Kumm on võiboll lihtne, aga mina soovitaks ka midagi looduslähedasemat-lapsesõbralikumat. Esiteks on see kumm ikka õudsalt väike mänguruum ja naftaprodukt ja kole jne. Neljast laiemast prussist või kaheksast lauajupist saab aga midagi kena ehitada.
Mine käi näiteks
puumarketist läbi ja ütle, et natuke oleks materjali vaja liivakastiehituseks, leiavad kindlasti midagi ja mitte hingehinna eest. Ehituspoest naelu ka ja küllap haamri ning saegi leiab. Ma võin appi toksima tulla, mulle ehitustöö ja nikerdamine jubedalt meeldib, seda enam kui lapsele saab teha. Enda poiss praegu haiglas ja kodu nii tühi, et nutt tuleb peale
EDIT: Muidugi oleks hea see materjal osta Pinotexitatuna äkki? Muidu peaks ise ära möksim ja laskma kusagil varjus kuivada-õhutuda, muidu haiseb ja on mürgine jupp aega.
EDIT2. Näiteks ostad 4 kuuemeetrist 5X15 prussi, saed igaühe otsast 30 sentimeetrise jupi, mida kasutada nurkades prusside sidumiseks. Siis saed järelejäänud jupid pooleks ja saad 285 m pikkused 8 prussijuppi ning klopsid nelinurkse liivakasti kokku.
Sobivas kohas peaks murupeale panema mingi paksema kile, mis ei idane ega mädane ja selle peale siis liiv, niisama murupeale ei maksa kallata, muidu hakkab segunema ja läbi kasvama.
Selline peaaegu 3x3 m liivakast oleks täitsa äge juba
Muidugi võib ka hööveldatud materjali küsida, et igal juhul mingit pindu laps ei saaks.
Kiige jaoks on vaja võlli, mingid nurkadega võlliasjad võibolla on ka ehituspoes. Abiks oleks joonis kusagilt saada või enne endale ette joonistada.