rattakoopa servad

Kõige klassikalisemad Saabid
Vasta
RAF

hakkan natuke sättima oma saabi rattakoobaste servi kenamaks.

seoses sellega on üks küsimus.

Kui ma need mustad liistud sealt maha võtan ja puhastan. puhastan ka rattakoopa servad tolmust, sopast ja kõigest muust jamast, mis seal on. Nüüd, kui tahan need servad ilusti tagasi paigutada, siis:

mis möginat (rasvast ollust) sinna pleki ja plastik-liistu vahele pannakse?

Muidugi selleks, et kaitsta ilusiad ja terveid servi roostetamise eest!
KT100
Saabiklubi liige

Siin kunagi on sellest natuke juttu olnud minuarust. Aga ma ise pole sinna midagi veel pannud, survekaga alati proovinud seda vahet puhastada. Seestpoolt muidugi sinna vahele ei pääse, aga väljaspoolt viskab mustust välja küll.
Kui nüüd mingist roostetõrjest vms mõtlema hakata, siis seda Lätis toodetud Movil-i ma ei paneks, kuna see hakkab mustust korjama. Samas kui väikse pintsliga põhja väike nire panna seda, võiks päris hea olla... väga palju ei tohiks panna, kuna see Movil peaks ära kuivama, kui paks kiht ja ära ei kuiva, siis päris vastupidist efekti pole, aga nii efektiivne kui võiks, rooste immuunsus ei ole.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

mina paneks nn. tavotti liistu täis ja siis suruks paika tagasi.

aastat 3...4 seisab mureta; siis vaja tavotti vahetada.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
RAF

midagi vedelat ei paneks. samas tavott tundub kuidagi mitte päris see. sest tavott kuivab ju aja jooksul ära.
ma proovisin mõnda liistu servalt eemaldada ja tuli ilusti ära, tervelt. sees aga tundus seal olema pool tahke valget värvi plöga. poolkleepuv, kuid mitte liim. ei olnud ka silikoniline. kuid rasvane, nagu õlid ja tavott. mõtlesin, ehk keegi teab, mis seal muidu originaalis käib?

ise mõtlesingi et paneb samuti liistu vahe sellist rasvast, poolkleepuvat täis ja surun liistu siis servale kinni. siis ei satu ka vesi sinna ligi et ussitama hakata. Servad on tõesti ilusad.
RAF

kas tõesti pole keegi neid rattakoopa servi paigaldanud? või kui on siis ilma igasuguse möginata? :freak: pole ime, et need servad siis ära roostetavad. Seal originaalis on mingi mögin vahel, mis aitab serva paremini kinni hoida ja ei lase niiskusel serva süüa.
Vasta