Saab 900 läheb tööle siis kui tal on selleks tuju

Autod, mille tootmisel GM-i käsi juba kõvasti mängus on.
kati

Järsku oskab keegi aidata - paistab, et spetsialistidel, kes mu autot on remontinud, on ideed otsas. Sõidan 93 aasta Saab 900 ja mure selles, et auto läheb tööle siis, kui tal selleks tuju on. Mõnikord võid rahus paar kuud sõita ja kõik on korras, siis jälle päevade kaupa käia palju tahad aga ei midagi. Olen siin tarkade meeste õpetuse kohaselt juba piisavalt investeeringuid teinud (bensiinipump, kiirusandur). Kuid möödub nädalake ja oleme alguses jälle tagasi. Kui Su igapäevased reisikaaslased on 2 aastane neiu ja 3 kuune noormees, siis on parajalt jama, kui Sa ei saa kunagi oma auto peale kindel olla.
que

Milliste spetsialistide juures sa juba käisid?
Everyday Regular SAAB guy!
Eleri

Kui ma õigesti pakun oli see masin meil. Mitu nädalat oli siin ja minul ei õnnestunud vähemalt kordagi teda mitte käima saada.
Ma pole dollar, et kõigile meeldida.
snowguy

äkki räägid lähemalt autost ja selle lisavarustusest siis saaks kaasfoorumlased oletada kellel sarnased lisad mis võivad ehk probleeme põhjustada
kati

Eleri, kui Sa töötad Troost Autos, siis jah sel juhul oli ta viimati teie juures. Mure ongi selles, et ta võib näiteks paar kuud iga päev kenasti käima minna ja siis üks hetk hakkab jälle jama peale. Sel nädalal näiteks iga päev neljast korrast kahel läks kohe käima ja kahel korral mitte. Täna hommikul läks kenasti käima, viisin lapse lasteaeda ja enam käima ei läinud. Nii ta nüüd siis seisab lasteaia juures.
Autost lähemalt 93 aasta, S900, 110 kW, bensiin, manuaal, mingeid erilisi lisasid ei ole.
Eleri

Täpsustan et siiski aasta 1994, NG900
Kasutaja avatar
vallikas

Aga mis vahetatud on veel, mainisid, et on bensiinipump ja kiirusandur, kuigi mul pole aimugi mis vidin see on.

Mingid lihtsad vead ei saa olla, et kui on kaua auto seisnud, siis vanad küünlajuhtmed enam ei anna lihtsalt sädet läbi ja oleks need vaja puhuda soojaks, et käivituks, või tähendab 110 kw süütekassetti:red:?

Ega vist netis keegi vaevalt abistada oska ja ei oska keegi ka viga otsida, kui ta käivitub.
aednik

Mul oli Opeliga nii, et uus bensupump oli praak, oi kuidas sai jamatud selle pärast.
AndresV
Auto: 40/60 rida6
Kontakt:

Kui käima ei lähe, siis on paras hetk veaotsinguga tegeleda. Nii konkreetne viga, et käimagi ei lähe, vast ilmutab end ka universaalsele spetsialistile. Eriti, kui see peaks jagajaga auto olema. Minu 103kW vabalthingav NG pole 10 aasta jooksul kordagi sedasi tee peale jätnud, et ei käivitu.

Saabispetsialistid asuvad meil Kalmistu teel (Autotarvete OÜ), Kadaka teel (Audacer), Laki tänaval (Troost) ja Järveotsa teel vist ka (Pilot Motors).

"kiirusandur" võib antud kontekstis vabalt olla näiteks TPS - gaasipedaali asendi sensor.
Andres_L

On su autol mingeid elektroonilisi turvavidinaid - immobilisaatorit või alarmi? Mul oli kunagi vägagi sarnane probleem ja viga oli immobilisaatoris.
napoleon
Auto:

Meenub, et NG900 aktiveeris mingi aja jooksul immo, kui uksed lahti jätta, see võib vabalt põhjuseks olla kui näiteks lasteaias uksi lukku ei pannud ja autol tehase immo on.

Selle teemaga seoses meenub veel üks aastatetagune tobe lugu kui auto eelmine omanik oli "vaese mehe immo" ehk salanupu pannud, omanik ei teadnud muidugi asjast midagi ja ühel päeval oli ta naine kogemata selle nupu vastu läinud. Spetsialistidel võttis selle "vea" väljaselgitamine ikka hea mitu tundi, aga kui uuesti kogemata sellele nupule pihta oleks saanud, olekski vist samasuguseks anomaaliaks pidanud.
Kasutaja avatar
vallikas

"Vaesemehe immo" ei pea olema ju mingi eraldi nupp, peaks saama panna ka nii, et enne käivitamist peab suunatulekangi liigutama üles vms.:conf:

Aga ma ei usu, et selles siin asi on, kuigi pigem mingit elektrivärki usuks küll, aga mis see usk siin :bs:
Andres_L

Täpsustan, minu immo üldiselt töötas, aga mingitel puhkudel mitte (külmjoode vist oli lõpuks diagnoos). Jublakal oli kolm kanalit, kõigepealt jupsis starteri oma. Selle Tartus üks autoelektrik leidis üles ja lülitas välja. Ja hoolimata minu tagasihoidlikust ettepanekust ka teised kanalid välja lülitada, arvas mees, et pole probleemi. Eks varsti hakkas siis süüte kanal jamama, sõidu ajal võttis süüte paariks sekundiks tagant ära ja siis sõitis edasi. Troostis käisin ka kaks korda, enne kui jaole saadi, sest nagu antud juhtumilgi, kui ikka parasjagu viga ei avaldu, siis on seda keerukas leida.
Eleri

Saabus masin lasteaiast nööriotsas ja käivitus ukse taga nagu naksti..........

Anomaalia, jätku mõttetööle
ARZT
Auto: 9000 Aero, III Gen Camaro350, Chevy AstroVan, Chevy TransSport, Volvo242

Kui nüüd hästi järele mõelda, siis oli mu tonnisel umbes samalaadne jama....algul harvem, siis tihedamini keeldus käivitumast...
Aga lõpuks, kui Audacer-i jõudsin, siis õnneks käima ei läinud ja nii herr Trionic lõpuks välja nokkis, et pearelee jamab...Pärast seda pole mingit jama olnud:) Ei oska ütelda kas ka selle 900 puhul võib sarnane kala olla...
kati

Kõik vead, mis on seotud immoga ja signalisatsiooniga võib kõrvale jätta, sest autol pole kumbagi. Kahjuks saab jah viga otsida ainult siis kui ta ei käivitu, kuid kust siis seda abi kohe võtta. Kord sain ühe mehega kaubale, et kui ei käivitu helistan, tuleb kohale ja uurib asja. Viis minutit käiasin, auto tööle ei läinud, mees oli poole tunni pärast kohal, istus autosse ja auto läks kohe tööle. Meile on jäänud tunne, et kui auto saab natukene "raputada", siis läheb ta jälle käima. Kui auto pole käima läinud, olen pannud käigu sisse, siis käivitanud, mis tulemusena käib autost nõksatus läbi ja nagu miski loksuks selle peale paika ning auto läheb käima. Ju eilne nööri otsas Troosti vedu loksutas teda piisavalt ja läkski seal jälle kohe käima.
Kasutaja avatar
parkentosh

Mul oli kunagi Ford Scorpiol samad tunnused ja alati autas see kui panna käik sisse ja autot 10 cm lükata (tavaliselt läks käima). Siis kui mõtlesin, et peaks töökotta minema suutsin autoga kraavi sõita ja oligi kõik... :P
Eleri

Algselt postitas: ARZT
Kui nüüd hästi järele mõelda, siis oli mu tonnisel umbes samalaadne jama....algul harvem, siis tihedamini keeldus käivitumast...
Aga lõpuks, kui Audacer-i jõudsin, siis õnneks käima ei läinud ja nii herr Trionic lõpuks välja nokkis, et pearelee jamab...Pärast seda pole mingit jama olnud:) Ei oska ütelda kas ka selle 900 puhul võib sarnane kala olla...

Ka see on antud masinal vahetatud:)
mart284
Iks-mees
Auto: Saab
Kontakt:

siis pole muud jäänud, kui kraavi sõita:)
iisak

Kas teist aju on proovitud:poke:
Motronicud võivad teinekord niimoodi käituda.
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
Eleri

Algselt postitas: iisak
Kas teist aju on proovitud:poke:
Motronicud võivad teinekord niimoodi käituda.

Ei seda ei ole proovinud
Kasutaja avatar
enrico

võin laenuks anda korras aju:)
proovi ära kas asi selles mul vedeleb 1 kasutult riiulil!
kui siis asi selles anna pudeli konjaki eest ära:)
Eleri

Ei old antud masinal ajus asi, aga masin taas sõitma saadetud, kui kahe kuu pärast siin uuesti kurba uudist pole, ju siis sai viga leitud ja masin toimib.

EDIT: kuna ma lõpuks ise ninapidi juures ei olnud ja ei küsinud, mis tehti siis saan lähemalt rääkida alles esmaspäeval.
iisak

Äkki räägid lähemalt?
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
-kj

Ei tea küll , kas Saabidel üldse on konkreetne jubin, aga vanadel Volvodel kipub vigane väntvõlli asendiandur sellist jama põhjustama
Vasta