Auto talveks valmis - jagage näpunäiteid

Kõik mis on seotud SAAB' i hooldusega - alates remondikohast lõpetades autopesuga
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige
Auto: Mälestused

Gals

Mida mina veel tegin oma 9-3'l, oli tuledekojameeste ja elektrilise raadioantenni deaktiveerimine kaitsete välja võtmise näol. Pole mõtet neid vägisi piinata talvel. Antenn hakkas mul pidevalt kinni jääma. Muidugi millegagi seda vist saab ka määrida, aga ma parem jätan ta lihtsalt kikki terveks talveks.
teager

Algselt postitas: monsieurtaavi
Tekkis küsimus, et talvel vajab ju ka auto aeg-ajalt pesu, aga kas sellest ikka tuleb midagi välja kui ainuke võimalus on seda teha õues, -5 kraadiga ja külma veega? Kas peaks kohe peale pesu kuidagi autot kuivatama või olema ettevaatlik mõne detaili märjaks kastmisel?

Ma kunagi üritasin talvel esiklaasi puhastada pritsitaa klaasipesuedelikuga. Mõnusalt tihe jääudu tekib klaasile.

Soovitaks pesta autot sikupilli või mustika (kas seal üldse on) parkla pesulas. Auto pestakse ära ja jääb sooja parklasse kuivama - vähem võimalust kinni külmumiseks.

EDIT: Sry, vaatasin nüüd, et sul asukohaks Kuressaare... Siis otsi mõni sõber, kellel garaazh ja vii sinna kuivama peale pesu.

terv, teager
flood
Auto:

Talvel peaks nagu autot just eriti tihedalt pesema minu arvates. Just nende masinate puhul, mis veel roostealtid. Mitte suvel, vaid talvel ju puistatakse soola ja kemikaale teedele, mis annab hea keskkonna roosteussikestele.

Omaette teema on muidugi seda enda hoovis -20 kraadiga teha, aga noh.. selliste kraadide puhul vist ei panda soola ka enam teedel juurde
Kasutaja avatar
fitti
Auto: W123
Kontakt:

Algselt postitas: Gals
Antenn hakkas mul pidevalt kinni jääma. Muidugi millegagi seda vist saab ka määrida, aga ma parem jätan ta lihtsalt kikki terveks talveks.

Kui auto seisab öösiti tänaval, siis see 'kikkis' antenn lausa kutsub vandaale ligi, võin omast käest kinnitada.
Kasutaja avatar
KorK

Ma tõmbasin üldse selle antenni pistiku välja sealt tagant. Eelmine talv oli sama jama ,et jäi kinni ja kui lõpuks lahti sain siis ühendasin lahti selle.
Regular Saab Guy
Gals

Nojah, eks see vandaalitsemine on selle ainuke probleem. (üldsegi, ei saa aru miks ei võinud kõik selliselt teha nagu Viggenil :conf: )

Aga millega seda muidu määritakse? Iseenesest põhjamaa auto ju, peaks ka -30'ga liikuma see.
Kasutaja avatar
KorK

Niipalju kui mina seda olen uurinud siis seda ei määritagi, lihtsalt peab ta kenasti puhtaks tegema. Sest igasugune määrimine õli või taolise asjaga korjab ainult sodi antenni külge.
Regular Saab Guy
Lepp

Algselt postitas: KorK
Niipalju kui mina seda olen uurinud siis seda ei määritagi, lihtsalt peab ta kenasti puhtaks tegema. Sest igasugune määrimine õli või taolise asjaga korjab ainult sodi antenni külge.

Ainult puhtaks tegemine kohe kindlasti ei aita. Minu masinal küll antenn vahel täiesti sisse ei jookse, kuid liigub suht usinalt. Nüüd esimese külma eel tõmbasin kuiva lapiga täiesti puhtaks antenni, aga ikka on täiesti lootusetult kinni hetkel. Proovisin käega aidata süüte sisse keeramisel, et ehk tuleb välja, aga ei millimeetritki.
Gals

Tal on mingi 5 nõksu vist, kui palju ta sellele mootorile tööd annab. Kui mul kinni oli (seesmises asendis), siis tegi 5 korda (täpselt ei mäleta, aga mingi kindel arv oli) NAKS NAKS NAKS NAKS NAKS ja siis lõpetas ära. Kui panin raadio uuesti välja-sisse, hakkas jälle naksuma ja siis koputasin puu pulgaga sinna väljatulemiskohta ja kuni viimase 2 naksu järele jäädes hakkas välja tulema ja siis tuligi täpselt 2 naksu jagu, ehk suht lühikeselt. See hakkas mul korduvalt juhtuma ja nüüd otsustasin kaitsme välja võtta. Kuigi probleem peaks olema ainult selle lõpu "punni" juures, justnimelt see jääb sinna alla oma pessa vist kinni.
Seda mul pole olnud, et ta kinni ei lähe, kui siis ei tule lahti. Soovitan seda lõpupunni kasvõi tavotiga määrida ja üritada see pesa kuhu ta läheb ka ära määrida. Muidu varras ise võiks puhas olla.
Kasutaja avatar
KorK

See peaks sealt seest ka kenasti puhas olema mitte ainult varras ja kui seda tavotti panna, siis see hakkab koguma igast tolmu ja mustust, et seda ei soovitaks eriti.
Regular Saab Guy
djstallion

Kokkuvõttes tundub, et see elektriline teleskoopantenn on üks lõputu ikaldus. Minu omal ei ole see algusest peale töötanud ning mingil hetkel murdis keegi värdjanägu lihtsalt antenni küljest, hetkel millegagi asendanud ei ole. Tundub, et mõistlikum oleks hoopis tavaline traatantenn asemele panna.
Gals

Või kui meister olla, siis ehitada selliseks nagu Viggenil, aga kes sellist tööd mingi antenni pärast ikka ette viitsib võtta.
IQ*
Komakonstaabel

Liitun ka "klubiga". Antennijama algas esimeste külmadega. (Selle auto jaoks üleüldse esimeste külmadega.) Aitasin mootorile pisut kaasa ja meelitasin antenni täies pikkuses välja, seejärel puhastasin pabertaskurätikuga määrdest ja mustusest. Mõnda aega toimis. Nüüd, suurema külmaga upitab antenn end välja umbes pooles pikkuses. Otsisin foorumist antenniteemalisi postitusi ja leidsin soovituse piiritusega antenni puhastada. Keegi tark tuttav teadis rääkida, et silikoonsprei pidi ka aitama. Katsetanud veel pole, aga midagi tahaks ette võtta küll.
SAAB on tegusõna!
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Mida iganes te sinna masti peale määrite, hakkab see sodi külge korjama. Silikoon, õli, tavott, mida iganes. Samuti muutub kiviks see määre, mis seal hammasrataste vahel on. Peale seda kostub ka see kolks-kolks-kolks, sest reduktoris viskab lihtsalt avariisüsteem üle (ilma selleta kärssaks mootor suht kiirelt)

Praeguste ilmadega on suht kiire ka kondensi tekkimine autos. Ka pagassis ja polstrite vahel, kus see antenn on. Ta lihtsalt jäätub kinni seal, olgu ta teil lakutud ja nühitud kui palju tahes. Kui sinna polstri vahele saaks SOOJA (õhku) nii palju, et see antenn ära kuivaks korralikult, oleks teine asi. Paraku seal aga nii soojaks kuidagi ei lähe, et midagi kuivaks.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Gals

No siis ei jäägi midagi muud üle. Kui kvaliteetselt tahad raadiot kuulata, siis tuleb seda üleval hoida ja looda et elad kuskil sõbralikus elupiirkonnas ja vandaale ei ole. Või siis hoiad all ja kuulad kahisevat raadiot.
IQ*
Komakonstaabel

Antenniteema ammendatud. Hämmastav, et muidu taibukad svenssonid sihukese jama konstrueerisid! Talv ei ole ju ka Rootsis tundmatu.
SAAB on tegusõna!
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Algselt postitas: IQ*
Antenniteema ammendatud. Hämmastav, et muidu taibukad svenssonid sihukese jama konstrueerisid! Talv ei ole ju ka Rootsis tundmatu.
Aga ega teistel markidel eriti teisiti pole..:) Ega ilmaasjata igasugu integreeritud ja "haiuimesid" jms ei kasutata. Lihtsalt näe kümmekond aastat tagasi oli teleskoop veel hea küll.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Lepp

Algselt postitas: Gals
No siis ei jäägi midagi muud üle. Kui kvaliteetselt tahad raadiot kuulata, siis tuleb seda üleval hoida ja looda et elad kuskil sõbralikus elupiirkonnas ja vandaale ei ole. Või siis hoiad all ja kuulad kahisevat raadiot.

Ma "lahendasin probleemi" ajutiselt nii, et võtsin vastu otsuse liigelda suuremate külmadega kinnikiilunud antenniga ja plaate kuulata:drive:
Gals

Avastasin, et antennikaitsme all on ka erinevate nuppude valgustus ja pagassi tuli, nii et panin kaitsme tagasi ja puhastasin antenni, vaatab mis ta teeb.
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Antennil on juhe... selle saab tema küljest eemaldada.
Pilt
Kasutaja avatar
vallikas

Rehvirõhud üle kontrollida, (väga) külm on ja rõhud kaovad.
ivark

Suvine aknapesuvedelik vahetada:-) või pole ehk enam mõtet, kevad pole mägede taga?
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Täitke selle teise kraamiga, heeliumiga või mis see oli, mis sinna käis..:)
Suvine aknapesuvedelik vahetada:-) või pole ehk enam mõtet, kevad pole mägede taga?
Kevadel vahetad lihtsalt koos paagiga, sest see on lõhki külmanud..:P
Samas meenutab see mulle, et tegelt oleks praegu paras hetk vähe kangemat peale kallata... mingi -21 kraam on sees hetkel...
Pilt
ate
Saabiklubi liige

Täitke selle teise kraamiga, heeliumiga või mis see oli, mis sinna käis..:)
Heeliumiga ei ole mõtet rehve täita, see oli lämmastik mis sinna sobib.
Vasta