Kohustuslik Liikluskindlustus

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
IFF
Saabiklubi liige

Ei osand seda juttu kuhugi mujale panna, seega viskan siia.

Juhtus siis minuga täna selline lugu. Olen juba tsirka 8 aastat autodega ringi sõitnud kuid nüüd kus on lõpuks päris enda auto (Varem sai ikka Isa või töö autotega sõidetud ning nemad muretsesid igast kindlustuste ja muude maksete eest), siis komistasin esimest korda kohususliku liikluskindlustuse otsa. Teadsin küll, et auto ostsin septembris ning, et liisingu firma tegi boonusena esimese aasta kindlustuse ise. Vaatasin mingi selle kuu alguses ning jäi miskipärast mulje, et kindlustus lõppeb 19.09.2005. Sõitsin kenasti tööle hommikul ja mõtlesin, et helsitaks täna ning ajaks korda selle asja ja ennnäe imet kindlustus hoopis läbi saanud täna kesköösel. :wall:

Nu võtsin siis Ergo kindlustuse telefoni otsa ning lasin neil uue kindlustus poliisi valmis panna ning võtsin südame rindu ja õige ettevaatlikult (mida ei saa muidugi hommikuse tööle sõidu kohta öelda :P ) libistasin end kindlustusse. Ise mõtlesin juba tagavara plaani välja peas, et kui peaks midagi juhtuma siis helsitan sõbrale ning ta käib kiirelt kindlustuses maksab ära ja toob kindlustus poliisi kiirelt ära ;) . (poliis hakkas kehtima momendist kui ma helsitasin sinna kindlustusse).

Õnnelikult kohale jõudnud ning värske kindlustuse kätte saanud sõitsin tööle tagasi. :thumb:

Aga asja teeb veel eriti irooniliseks, et momendil kui mina põdesin ning sõitsin oma kindlustus poliisi järgi, sõitis mu sõbrale (jah just see sama, keda ma oma tagavara plaanis tahdsin kindlustusele järgi saata) tagant sisse vana opel. Nii, et tema istub hoopis praegu kindlustuses ning ajab pabereid :(

Aga kokkuvõtlikult on kõik korras :notworthy: ning sõbral ka paberite ajamise küsimus ja ta auto vajab mõnepäevast plekitööd :D

Seega kõigile turvalist :drive:
Iga ratas veab and then some!
Kasutaja avatar
djk

ma sõitsin pool aastat ilma kindlustuseta, teades et tegin omaarust aastaks aga tglt oli pool ainult :)
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Mulle saadab kindlustuse tädi ilusti ii-meiliga arve ja siis maksan ära ja saan kindlustuse. Hea kui keegi teine meeles peab..:)
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Gunn

Soovitaks soojalt kõigile seda E-Kindlustuse värki. Vähe sellest et keegi teine meeles peab, saad ka valida 5-6 erineva firma pakkumise vahel, ja siis sõltuvalt perioodist selle kõige soodsama valida. :drive: Aga kes meeles pidada ei viitsi, pange endale mobiilimällu meeldetuletus :fight:

Natuke OT, aga ehk adminnid ei pahanda :evil:, sai siis eile käidud ARK-s vanu ronte registrist kustutamas (kaks Mazda 626, mida kumbagi enam ammu olemaski ei ole). Asi tasuta ja imelihtne, ainult tallinlased, varuge aega, minu ees oli numbri saamise hetkel 77 inimest ja ootamine võttis tublisti üle tunni (õnneks elan ARK-i lähedal ja sain vahepeal lahedalt kodus käia). Ilmselt see järjekord kuu lõpus kasvab veelgi. Kui dokumente/numbreid pole, siis kirjutate lihtsalt avalduse teisele poolele väikese seletuskirja, miks neid enam pole :)
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Hmm, selle doonoriga, mille ma omale muretsesin, see küll nii lihtslt ei läinud. Kui eelmine omanik numbrid näpus ARKi jalutas, kukkusid sealsed härrased mingit paberit nõudma, et kui on varuosadeks, siis kes lammutas jne..:( Keegi ei kippunud talle seletama ka, et mingit seletustkirja võib teha jne. Võibolla mõjus see ka, et autol veel kehtiv ülevaatus oli. Arvati, et kes see ikka sõitvat asja lammutab. Minu teada on see auto siiani arvel.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Gunn

Kehtiva ülevaatusega auto kohta ei oska tõesti öelda, mul ühel oli viimane ülevaatus lõppenud 2000 ja teisel 2003.
Kasutaja avatar
aljoga
klassiker
Auto: Rootsi raud, aga mitte SAAB

Algselt postitas: Gunn
Soovitaks soojalt kõigile seda E-Kindlustuse värki. Vähe sellest et keegi teine meeles peab, saad ka valida 5-6 erineva firma pakkumise vahel, ja siis sõltuvalt perioodist selle kõige soodsama valida. :drive:
huvitav, minul annab püsileping If-iga iga kord vähemalt 100 eeku soodsama pakkumise, kui ükskõik milline pakkumine e-kindlustusest.
KOLE

Käisin ka reedel ARKis ühte oma autot arvelt maha võtmas kuid edutult. Jõudsin sinna kella nelja ajal. Minu ees oli 70 klienti. Ootasin 80 minutit ja lõpuks tädi ütles,et kui ei ole ette näidata lammutustõendit ei saa autot arvelt maha võtta.
Andis mulle veel nimekirja firmadest kellelt saaksin utiliseerimis tõendi mille ettenäitamisel saaksin sõiduki autoregistrist kustutada.
Nüüd ei ole siis muud kui võtan tehnilise passi näppu ja lähen kindlustusse kindlustuslepingut sõlmima sest vaevalt minu romu kunagi lammutamiseks mõnda firmasse satub.
LiVE FAST,DiE OLD!
Nastix

Ise kasutan kindlustuse tähtaegade meelespidamiseks teenust, kus kord kvartalis saadetakse koju arve ning peale arve tasumist saadetakse ka uus poliis. Ei viitsi kah ise meeles pidada
suur

Algselt postitas: aljoga
Algselt postitas: Gunn
Soovitaks soojalt kõigile seda E-Kindlustuse värki. Vähe sellest et keegi teine meeles peab, saad ka valida 5-6 erineva firma pakkumise vahel, ja siis sõltuvalt perioodist selle kõige soodsama valida. :drive:
huvitav, minul annab püsileping If-iga iga kord vähemalt 100 eeku soodsama pakkumise, kui ükskõik milline pakkumine e-kindlustusest.

Sama siin. Just sai pool aastat saabi omamist täis ning esimene kindlustsükkel kah lõppes. If saatis e-mailile arve. Oli oluliselt soodsam kui e-kindlustus.
E-mailile tuli arve ilmselt seetõttu, et mingi hetk sai ennast http://www.arved.ee lehel registreeritud - varem tavapostina koju tulnud arve jõuab nüüd elektronposti teel minuni.
IFF
Saabiklubi liige

Ise kasutan ka meelsasti igast E-arveid ja e-teenuseid, pole juba õige mitu aastat sularahas palkasaanud. Kuid seekord oli see ikaldus, et e-kindlustus võtab paar päeva aega kui postiga kohale jõuab ning ei saa kehtima panna koheselt nagi minul vaja oli :(

Järgmine aasta olen targem :P
Iga ratas veab and then some!
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Algselt postitas: krss
IF kindlustusega on selline tore asi, et maksad neile ehk vähem, aga kui midagi juhtub, on kannatanul praktiliselt võimatu sealt kindlustusseltsist raha kätte saada, dikteerivad remondikohtadega jne.
Mina kui kannataja Sain Ifiga küll asjad kiirelt aetud. Remondifirma leidis pärast veelgi purustusi ja need aeti kiirelt omavahel korda ilma et mina oleks pidanud jooksma.
Kasutaja avatar
tram

Algselt postitas: KOLE
Käisin ka reedel ARKis ühte oma autot arvelt maha võtmas kuid edutult. Jõudsin sinna kella nelja ajal. Minu ees oli 70 klienti. Ootasin 80 minutit ja lõpuks tädi ütles,et kui ei ole ette näidata lammutustõendit ei saa autot arvelt maha võtta.
Andis mulle veel nimekirja firmadest kellelt saaksin utiliseerimis tõendi mille ettenäitamisel saaksin sõiduki autoregistrist kustutada.
Nüüd ei ole siis muud kui võtan tehnilise passi näppu ja lähen kindlustusse kindlustuslepingut sõlmima sest vaevalt minu romu kunagi lammutamiseks mõnda firmasse satub.

Saab ikka kustutada, sa pead ainult rääkima, et auto juba aastaid tagasi emexisse antud ja siis mingit tõendit ei antud. Teine võimalus on ajutiselt kustutamine. Kustutad aastaks ajaks ja aasta pärast pikendad jälle. Selleks pole mingeid tõendeid vaja. Tädidel on ilmselt väga kiire seal ARKis ja kõiki võimalusi kliendile ilmselt ei tutvustata.
Trionic
Saabiguru

Keegi võiks kod.Qdwini varalahkunud kaaslase kerenumbrid/paberid ära kasutada,aasta ju päris magus sel vrakil.
part
Küülikuaretaja

Surun enda selle teemaga enam-vähem-kattuva küsimuse ka siia:

ehk et kas ladustatud ja arvel olevatel (kuid mitte sõidetavatel ja ÜV mitteomavatel) sõidukitel siis PEAB olema see liikluskindlustusleping või MITTE?

Olen omalgatuslikult ikka neile neid lepinguid teinud aga whats the point kui nagunii ei sõida (kindlustus ju pappi ei saa, elik kindlustama ju ei hakka), ja kindlustuse inimesed ajavad ise ka üsna vastandlikku juttu - " jajaaa, tehke ikka igaks juhuks, määramata ajaks, pikendama ei pea" , ja samas aasta peale lepingute sõlmimist katkestavad igakord omaalgatuslikult lepingud.

mis seisukoht siis võtta ?

PP
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Leping peab olema, poliisi ei pea olema. Sul võib olla nn maksevaba leping. Pappi neile ei anna aga leping kui selline on olemas. Mul 2 autot sedasi õue peal, keegi pole öelnud, et midagi katkestatud on (OK, üks on suht värskelt maksevabaks tehtud, teine on juba 3-4 aastat nii..)
Pilt
part
Küülikuaretaja

aga mis siis saab kui ma ei teegi lepingut? milleks seda vaja on? ja milliseid sanktsioone oleks mul potenisaalselt oodata, kui üldse?

ja teiseks, et miks need naljaninad siis lepingud 1a pärast isetegevuslikult katkestasid, samal ajal kui ma lepinguid sõlmides ütlesin neile sulaselges ja verbaalselt korrektses keeles et "ma ei hakka nende sõidukitega nagunii niipea sõitma" ?
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Liikluskindlustuse seaduse järgi PEAB olema igal registreerimismärki omaval autol kindlustus(leping). Poliisi ei pea olema.

Seaduse järgi VÕIB kindlustusandja katkestada lepingu, "kui leping on olnud maksevaba 12 kuud järjest või kindlustusmakseid ei ole lepingut rikkudes tasutud vähemalt kolm kuud järjest, kuid mitte enne kehtiva poliisi lõppemist."

Seega ripub asi ära kindlustusseltsist, kas nad tahavad su lepingu lõpetada peale 12 kuud või mitte. Minul on need eelnevad lepingud If-is, sealt pole mulle keegi öelnud, et need ei kehti...
Pilt
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Roomlane, on 2 asja. 1 - Leping, 2 - poliis. 1 peab olema, 2 peab olema ainult liikluses osaledes (jätame siin välja erijuhud politsei ja kaitsejõududega...).
Pilt
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

See seadus polnud väga jube lugeda, need mõisted on esimeses kahes peatükis sees...:) Põhiliselt teises..:)
Pilt
maxuud
Auto:

Kas kellelgi on kogemusi, kuidas toimida ?

Näiteks sõiduki müümise korral on eeldus, et kohustusliku LK poliisi kehtivusperioodist jääb kasutamatta isegi kuni 95% sellest ajast millise kuupäevani poliis kehtiks (rahaliselt umbes pool tuhat krooni).

Küsisin kindlustusfirmalt kas sõiduki müügi korral on mõistlik kehtiv leping/poliis lõpetada koheselt peale tehingu toimumist, et "kasutamatta" perioodi eest vastav raha tagsi saada ning vältida oma isiku seotust juba müüdud sõidukiga.

Mulle vastati, et liikluskindlustuse lepingu saate tagasi osta teile sobivast kuupäevast aga mitte siis kui sõiduk on juba müüdud.

Kui esitan avalduse enne müümist, puudub mul ju veel teadmine kas müük üldse toimubki !?
Lisaks ei saaks ju autot näitama minna ja liikluses osaleda, kui puudub kehtiv poliis.
Kui esitan poliisi lõpetamise avalduse siiski varem aga kaubaks siiski ei lähe siis tuleb ju uus LK -leping sõlmida.
Nokk kinni, saba lahti.

Või siis lõpetada LK -leping peale müügi toimumist ja tuleb siis sellest rahanumbrist lihtsalt üle saada / korstnasse kirjutada.

Mida arvate ?
OnAlles

Autot ära müü ostu-müügi lepinguga vaid mine koos ostjaga ARK-i vormistama. Eelnevalt lepi ostjaga kokku, et kindlustuse jääk on sinu. Kui omanikuvahetus on tehtud, siis lähete koos kindlustuse putkasse. Seal teeb uus omanik omale uue kindlustus lepingu. Vana kindlustuse jäägi lased enda arvele kanda.
suvekas

Algselt postitas: maxuud

Mulle vastati, et liikluskindlustuse lepingu saate tagasi osta teile sobivast kuupäevast aga mitte siis kui sõiduk on juba müüdud.

Jah, paraku see nii ongi. Ja et seda raha siiski kätte saada, pead olema ostjas kindel ja vahetult enne ümberreg. kindlustuse lõpetama. Minu arust ka väga nõme süsteem ja olen isegi hävinud kokkuvõttes paari tuhande krooniga aga mis teha.
Speedlink oü - 53047979
Lunotel oü
Lepp

Algselt postitas: OnAlles
Autot ära müü ostu-müügi lepinguga vaid mine koos ostjaga ARK-i vormistama. Eelnevalt lepi ostjaga kokku, et kindlustuse jääk on sinu. Kui omanikuvahetus on tehtud, siis lähete koos kindlustuse putkasse. Seal teeb uus omanik omale uue kindlustus lepingu. Vana kindlustuse jäägi lased enda arvele kanda.

See nüüd küll natu siuke... kuida söelda - liiga masulik lähenemine. Mäletan kui ise auto ostsin, siis vana omanik jättis selle asja nii ja mina sain mõneks ajaks kindlustuse nö kauba peale:eureka:
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Tegelikult on sul peale auto ostmist (oma nimele regamist tegelikult) 5 päeva aega sellele oma nime alt kindlustusleping teha. Mingit teise mehe kindlustusega sõitmist tegelikult ei tunnistata ja võid kaela saada lihtsalt ilma kindlustuseta sõitmise. Mis siis vana lepinguga tehakse, ma ei tea. Ilmselt paneb kindlustus selle papi lihtsalt oma tasku..:(
Pilt
Vasta