Algselt postitas: suvekas
Algselt postitas: maxuud
Mulle vastati, et liikluskindlustuse lepingu saate tagasi osta teile sobivast kuupäevast aga mitte siis kui sõiduk on juba müüdud.
Jah, paraku see nii ongi. Ja et seda raha siiski kätte saada, pead olema ostjas kindel ja vahetult enne ümberreg. kindlustuse lõpetama. Minu arust ka väga nõme süsteem ja olen isegi hävinud kokkuvõttes paari tuhande krooniga aga mis teha.
Nii tegingi.
Kui ostja ütles, et ta ostab auto, läksin(me) esmalt kindlustusest läbi ja tegin avalduse poliisi lõpetamiseks alates järgmisest kuupäevast (kuigi võib vist veel lühema aja peale kokku leppida, näiteks, et poliis kehtiks veel paar tundi ja siis jokk).
Tänaseks on juba ka kasutamatta perioodi eest mulle summa kontole laekunud, kõik korras.
Kas selline tegutsemine on "masu" -hõnguline või mitte, kuidas kellelegi.
Oluline on ka see, et auto müüja ei ole läbi poliisi müüdud sõidukiga enam seotud. Lisaks lugesin LKF -lehelt, et kindlustus peab olema seotud sõiduki omanikuga / valdajaga. Ehk siis sõiduki eelmine omanik ei ole ju uue teh.passi järgi enam sõidukiga seotud ja on täitsa norm, kui esitad avalduse raha tagasi saamiseks.
Uuel omanikul tuleb igaljuhul uus poliis sõlmida ehk siis siduda ostetud sõiduk oma isikuga ning vastavalt sellele toimub uue poliisi maksumuse arvutus.
Kui nüüd eelmine omanik raha tagasi ei küsinud siis jah, saab uus omanik kasutada seda summa osa mis nö. "üle jäi".
Pull on ju veel selleski, et kui müüja oma poliisi ei katkesta ja uus omanik järgmisel ristmikul liikluskahju põhjustab siis mis te arvate kellel koefitsent tõuseb ?:eureka:
Nii, et küsimus ei ole ainult rahas.