Kas saaks biomeetrilist lukustust?

Teemad elektroonikast...
Vasta
caarel

Tere

Tekkis selline küsimus et kas Saab 9-5'le oleks võimalik aretada näpujälje tuvasatusega lukustust? Äkki on keegi elektroonik siin ka oskab kohe öelda kui hull jamamine sellega oleks. Teades palju need seadmed arvutitele maksavad arvan et väga kalliks projekt ei peaks minema.
Miks selline idee?
Vedeleb võtmesüdamik juhiukse küljes täiesti kasutult ning kohe algab suvi. Nii hirmus hea oleks ujuma minna ilma et peaks võtit kaasas tassima mis võib liiva sisse kaduda vms.
Kusjuures ega häältuvastus vist poleks kehvem kuid siis peab auto läheduses sõnu valima :)
IFF
Saabiklubi liige

Tere

Tekkis selline küsimus et kas Saab 9-5'le oleks võimalik aretada näpujälje tuvasatusega lukustust? Äkki on keegi elektroonik siin ka oskab kohe öelda kui hull jamamine sellega oleks. Teades palju need seadmed arvutitele maksavad arvan et väga kalliks projekt ei peaks minema.
Miks selline idee?
Vedeleb võtmesüdamik juhiukse küljes täiesti kasutult ning kohe algab suvi. Nii hirmus hea oleks ujuma minna ilma et peaks võtit kaasas tassima mis võib liiva sisse kaduda vms.
Kusjuures ega häältuvastus vist poleks kehvem kuid siis peab auto läheduses sõnu valima :)

just just,

Käid ujumas ära näpude nahk pehme ja auto käima enam ei lähe :)

Igast näpujälje lugejad ei ole minuarvates nõnda töökindlad veel antud hinnaklassis.
Iga ratas veab and then some!
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

ma olen ammu mõelnud, et paneks selle võtmehoidja, mis vilistamise peale vastu vilistab signa ja keskluku anduriks;

vilistad, uksed lukku; vilistad, uksed lahti ja auto vilgutab tulesid ka.

ja ei tule midagi näppida ega kuskile näppe pista. :eureka:
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Niisama juhtmekatkestust biomeetrilise lugejaga teha ei saa. Nimelt sisaldab 9-5 võti immo koodi, mis sisaldab 16-kohalist numbrite ja tähtede kombinatsiooni. Lisaks on veel variatsioon bitid, mille mõistmine käib mul üle jõu. Üpris keeruline oleks saatjat teha.

Kui nüüd jätta võti süütesse ja katkestada ring biomeetrilise lugeja ning kontrolleriga, tekib suur turvarisk. Kipun arvama, et kindustus ei arva ka sellest eriti hästi;)
Kasutaja avatar
jack

Kuna kesklukku saab peale ja maha võtit lukuaugus keerates siis miks mitte asendada lukusüdamik sellise kontaktivaba biomeetrilise tuvastajaga nagu seda on silmaiirise skänner?
Päris lahe on tänaval kummardada ja auto lukuauku piiluda, kui juba lähevadki uksed lukust lahti.
Tea kuida see küll kõrvaltvaatajale paista võib?:conf::conf:
Ei. Ma ei kihuta. Ma lihtsalt lendan madalalt.
IFF
Saabiklubi liige

Kuna kesklukku saab peale ja maha võtit lukuaugus keerates siis miks mitte asendada lukusüdamik sellise kontaktivaba biomeetrilise tuvastajaga nagu seda on silmaiirise skänner?
Päris lahe on tänaval kummardada ja auto lukuauku piiluda, kui juba lähevadki uksed lukust lahti.
Tea kuida see küll kõrvaltvaatajale paista võib?:conf::conf:

Siis hakkad võtme asemel piirituse pudelit ning lappi taskus kandma, et läätse puhastada? :eureka:

kuigi jah plasku taskus + taskurätitk võib ka töötada.
triibutu

Niisama juhtmekatkestust biomeetrilise lugejaga teha ei saa. Nimelt sisaldab 9-5 võti immo koodi, mis sisaldab 16-kohalist numbrite ja tähtede kombinatsiooni. Lisaks on veel variatsioon bitid, mille mõistmine käib mul üle jõu. Üpris keeruline oleks saatjat teha.
No sõrmejäljelugejast tulev signaal võib ju sobivasse kohta paigaldatud varupuldil nuppe vajutada :drive:
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert

Seega võti peab süütes olema...
Kasutaja avatar
saabSS
Auto:

Ei saa aru, mis selle võtmega nii väga probleem on, et peab kuskil sees olema.. Lugejat kasutada ainult ukse avamiseks. Et uksi lukku saada, ei lähe signa enivei peale, seega kui võtme topid ukses olevasse auku, saaks ju sama töö ära teha sõrm ja selle jälg.
triibutu

Seega võti peab süütes olema...
Puldi nupust uste lahti tegemiseks peab võti süütes olema? :conf:
Ma olen seni siis valesti teinud kõik...
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert

Lukustamiseks pole tõesti vaja võtit süütesse;)
faca

natuke võib-olla offtopic, aga motors24 automüügi turvavarustuse valikutes on linnuke "Kesklukustus sõrmejäljelugejaga"
edit:
leidsin ka veel sellise viite turborevs.org.uk - fingerprint car alarm
caarel

Uuel 9-5 mudelil on lisavarustuse hulgas midagi juba olemas :

- võtmevaba sisenemine KEYLESS-ENTRY
IFF
Saabiklubi liige

Uuel 9-5 mudelil on lisavarustuse hulgas midagi juba olemas :

- võtmevaba sisenemine KEYLESS-ENTRY

See on ilmselt "raadioga" biomeetriaga vaevalt midagi ühist on.
Vasta