9-5 esituled

Vasta
intsints

Küsiks kuidas teistel esi tuledega on ? Minul pidevalt vastutulevad sõidukid vilgutavad, kuigi lülitan lähituled kohe peale vastutulevat autot märgates. Isegi siis kui kõrguse regulaator on alla keeratud( siis ise ei näe suurt midagi) on sama lugu . Tuled on nii 2,5 aastat tagasi VM- poolt vahetatud uute vastu, ja ülevaatusel olid ka korras. Lähitule pirnid on kõige tavalisemad Osrami-d H7 .Mõni päev tagasi sõitsin Viljandist Tartusse oli selline lugu. Sõitsin ühe eesõitja taga lähituledega regulaator oli 2 peal, ühel hetkel lihtsalt se eesõitja jäi praktiliselt seisma ja kukkus tagumise udutulega vilgutama. Sõitsin mööda ja nii kui mööda sain pani se kaug tuled mulle kukklasse. Ei jäänud muud üle kui gaas põhja . Olen selles osas nõutu ja pisut närvidele käib.Ja kui meenutada siis 900 oli ka sama jama ,kuid harva.
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Pole kordagi sellist asja kogenud. Äkki proovid mõnd teist ülevaatus punkti? Eks inimesi ole ka erinevaid. Paljudele käib heledam tuli närvidele.
suvekas

Kunagi olid mul ühel autol pirnid halvasti pesas ja siis vilgutati ka vastu
Speedlink oü - 53047979
Lunotel oü
RStorm

Neid pirne on jah võimalik kuidagi "tagurpidi" pessa panna, nii et kontrolli üle, et ilusti pesas oleksid;)
Kasutaja avatar
heikiw

Kõige lihtsam viis visuaalselt tuledevihku kontrollida on hämaras või pimedas rõhtsal tasapinnal.Mingi hoone seinast kümmekond meetrit seisma auto,siis peab su tulede vihk olema seinal,langus meetri kohta vist 10%.Ja see peab olema regulaatori 0 asendis.
Piltlikult sellised vihud:
_/_/
-muidugi need nurgad pole nii järsud.Piirjoon valgustatud alumise osa ja ülemise valgustamata osa vahel peab olema selge-kui see ei ole nii,siis pole pirnid korralikult fookuses.
Maanteel sõites peaksid lähituled paremal pool asetsevaid valgeid poste ikka osaliselt valgustama.
Kasutaja avatar
tripp

Algselt postitas: RStorm
Neid pirne on jah võimalik kuidagi "tagurpidi" pessa panna, nii et kontrolli üle, et ilusti pesas oleksid;)
Ega ikka eriti ei ole võimalik neid valetpidi panna, lambil ja pesal on sälgud sees. Aga suure jõuga saab igasuguseid asju teha :thumb:
[Trionic]: 9-5 kapoti all peabki midagi logisema..
[IMG]http://images.spritmonitor.de/395941.png[/IMG]
jupid

mis siin haigutada. vaheta sõbraga autod, mingi sõitke maanteel teineteisele vastu ja näed ise kuidas su auto esituled vastutulevaid autojuhte pimestavad/ei pimesta.
mm17

Mul on sama jama. Kui tuled on reguleeritud ja 0 asendis, siis pimestan kõiki. Ükskord juhtus selline lugu, et just tulin ÜV punktist reguleerimast ja politsei pidas kinni, küsis miks ma täistuledega sõidan. Ja see oli keset päeva. Normaalne on kui on 2. asendis. Ükskord reguleerisin ise nii, et tegin 2 asendi puhul märgid seinale, keerasin nulli ja reguleerisin tuled paika nii nagu nad olid teises asendis. Peale seda aga mingi aeg käisin jälle kuskil mujal regullimas ja jälle paigast ära. Nüüd pole viitsind ise timmida enam, sõidan tuled 2. asendis.
Kasutaja avatar
Jürts
Auto: 9-3, 1.9 TTiD Vector

Jah, ka ma olen täheldanud, et paljud vastutlevad kipuvad pimedas vilgutama. Ülevaatusel on korduvalt kontrollitud ja pole neid seal laidetud. Ka ise seinapealt vaadates tundub olema normaalne. Enamasti sõidangi nüüd tuled alumisesse asendisse keeratud, tundub et nii enamike ei häiri. Ju siis saabil lihtsalt liiga head tuled:)
Mul küll NG mitte 9-5
warum

kui su tuled teisi pimestavad siis näitavad ju kõrgele,äkki oli koorem peal?ega sa ise ei näägi hästi kui tuled taevase näitavad
ebaprofesionaalne kirjakeelemurdja
jupid

tegelt ma sõidan üldiselt nii et pooltuledega näen tee peal tulede valgusvihu lõpp-piiri. kui auto ees tee peal selgelt pooltulede piir ei näe siis vist tuled juba liiga kõrgele reguleeritud. või mis?
Vasta