sensonic-- äkki saaks korda?

Autod, mille tootmisel GM-i käsi juba kõvasti mängus on.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

ohhhhh,
sain endale sensonicu, mis muidugi ei tööta.
asi ise selline, et mootor töötab, seisva mootoriga lülituvad kõik käigud kenasti, töötava mootoriga sidur ei toiminud.
vea teadet armatuurile ei anna.

tunnike vaadatud uuritud, lammutatud. lõpuks vist leidsin ka vea: sidurisse minev toru ja vooliku ühenduskoht oli lahti. aga ennem suutisn ühe asendi anduri sassi ajada.
kas sellest saaks veel asja, või ei?
mingi traat seal sees keerdus.... ja mingi klemm kah lahkunud oma koha pealt.

kui isegi uue sellise anduri saaks, kas ja kuidas seda õigesti sisse toppida??
et ta pragusse läheks ja kinni õigesti jääks, mitte katki ei läheks..??
muidugi kui teaks, milleks need vedrud/juhtmed seal sees on ja kuidas olema peavad, siis võiks lasta mõnel peenematöömehel asi kokku panna. ehk õnnestub??
mehhaaniline värk ju...

Pilt
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
AAA

Ostsid hõbedase sensonicu ära?
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

igaljuhul õnnestus üks selline junn saada, mis siis, et katkise vardaga. ja nüüd kui asju 2 päeva näpuvahel veeretand saand aru süsteemist ja selle õrnusest ja suure konsentreerituse ja mitme isetehtud tööriistaga õnestus vardad ära vahetada ja õiges asendis hellalt käigukasti see junn panna ja seal veel kinni kah selle varda teine ots panna.

ütlen, et asi lihtne ja loogiline aga kui ei tea kuidas asjad käivad, siis lihtne purusada jäädavalt mingeid detaile.

aga nüüd tuleks kõik kogu kupatus uuesti kokku panna ja vaadata, mis saab. see siduri õhutamine ilma siduri pedaalita saab huvitav olema;)
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
wilddog
Juhtkoer
Auto: 9-5 Aero MY04 MT Sedaan, 9-3 Viggen MY00, NG900 2.0T SE MT MY95, Mannerg 771

Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

oh kui vahva, et netis kõiksugu asju olemas, kui vaid teaks kust leida.
aga sain ennem siduri toimima.
nüüd 1 käik ok, tagumise sisselülitades ei saa aru, et käik sees, et laseks siduri lahti.....
peab uurima.
muidugi kes teab kuidas seal käiguasendi anduri sees see pulk ja klemmid olema peavad , seal 180kraadi võib ka teisiti olla, ehk siis saaks aru kõikudest õigesti

edit:
nüüd vaja asi ära programmeerida, nagu ma asjast aru sain ja peaks toimima hakkama, mis muud.
Kasutaja avatar
fitti
Auto: W123
Kontakt:

Väga lahe, et saidki funkama.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

vot sõita sinu juurde oli lahe ja tagasi kah!! mingi 340 km, millest 300 lumetuisus. isegi 1 avarii kuskul paide kandis oli.
aga näed, päev läks asjaette... midagi ikka tegin ära ja proovisin jne...

noh, mis kaladest arvad?? kas sobisid??
Kasutaja avatar
fitti
Auto: W123
Kontakt:

Väga head kalad olid, aituma. Isegi naispere krõbistas neid saunajärgse õlle kõrvale nagu leningradi küpsiseid.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

kui ikka nahkas asjad on, siis ikka kõik.
ühesõnaga surve veesärgis ja plokikaas ussitanud.
suured sügavad augud sees.
seega vaja uut vana kaant. neid peaks ju palju olema, sest nende mootorite alumisi osi sadu kokku lastud.
ootan pakkumisi.
turbokas ikka.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

kui ikka nahkas asjad on, siis ikka kõik.
ühesõnaga surve veesärgis ja plokikaas ussitanud.
suured sügavad augud sees.
seega vaja uut vana kaant. neid peaks ju palju olema, sest nende mootorite alumisi osi sadu kokku lastud.
ootan pakkumisi.
turbokas ikka.
Berg

Tere Ivomets! Olin täna hommikupoole ARK is ja nägin Sind seal. Kui Sa tegid nähtavasti kindlustust, kostus tuttav numbrite ja tähtede kombinatsioon! Foorumist loen, et ongi soetatud Sensonic ja vist hõbedane? Seljuhul on see kunagine minu auto. Ise müüsin ta 2009 lõpus verinoorele kutile, pooltuttavale. Sõitis Ta vähe ja varsti lagunes too süsteem. Aasta tagasi tõi Ta selle mu töökotta seisma. Ise tegelen hetkel teistsuguste "Mänguasjadega". Kui Sa autol järel käisid siis kindlasti märkasid ka neid silmanurgast!
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

Ei no jah; kõike pannakse tähele ;) ( miks mitte kui telefoni teel teen kindlustust)
jah, sensonic ja hõbedane.
Kui juba kindlustust tegin, ju siis auto ikka nii palju lootust on, et masina sõita saab ;)
kuigi palju tunde auto all olnud ja öid üleval ja mõelnud, mis teha ja kuidas.
Homne päev toob selguse, et kas päris korda ka saab...

aga su " mänguasjadest" märksin üht sinist muhku... mis ei saa öelda, et oleks vähe silmatorkav. kahjuks võõras garaaziz eriti silmi lahti ei hoia :P ja rohkem miskit ei meenu.

pagan küll, äkki ongi auto läbisõit 110000 km??
mis arvad?
igaljuhul mootor oli seest täiesti kulumata ja puhas ja töötab kah kenasti .
Berg

Mul on hea meel, et see isend just Sinu kätte sattus! Auto kere oli ka nüüd veel väga hea. Itaalias oli ta kaua seisnud, vaata mu arust tagaklaasi, seal on pruunistunud vee tilkumise koht. Mina alustasin kuskil 66000, teavad täpsemalt see koht Tallinnas, ei meenu enam Trionic, Eleri, mitte Saabi Anti. Müües vist oli tiba alla saja. Ja see alla saja saabus 2008 lõpus. Siis seisis ta ka minul, tutikas akugi(Banner) kooles selle aastaga, see oli vist ostes peal veel? Keegi kurat oli ka selle ilusa käiguvalitsa nupu ära närinud rsk. Vot seda läbisõitu ei osanud ka nemad seal kinnitada. Minule tundus see suht reaalne. Ma isegi tahaks selle auto moto sisemust näha! Ps. võin Sind aidata ka BE puhul, oma sõidukiga?!
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

tööd tuleb aina juurde:
siduri töösilindri küljes olev õhutuspolt oli niiväga kõvasti kinni, mille tulemusena sai seal keere ikkagi lõpuks kahjustada ja nüüd tuleb midagi välja mõelda, et asja korda saaks.
pagan, aga sõita on ikka hea, nagu uue autoga1
ja tööd ei karda!
Berg

Kui mina seal õli vahetasin sai ligi vaid mingi pika sabaga, võibolla oli küljes ka kardaanliigend. Ja minuarust polnud see survelaager ka päris parimas konitsioonis, tegi mingit vastikut häält. Sõita oli tõesti hea, vanasti! Mul meenus veel üks asi. Kui sõidad cruisega. Salvestab too mällu viimase seatud kiiruse, ja mingi vajutusega sai selle uuesti taastada, eksju? Kord juhtus nii, et käiku polnud sees ja vajutasin taastamisele. Laks olid pöörded põhjas ja nii ta undas. Järelikult ta ei saanud aru, et käiku pole sees. Insenerid nii ei teeks seda asja, loogiliselt. Miks Sensonic ei teadnud seda? Neutraali peaks ju ometi teadma. Sensoniku loogikud oskavad edasi kommenteerida...
napoleon
Auto:

Omasin samuti kunagi Sensonic kastiga NG900 ja neutraaliga cruise kiirust ei taastanud. Kui Sensonic seda ei teadnud, oli viga käigukangi asendi anduris või väiksema tõenäosusega Sensonicu ajus.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

vot, vot seal see värk ongi, et pika sabaga õli õhutusniplit lahti teha ja siis kinni ka panna :nono:

Nüüd pidin vaeva nägema ja selle 12 mm keerme üle puurima ja sinna 14 mm keerme sisse lõikama.
eksole mugav koht kuhu hästi ligi pääseb.;)
homme vaja veel välja mõelda kuidas selle ava sealt mõistlikult kinni saaks, et keere alles jääks ja õhutada kannataks. oleks tänagi teind aga ei leidnud kodust ühtegi
M 14 1,25 polti.

täna kruiisisin sellga päris mitusada kilomeetrit ja kruiis toimis kenasti.
aga mul pole kunagi tekkinud tahtmist vaba käiguga kiirust lisada!?
ja üldse päris uue auto tunne on sellega sõites.

aga see seismine masinale hästi ei mõju: taas leidsin mõned poldid, mis nii pagana kinni, et anna või tuld :wise:
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

ühesõnaga asi sealmaal, et ikkagi uut käiguasendi andurit vaja.
millegipärast ei lasknud kalibreerida :?

samas ta töötab kuidagi: 1 saan sisse kui natukene kangi endapool hoida, just nii, et kohe-kohe tuleks käik välja; 2 töötab nii, et kangi tuleb taas endapoole alla hoida.
ja tagumise käigu kohapeal sisse pannes näitab, et käik tuleb alla vahetada.( äkki on 4? siis)

tegelikult tuleks üles otsida endine FITTI auto, millel tehtud manuaalse peale, samas arvata on, et seal kastis see asendiandur lihtsalt ava täiteks ees on.
Kuna fitti müüs masina maha ja praegusel juhul uue omaniku kontaktid puuduvad. aut ise peaks kuskil tartumaal olema ja reg number on: 374 AXK.

IGALJUHUL VEEL KATSETAKS ENNEM KUI PEDAALI PANEKS.

eDIT:
omanik leitud. aga ohh häda, saabe neil 2 ja perenaine ei tea, kumb on kumb; poiss pidavat sõitma ja üks pidi katki olema....
Berg

Tegelikult tahtsin öelda, et pika pikendiga
vot, vot seal see värk ongi, et pika sabaga õli õhutusniplit lahti teha ja siis kinni ka panna :nono:

Nüüd pidin vaeva nägema ja selle 12 mm keerme üle puurima ja sinna 14 mm keerme sisse lõikama.
eksole mugav koht kuhu hästi ligi pääseb.;)
homme vaja veel välja mõelda kuidas selle ava sealt mõistlikult kinni saaks, et keere alles jääks ja õhutada kannataks. oleks tänagi teind aga ei leidnud kodust ühtegi
M 14 1,25 polti.

täna kruiisisin sellga päris mitusada kilomeetrit ja kruiis toimis kenasti.
ja üldse päris uue auto tunne on sellega sõites.

aga see seismine masinale hästi ei mõju: taas leidsin mõned poldid, mis nii pagana kinni, et anna või tuld :wise:
Berg

Lihtsalt olin unustanud, et käiku pole sees. Sellest saingi aru, et insenerid poleks teda sellisena teinud, midagi oli siis juba pekkis.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

sõidab ja vahetab!!!
Ainult 9 päeva täis toimetusi.
Igaljuhul suuret tänud kõikidele, kes mulle igatpidi abiks olid!!!! :notworthy:

tundus, et õllega määrimine ikka aitas :drink:

ja auto ise selline:
Pilt
Berg

Teadmiseks! Parem esi tiib sai Ehitajateteel(Pärnu mõistes Ehitamata tee) uue haigla juures tabamuse kitselt, sellest ka uus nurga tuli. Itaalias on teda põmmutatud parema tagaratta ette. Kere säilimise mõttes palun uuri neid kohti ka seestpoolt. Varemalt olid nad korras. Kas talvekad velgedel said kaasa?
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

talvekaid ei saanud. aga kere kohapealt tahaks tegemsit 1 koht: tagaluugi sisemine äär. sealt värv mullitab;
muidu enam-vähem hea kui mitte öelda ideaalne nii vanale autole ;)
see oli 1 põhjus, miks jama kaela võtta viitsisin.
Berg

Ok. See koht mul tõeliselt ununes, Saabide puhul vist 100% tõenäoline. Usun teadvat, et Masteri 185 suht kõrged vedelevad koos plekkvelgedega töökoja riiulis. Rehv on aastast 05 ja seega utiil. Veljed orig. Saab-Opel.
Nii vana on suhteline, minu Muhk saab varsti 46. Eelmisel suvel Monte Carlo ajal seisime pea kõrvuti, mõlemal V 4, tegelt öö ja päev. Tunnistan, et olen SAAB klubis oma oleku lõpetanud just seepärast, et pole enam Saabi ja Valdo sai sellise ... Mul oli tahtmine Teda tagasi osta, aga lihtsalt huvid on teised. Mina olen "sillas"! Ma paneks ka mõne pildi üles, võõrast masinast, mis hetkel ei sobi siia foorumisse. Kuigi ehitasin Teda Saabi ajal. Ivomets nägi teda! Ma lihtsalt ei mäleta kuidas siin pilte üles pandi.
Tublid olete Te kõik, see suur et...ärge unustage Vanatehnikat.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

peatselt peaks 96 värvima hakkama, aga ei tea kus veel?
96 peaks klassifiteseeruma uunikumide alla...
tule vaata, kui siia kanti satud ;)
Vasta