Kus saada liivakasti (nt traktori kummi), kiige materjali jne.

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
que

Jõudsin vaadanud erinevaid lahendusi ja tulemuseni..

1. Kiik - 2 kohta. Peaks kandma ka kahte täiskasvanut ;) ..6 palki nt 120x3000 peaks vist piisama?

2. Liivakast 1.50x150 või 200x200. nt ka palkidest või muu puitmaterjal?

Võiks olla siis naturaalsest palgist. Immutus langeb vist ära siis (lugedes eestpoolt)
Kas hiljem oleks mõtekas katta nt pinotexiga? Või eelistatumalt mõne muu loodusliku kaitsekihiga, et säiliks pikemaajaliselt?

Oskab keegi öelda, mis võiks olla orienteeruv eelarve?

3. Liumägi. Huvitav kas kuskilt oleks saada sellist veneaegset metallist liumäge või midagi analoogset?
Sellisest tavalisest plastmass liumäest ei kipu suurem inimene alla sõitma ;)

Sellised mõtted siis :D
Ise suur ehitaja pole aga kuskilt peab algust tegema ;)

Ahjaa.. tänud kõigile vastuste eest :)
Everyday Regular SAAB guy!
suur

Olin lapsega nädala maal. Probleem - küla liivakast ebamugava koha peal. Võtsin ükspäev kätte ja tegin vennaga lapsele grillinurga juurde liivakasti.
Materjal: 2 tuulega murdunud kuuske, ~4m2 kilet (liiva alla, et muru läbi ei tuleks), mitu saabitäit liiva.
Tööaeg: kahepeale 3-4h
Tulemuseks 2x2m liivakast

Kuusepalk on paraku maru vaigune, mistõttu tuleb veel servadele istumiseks ja liivakookide tegemiseks mõned lauad lüüa.

[size=-2]http://putukasmutukas.blogspot.com/2009 ... akast.html[/size]

Lisatud failid
isakene

Kui tahad, et see liivakast pisut kauem püsiks, võta kätte ja eemalda palkidelt koor. Koorega palk kõduneb oluliselt kiiremini kui paljas.
suur

Jajah, ma korraks mõtlesin koorida, aga ei viitsinud. Üldiselt on koor üsnagi lahti ja pudeneb ise maha. Järgmine kord maale minnes ehk koorin ära ka.
Kasutaja avatar
Bonovox

Oleks ka vaja liivakastast teha.
Kas traktorirehv päikse käes tuliseks ei lähe?
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Ma nägin Laagri Ehitusmarketis täitsa normaalset valmistehtud puidust (laudadest) liivakasti. Kahepoolse kaanega. Kaaned käisid hingedega. Kui lahti tegid, siis moodustus mõlema serva peale seljatoega pink. Mõõdud olid vist mingi 1.5 x 1.5 m või natuke pisem, aga üle meetri kindlasti. Väga normaalne idee tundus. Hind oli vist küll mingi 1k kanti

Aga, et nagu foorumiga seos säiliks, äkki keegi teeb mõnest vanast Saabipagasnikust või -ninast liivakasti?? Kaua seda perekooli siin arendatakse..:P
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
vallikas

Algselt postitas: Cyber
Aga, et nagu foorumiga seos säiliks, äkki keegi teeb mõnest vanast Saabipagasnikust või -ninast liivakasti?? Kaua seda perekooli siin arendatakse..:P

Mul on kaks toorikut isegi pakkuda tegelt, ise mõtlesin ka korra selle peale, aga pagass on liialt väike ja kapotialune ees tühjana nagu tundub suht mõttetu. Jutt siis 99-st. Et aga tervet saabi liivakastina kasutada, akendest saaks välja ronida ja katusel hüpata, katuse varjust märga liiva jne, siis peaks autovraki ikka piinlikult ära puhastama klaasidest, teravatest plekiservadest jne. Lõppkokkuvõttes tekkiks võibolla ka küsimus, et milleks see autovrakk liivakastis...aga ma lähen maal mõtisklen selle üle :)
Kasutaja avatar
vallikas

Endiselt traktorikummivastasena ei saa kohe eputamata jätta ühe oma ideega liivakastist, ikkagi mu esimese lapse liivakast ja minu esimene liivakast, mille olen ise teinud. Seejuures isegi mitte low-budget, vaid no-budget (tõlkes ilma-senti-maksmata). Aega kulus tund-poolteist, sellest osa äia järel oodates, kes valesti mootorsae ketti teritas. Nurgasaega oleks oluliselt parema tulemuse saanud, aga ei polnd seda kohe võtta.

Põhja läks naise-ämma nõudel kile asemel geotekstiil, liiv ootab praegu saabi järel kärus kärutamist, hommikul esimene ülesanne kohe. Palju see 1,44 meetri pikkuse istumisplanguga ja umbes 14 cm kõrge lauajupiga kast liiva mahutab, ei viitsi arvutada, loodan, et tõin piisavalt.

Tervitades lapsevanemaid :P

Pilt
Pilt
Pilt
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Oehh. Ma pean sel suvel samasuure liivakasti ehitama vähemalt 1,5 korda suuremaks, parem kui 2x. Egod ei taha kuidagi ära mahtuda! Kahju et masujärgsel perioodil ei õnnestu enam ühestki rendist ärarikutud DOKA plaate saada. Lootsin et äkki õnnestuks eluaegne liivakast ehitada.
que

minu liivakast sai siis selline :cool:
Pilt
mõõdud siis 220x220x30
lisaks kaevasin alt mättad ja sealt tuli sügavust veel, kilet alla ei pannud.
kokku kulus 3t liiva
ääre peal on veel lauad, mis tulevad katteks.. kiisude jaoks :)

soovitage nüüd kiigematerjali! ;)
Everyday Regular SAAB guy!
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige
Auto: Mälestused

Ma klopsisin ka nädalalake tagasi kasti kokku, eelarve oli olematu, tunnike tööd ja olemas. 150x170x25 cm Kasutatud sai laia põrandalauda, all geotekstiil ja mõned kärutäied valget liiva. Kate hoiab kassi eemale.

Lisatud failid
Kasutaja avatar
vallikas

Lõin mootorsae jälle käima, seekord nikerdasin kalasabatappe. Kiigematerjali midagi võin leida umbes samasugust nagu siin pildil, kui keegi peaks huvi tundma. Ei pole moodsalt immutatud ega ka hööveldatud-treitud.

Autodega pistmist niipalju, et vana mootoriõliga sai maa-alust osa immutatud. Selleks, et ta püsti seisaks ja ära ei mädaneks, tampisin korralikult kogu posti ümbruse kive täis ja alla panin ka ühe kivi, siis kogu vesi võiks teoorias vähemalt kivide vahelt ära joosta ja ehk ei mäända nii kiirelt. Lisavidinateks tuleb issi lõuatõmbamistoru ja poja ronimisvõrk. Praegu kiigel liiga lühikesed köied. Aega ikka läks üle 2 tunni kindlasti ja abilist oli ka vaja, aga seisab kindlalt püsti.

Lisatud failid
Kasutaja avatar
vallikas

Palun infot, kust osta liumäele roostevaba plaati. Ei taha plastikut, ise tahan teha ja just roostevabast. Hea kui oleks mingi jääk, mitte tahvel, mõõdud näiteks 2-3mm paks, 3-4m pikk ja 0,5m lai. Teab keegi mõnd kohta?
Thor

3-4m pikk

Reeglina on tahvlid 2-2,5 pikad
suur

Vallikas, RV-kohta sulle niipalju infot, et RV tahvel 0,5x4m paksusega 2mm kaalub umbestäpselt 31kg. Ostes küsitakse RV materjali eest ~4€/kg (võin pisut eksida). Võid ise arvutada mis see maksab. 3mm paksune tükk kaalub siis 1,5x rohkem.

vanametalli kokkuostus makstakse RV eest ~1€/kg.

Ehk siis esimese asjana soovitan vaadata vanametalli kokkuostudesse.
3-4m on üsna pikk tükk ning tähendab eritellimust. standardmõõdud lehtedel tõesti 1x2 ja 1,25x2,5m.

Mõtle ka 1,5m materjali kasutamisele. RV on üsna tugev ja liumäe all saad ju põikitugesid kasutada.

E: või näiteks 1mm materjal + selle all veekindel vineer.
Vasta