900 originaal audio välja vahetus TEHTUD

Suhtleme (heli + pilt) + auto teemadel...
Vasta
k6lu

Küsimus siis selline et olen kuulnud midagi et maki vahel veel mingi orig võimendi. aga plaan on kõlarid välja vahetada, aga kas peab siis selle võimu vahelt ära võtma? või ei jää see segama? Kuna ise ajan väga kvaliteetset heli taga siis soovin ka seda saada. Kõlarid on ostetud vaja ainult selle võimu kohta teada. :)

Ette tänades
Kasutaja avatar
vallikas

Ehk on sellest teemast abi: Ehitasin ng-le stiiieriouu
k6lu

Kahjuks ei ole originaal võimendist mingit juttu siin :(

Lepa:

Kui küsida tohib siis mis elemente kasutasid ustes? Endal on SIGNAT H16 et kui sama siis võiksid distants rõnga paksuse öleda oleks pisut lihtsam mul teha :)
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Algselt postitas: k6lu
Kuna ise ajan väga kvaliteetset heli taga siis soovin ka seda saada. Kõlarid on ostetud vaja ainult selle võimu kohta teada. :)
[irony]
Siin nagu väikest jamajuttu ei ole või? Sa tahad parimat ja räägid originaali otsas olevate kõllide vahetusest... Kui sa tahad parimat, siis ei peaks sa originaalist üldse mitte midagi alles jätma. Tundub kogu see jutt lihtsalt sõnade loopimisena... Varsti tuleb vist see osa ka, kus räägitakse sellest, kuidas tahaks väga head, aga raha ka ei tahaks maksta...
[/irony]
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
k6lu

Algselt postitas: Cyber
Algselt postitas: k6lu
Kuna ise ajan väga kvaliteetset heli taga siis soovin ka seda saada. Kõlarid on ostetud vaja ainult selle võimu kohta teada. :)
[irony]
Siin nagu väikest jamajuttu ei ole või? Sa tahad parimat ja räägid originaali otsas olevate kõllide vahetusest... Kui sa tahad parimat, siis ei peaks sa originaalist üldse mitte midagi alles jätma. Tundub kogu see jutt lihtsalt sõnade loopimisena... Varsti tuleb vist see osa ka, kus räägitakse sellest, kuidas tahaks väga head, aga raha ka ei tahaks maksta...
[/irony]

Nüüd saite natuke valesti aru.Küsimus on Saabi originaal võimendis millest ma poole kõrvaga kuulnud olen ja tahangi teada et, kus see on või kas üldse on. Ja teglt olen liiga palju keerutanud mul on lihtsalt vaja teada kas autos on originaalis 8 või 4 oomised kõlarid. Autoks on 900 NG 94 a.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

heal juhul 4 aga võimalik et ka vähem.. Kasutatud on igasugu imetakistusega kõlareid SAABidel. Näitek 2.4 jms... NG puhul ma arvan, et sa võid rahulikult 4 oomistele pühenduda, 8-t seal kindlasti pole. Äkki on sul sellest lingist kasu.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
k6lu

Algselt postitas: Cyber
heal juhul 4 aga võimalik et ka vähem.. Kasutatud on igasugu imetakistusega kõlareid SAABidel. Näitek 2.4 jms... NG puhul ma arvan, et sa võid rahulikult 4 oomistele pühenduda, 8-t seal kindlasti pole. Äkki on sul sellest lingist kasu.

Äitäh sinnani tahtsingi jõuda:) kuna olengi kuulnud imelikest oomidest.
Trionic
Saabiguru

Mis sul neist oomidest.Mitte ükski oem komponent ei võimalda mingisugustki kvaliteedisarnast helialget.Alustades juhtmetest,lõpetades valjukatega.
Kasutaja avatar
enrico

tark vahelt ära jätta jah!
vea uued juhtmed ja pigimatiga tuleb ka kõik used seespoolt üle teha !
antud juhul saad sa hea heli!
k6lu

Mõned pildid kogu protsessist :)

http://fotoalbum.ee/photos/ilmariti/sets/932673

Pigimatt ootab palgapäeva.

Ustes siis Signat H16 midbass ja aknalaual Signat T5 Tweetrid.
Allar88

Ei leia paremat kohta kuhu midagi ülesse riputada, sobib samas nagu sellesse teemasse siin. SAAB :thumb: äkki keegi mõned ideed, kuidas endal kerge vaevaga teha. Näpuharjutuseks sai tehtud midagi, mis veel pooleli, aga parajalt valmis, et näidata.
Seega NG900 ukse polstrid valmimas.
http://images.orkut.com/orkut/photos/Og ... UpYIdi.jpg
http://images.orkut.com/orkut/photos/Og ... ZRZGrs.jpg
http://images.orkut.com/orkut/photos/Og ... LQoFSP.jpg
http://images.orkut.com/orkut/photos/Og ... Uuci8V.jpg
http://images.orkut.com/orkut/photos/Og ... QfYAwZ.jpg
Ettevaatust pudiseb!
Kasutaja avatar
Homersimpson
Saabiklubi liige

Sellest keskmisest pildist ma ei saa aru :conf: Originaal auk all on kinni ja uksest karjub valjukas näkku :conf::conf:

Igastahes tubli ja julge ettevõtmine ja ... julge hundi rind on ... haavleid täis :D
Vitautas

NG omanikuna tekkis minul kohe küsimus seoses Allar88 toimetamisega. http://images.orkut.com/orkut/photos/Og ... LQoFSP.jpg
Käepide asemel - kas käepideme ehitad siis kusagile mujale?
Tundub suht suure kõlari jaoks. Ega see niigi suhteliselt vähest ruumi kõrvalistuja jaoks täiesti olematuks tee? Ega juhi poolt siis kah seda väga ülearu ei jää. Siis ei mahu ju sinna üldse istuma. Heli võib küll päris äge olla :D
Allar88

Originaal auk on kinni, ei tule enam iialgi lahti, pole vaja kah.
Asi selles, et kuna kaks riba ja lõige tuleb umbes 2kHz pealt. NG Kupee puhul täiesti võimetu sellisest kohast nii kõrgeid sagedusi normaalselt kuulajani tuua.
Käepideme koht jääb originaaliks, kuid muudan veidike selle kuju. Liiga suure kaarega jääks originaal - tuleb lamedamaks ajada.
Valjuka auk kastis on kõigest 14cm suurune.
Kõrval ise ei istu, mitte , et kalli kaasa mugavus midagi ei loeks aga ei pea ka jalad harkis istuma seal- ega pargi pingil ei ole.
Nõndaks palju veel, et elemendid on suunatud mõlemal juhul tagumise istmerea äärmistesse peatugedesse. Eks peab hiljem mõtlema välja, kuidas passivis seda aretist laulma saab, kui üldse saab.
Selilise lahendusega, nagu on, ei käi kinnise uksega kindalaegas kahjuks lahti, aga selle asemele tuleb nii, kui nii sub, seega pole hullu.
Kastide materjali kulu on väike, arvestuslikult 10kg vaiku ja ruut vineeri koos hunniku kangaga.
Ettevaatust pudiseb!
Kasutaja avatar
Homersimpson
Saabiklubi liige

Ok ... pilt sai oluliselt selgemaks :) Mina latti kvaliteedis nii kõrgele ei aja, kuigi jah ... originaal AS2 lendas suht kähku.

Tegelikult ootab tegemist ette 3 riba, aga kas ma kunagi sinnamaani jõuangi :red:
Vasta