam ... vahetada esikõllid lihtsalt Pioneer TS-H871 vastu. Kallim ... pre-outi kasutades võim vahele ja siis on kõlarite, crossoverite ja muude asjade lisamine nagu tavaliste süsteemide puhul. Pre-out on ju ikka filtreerimata?

Pilt
Nakataja

Algselt postitas: Madis
üldjuhul pioneer ja alpine kõlaritest ei peeta lugu, audiofiilid on öelnud, et pioneer ei ole suutnud viimase viie aasta jooksul teha korralike kõlareid....... Ja paberi peal olevad numbreid ei tasu võtta puhta kullana(eriti veel mis on kirjas alpine ja pioneer dokumentides!).

Julgeks vastu vaielda! Kuna puutun Pioneeri toodetega igapäevaselt kokku siis võin väita, et
1. Pioneer on üks vanimaid kõlaritootjaid maailmas
2. Pioneeril on kõige laiem kõlarivalik (alates odavast "juustust" kuni HighEnd mudeliteni (mida eestlase rahakott ei kannatagi) välja.
3. Viimase viie aasta jooksul on olnud tootearendus väga efektiivne (2004a. maailmarekord kõige suurema bassiheli tekitamises 167,4 dB 5 minutit!!!).
4. Üldjuhul siiski tehnilises kirjelduses toodud andmed vastavad tõele (valel on ju lühikesed jalad ;))
5. Kuna eestlane ei raatsi eriti kõlarite peale raisata siis puudub ka meie kaubanduses kallimate (E,C ja PRS) seeriate väljapanek, mistõttu võib olla jäänud "asjast" vale mulje.
6. Võibolla audiofiilid (kui paljud meist?) tõesti ei pea Pioneerist väga lugu, samas on Pioneer jätkuvalt nii kõlarite kui teiste autoseadmete müüginumbritelt maailmas "numero uuno" ja eks paigaldustöökojad, mis toovad ka ise teisi kõlaribrände sisse, pea ju ka omi tooteid pakkuma ja müüma.
7. Pioneeri garantiijuhtumite protsent on kõigest 0,5% !!! (paljud traktorite müüjad paigaldavad kabiini just Pioneeri maki:thumb:)
Pikemalt võin huvilisi valgustada Saaremaal.
Factor

Algselt postitas: Nakataja
Julgeks vastu vaielda! Kuna puutun Pioneeri toodetega
Pikemalt võin huvilisi valgustada Saaremaal.
Ootame põnevusega, valmista siis arutelu korralikult ette:P Kuulaks huviga... Kuid mõtle siis sellepeale kah kuidas Saabis pioneeri vahenditega ned probleemid lahendada!
Vabandage neiu, mis kell on.... mul seisab
Kasutaja avatar
Garu

9-3 originaalmakk ka Pioneeri oma. Nad oleks võinud mingi korraliku helisisendi ka teha et mp3 mängijaid taha ühendada saaks. Uuel 9-3l on i-pod ühilduvus aga vanal mitte.
Wolfheart

Algselt postitas: Garu
9-3 originaalmakk ka Pioneeri oma. Nad oleks võinud mingi korraliku helisisendi ka teha et mp3 mängijaid taha ühendada saaks. Uuel 9-3l on i-pod ühilduvus aga vanal mitte.
Heh, ma millegipärast arvan, et sel ajal kui OG9-3 inseneride joonistest auto kuju hakkas võtma, polnud Steve Jobs veel i-pod´ist undki näinud ja rahvas kõndis parimal juhul Sony Walkmani või Discmaniga ringi. :P
Me oleme harjunud progressiga niivõrd, et ei suuda mäletadagi elu pisitahke mõne aasta eest :poke:
Nakataja

Algselt postitas: Garu
Plaan siis ette komponendid panna. 165 mm ustesse ja tweeterid armatuuri grillide taha ning läbi crossi orig maki esikõlari väljundisse.

Minu poolt oleks sulle välja pakkuda sellised Pioneeri komponent kõllid nagu TS-C1700R hinnaga 2360.- komplekt (soovituslik jaehind 3500.-) http://www.pioneer-eur.com/eur/product_ ... _id=25-131
Tegu siis väga korralike Referens seeria kõllidega ning komlekti kuulub ka spets sagedusfilter. Soovitan soojalt!
Ka teised huvilised võivad märku anda.
Trionic
Saabiguru

Minu poolt oleks sulle välja pakkuda sellised Pioneeri komponent kõllid nagu TS-C1700R hinnaga 2360.- komplekt (soovituslik jaehind 3500.-) http://www.pioneer-eur.com/eur/product_ ... _id=25-131
Tegu siis väga korralike Referens seeria kõllidega ning komlekti kuulub ka spets sagedusfilter. Soovitan soojalt!
Ka teised huvilised võivad märku anda. [/quote]

Lõpuks jõudsid müügimehed ka siia.
Pioneeri esindajad on Eestis nii kõvad mehed,et Saabi og. stereosid(Pioneere) eriti remontida ei suuda,kuna pole raatsinud/viitsinud vastavat infot/seadmeid endale soetada,kuigi Saab väidab,et igas maakera punktis peaks selle
brand`i esindaja olema kohustatud ja võimeline pille remontima.Jutt käib ikka 9-3 ja 9-5 pillidest,mis "abielus/lahutatud" antud autoga ja muu Saabi sahtlis piuksugi ei nõustu tegema.:gun:
Kasutaja avatar
Garu

Meil siin eestis on kõik kõvad müüjad ja vahendajad. Läheb veel aega enne kui teenindusele ja kliendisuhte hoidmisele rõhku hakatakse pöörama.

Ma praegu veel veidi passin selle kõlarite teemaga sügiseni. Jõudsin arusaamisele komponente pole mõtet ilma võimuta panna. Praegu suvel ei taha 5-6 kilo kanti summat puhkuserahast näpistada. Niikuinii sai Vikingisse aeg pandud et kliimat kõpitseda ja just 15 min tagasi üllatas auto mind teatega "Check oil level" (õlivahetusest alla 4k km möödas).
Nakataja

Pioneeri esindajad on Eestis nii kõvad mehed,et Saabi og. stereosid(Pioneere) eriti remontida ei suuda,kuna pole raatsinud/viitsinud vastavat infot/seadmeid endale soetada,kuigi Saab väidab,et igas maakera punktis peaks selle
brand`i esindaja olema kohustatud ja võimeline pille remontima.

Kui Pioneer toodab mõne autofirma tellimusel spets raadio näiteks Saabile, siis autotootjal on Pioneeriga sõlmitud garantiileping. Selle järgi vastutab auto müüja ka raadio korrasoleku eest. Seega tuleb auto garantiiajal esile tulevate probleemidega autoesindusse pöörduda ning nemad otsivad ise võimaluse see raadio kas ära vahetada või ära remontida. Kui aga on tegu vanema autoga millel enam garantiid ei ole siis on tegu natuke keerulisma juhtumiga. Meil, kui Pioneeri esindusel ei ole tõesti olemas neid erinevatele automarkidele tehtud raadiote servismanuaale ja ei ole ka volitust ja kohustust remontida neid raadiod. Asi selles, et tihti on need seadmed ühendatud ka mingite kompuutrite jm. lisaseadmetega ning kas või selleks, et see raadio sealt autost ilusasti kätte saada peab tundma Saabi ehitust.
Kui need inimene võtab ise selle riski, et urgitseb raadio autost välja ja viib selle näiteks Tallinnas Renerki remonti, siis olen kuulnud, et nad on neid raadioid ka parandanud ja kui väga vaja siis saab tellida ka servicemanuali Pioneerist, kuid see tuleb kliendil ise kinni maksta.
Oma mätta otsast vaadatuna julgen arvata, et oleme üritanud alati panna väga suurt rõhku kliendi rahulolule ja heale teenindusele. Kuid selge on ka see, et katkiste seadmete kliendid on tihti närvilised ja rahulolematud ning nende meele järgi alati olla ei saa ega suuda keegi (ikka on keegi teine süüdi - mitte klient ise ;) ).
Trionic, kahjuks pean sulle ütlema, et hetkel Eestis vastava kompententsusega inimest ei ole (isegi Vikingus vist mitte), kes oskaks/ suudaks uute Saabide raadioid remontida, ning lähim koht on vist Rootsis. Kui nagu ma juba mainisin, et kui sa raadio ise autost välja võtad, siis mingi võimalus siiski on, et me seda ka remontida suudame.
Tan

Kas keski on siis lihtsate (ja mitte piiramatute finantsiliste) vahenditega 9-3 audiot parandanud. Garu, mis su ideedest lõpuks sai ?

Omal sama mure, et helipilt tundub tühi ja pikemal sõidul väsitav. Eriti masendav on sama plaati pärast kodus kuulamist autos edasi kuulata ..:(
Vasta