Boost ebaühtlane

Kõige klassikalisemad Saabid
Vasta
Kasutaja avatar
LPT
Saabiklubi liige
Auto: OG9-5, NG9-3

Tahaks sellel Speedpartsi apc-l boosti kruttida, aga pole vahendeid. Äkki keegi oskab nõu anda. Siit leidsin midagi, aga vastavad mõõteriistad ikka puuduvad: http://www.900aero.com/main/tech_main_apcmod.htm
Andrus99
Saabiklubi liige

Ei saa nagu aru, milles probleem on ja mis mõõteriistu sa silmas pead?

See on vist mu vana APC, mäletamist mööda toimis mu autol enamvähem.
A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster / J.Clarkson
Kasutaja avatar
LPT
Saabiklubi liige

Mul ta teeb 2 kõva jõnksu kiirendamisel, mul ju tuunitud Lucas, äkki peaks seal mingeid potekaid reguleerima?
Andrus99
Saabiklubi liige

Äkki lööb boosti liiga üles ja tekib hoopis fuel cutoff ?
Mis rõhuni tõuseb (kas sul boostikell on) ?

Huvitav, kuidas Lucase puhul see cutoff tekib, mis seda lülitab?

Bosch LH2.4-l on see ecu-s lahendatud, aitas ühe takisti jootmine AMM-i mingi juhtme vahele.

Vanematel Bosch-idel on rõhulüliti, mille saab lahti ühedada (või sillata, ei mäleta kumbapidi see töötas).
A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster / J.Clarkson
Kasutaja avatar
LPT
Saabiklubi liige

1,0 on praegu, ta jah nagu jõnksutab kiirendamisel, võib tõesti cutoff tekkida. Kuigi siin on Lucasel moditud chip, mis peaks rohkem kütet lubama. Uurin teistest foorumitest veel.
Andrus99
Saabiklubi liige

Hmm, cutoff on ikka jõhker "jõnks", kui sa ütled et lihtsalt jõnksutab, siis võib asi muus olla.

3 komponenti, süüde, kütus ja boost tuleb omavahel klappima saada ja kuna süsteemid on klassikul kõik eraldiseisvad, ei ole see ülesanne just lihtne...

Kütuse jälgimiseks oleks parim WB lambda.

Süüde tuleks üle kontrollida nii tühikäigul kui ka vaakumregulaatori toimimisel (turbokal töötab see kahte pidi nii vaakumile kui ka ülerõhule).

Ja cutoff ei sõltu segu koostisest vaid puhtalt rõhust. Segu võib sul korras olla (chip annab rohkem peale), kuid kui rõhk läheb üle piiri, siis katkestatakse kütuse pealevool sellest hoolimata.

Tere tulemast klassikutuunimise huvitavasse maailma :beer:
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

olen ka paar päeva püüdnud ühel 8 klapilisel turborõhku üles saada; aga millegipärast üles minna ei taha.

kmuidu turbiinil jäksu küll, kui veistgeiti minev toru kinni panna

sai apc plokk ära tuunitud ja valikuliselt f- ja p- potekat krutitud aga ei midagi erilist, seier vaid sinna kollase poole peale ja langeb veel kohe

samas see plokk teise auto peal lasi ilusti boosti punasesse.

äkki mingeid ideid??
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Vasta