Saab 9-5 parema tagumise rattakoopa kohal kasutamata pistik

Teemad elektroonikast...
Vasta
smargus

Terekest!

Olen siin veits hämmingus, nimelt ei oska Viking mind aidata. Leidsin oma 2001 Saab 9-5 (sedaan) tagumise parema rattakoopa kohalt ühe pistiku, millele pole märgitud otstarvet.
Kas keegi teab, milleks see on?

Ise korraks mõtlesin, et ehk CD boxi juhtimiseks või tagumiste kõlarite jaoks???

Olen lihtsalt huvitatud sellest, et saaks taha ka kõllid, kui juhtmed juba veetud, siis on ju eriti lihtne.

HELP!!! :)
Kasutaja avatar
Zazou
Saabiklubi liige

Kas siis 9-5 tagumisi kõlareid originaalis ei olegi??
Lisaks võib see olla el. antenni pistik (juhul kui el. antenn standardvarustuses ei ole) Imelik et Viking ei oska midagi kosta....
M: SAAB 9000 ja 9-5 erinevad kasutatud varuosad
----------------------------------------------------
www.robolabor.ee
duesenberg

9-5 tagumistel kõlaritel 2 varianti
kõlarid tagaustes
kõlarid tagaustes ja taga aknalaual

mingitel 9-5 variantidel kasutatakse tagaklaasisoojendust kohakaasluse alusel antennina

aga see et viking midagi ei kosta on küll veider, neil peaks ju igast infot olema
Trionic
Saabiguru

Vikungus pole inimestel aega selliste pisiasjadega jamada,tööd on vaja
teha.Arvan,et pole eriti keeruline välja mõelda,mis pistik seal on ja kus valjukate ühendused teha tuleb.Keegi on nad sealt äkki ära võtnud(kõlarid)
MaxPower

misasja, kas tõesti taga kõlle plegi siis kõikidel 9-5-tel? krt hea et ikka griffin sai ostetud, siis jäävad sellised jamad ära;)...mul ka vist muidu tagaaknasoendus on antenni eest, sest mujal kuskil mingit antenni ple, aga üllatavalt hästi võtab!
smargus

Sain teada lõpuks täna Vikingust, et nad ikkagi ei oska midagi kosta selle pistiku kohta. Et ükski nende käsutuses olevatest manualidest ei näita seda pistikut.

Lahkelt aga pakkusid välja variandi, et toogu ma auto neile 1-1,5h, et elektrik saaks otsad üle mõõta nind leida üles kuhu juhtmed jooksevad...

:o ;)

Kas seal on olnud kõlarid kunagi või mitte, seda ei tea. Auto tulnud Rootsist, seega kes teab mis süsteemid seal paigaldatakse.

Ja mis puutub pisiasjadesse ja aega, siis kõnealune asi on piisavalt lihtne, minu arust, millele peaks küll vastust teadma, ning aega on neil küll, siis vähemalt saali poolel, ajalehed laual laiali...

Eks iga asi ole suhtumises kinni.
smargus

Jah minu omal on see AS2 süsteem (Saabi oma tähistus), kus süsteemis on 7 kõlarit, st. tagumisel aknalaual kõlle põle.
Viki
SaabiJumal
Auto: Saab 92 1954, Saab 9-5 2005, Transit

uurisin veidi asja.antud pistikut ei ole kuskil saabi tehnilises kirjanduses(elektri komponentide,juhtmestiku kataloogides).kõlarite pistik ta ei ole,samuti mitte cd boxi oma(asub vasakus rattakoopas).
audiosüsteeme 3:AS1- raadio+cd+4 kõlarit
AS2-raadio+cd+kassett+7 kõlarit(ei ole taga paneelis)
AS3-raadio+cd+kassett+9 kõlarit(harman kardon)
antenn on KÕIGIL 9-5tel tagaklaasi soojenduses

veel,mis puudutab seda õnnetut pistikut,siis autofirmad teevad alati süsteeme tulevikku arvestades. ehk siis võib olla,et nad mõtlesid aretamise käigus sinna mingi vidina taha ühendada,aga pärast testimist loobusid(nt. NAVi valmidus).
ja veel:ei maksa teha küünilisi märkusi kui asjaga päris 100% kursis ei ole;)
Viki
SaabiJumal
Auto: Saab 92 1954, Saab 9-5 2005, Transit

tund aega skeemides kaevamist ja leidsin. 2001 skeemides puudubki. tegemist ongi 2002 aastast pakutava NAV valmidusega.kui see on muidugi kuuene punase sahtliga pistik.
täiesti arusaadav,et keegi ei saa sulle lambist sellist infi leida(eriti kui tööd on ka vaja teha).:D
smargus

oiii.. ma tänan, et sa (t8) sellele müsteeriumile vastuse leidsid.

Ja ma ei soovinud Vikingut mitte kuidagi mustata oma eelneva jutuga.

Peace ;)
Vasta