Check Engine

Vasta
Kiilu

Saab 9-5 2,3 125kw.. 99 aasta. check engine tuli läks p6lema arusaamatul p6hjusel, sest mitte mingit muutust auto töötamisel ei toimunud. Ainuke asi mis on erinev, et Check Engine tuli p6leb. Oskab äkki keegi aidata?
napoleon
Auto:

Näiteks lambda andur, aga ka palju muid asju on sellised, millega mootori töös mingit tuntavat muudatust ei kaasne. Külasta mõnda Saabide remontimisega tegelevat asutust ja lase veakood(id) tech2-ga välja lugeda, selle jutu peale ei oska keegi öelda mis autol täpsemalt viga on.
intsints

Tere.

Panin enda loo siia samase teemase. Samuti hakkas Check engine tuluke põlema. Käisin tech2-ga vaatamas.
Näitas ,et Manifold Pressure Sensor 9197930 vigane,pistik ühendus vigane või õhu leke. Auto (2.3t 136kW) käitub nagu alati, võibolla pisut uimasem.Esiteks kustutasin vea ja sain sõita nii 20 km siis tuli tagasi. järgmisena võtsin lammutusest teise anduri ,käitus täpselt sama moodi. Uut ma kohe ei kipu ostma enne kui kindel olen, ta tuksis on.Esma pilgul ei paista ka mingit leket. Võibolla oskab keegi suunata mida jälgida või endalgi analoogiline viga olnud.
lemps14

Minul oli check engine põhjustatud halvast kütusest. Lasin ajus veakoodi nullida ja nüüd uuesti ei ole tuluke süttinud.
Kes sõidab?
Katus sõidab!
Aga kui katust pole...
intsints

Statoili kütus peaks hea küll olema .
Kasutaja avatar
Juss9-5

Mul samuti väga sarnane juhtum eelnevalt kirjeldatule.
Check engine läks põlema ning tech-2 tuvastas turborõhuanduri rikke. Auto 2.2 TDI. Mõned korrad sai seda puhastatud, mis ka lühiajaliselt aitas, kuid tuli ikkagi põleb tuli mõnel korral nädalas. Mingit seaduspärastust ei ole täheldanud, mis tõttu check engine süttib või kustub. Nädal aega tagasi ostsin siis uue anduri, kuid mure ikka endine.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

Check engine läks põlema ning tech-2 tuvastas turborõhuanduri rikke. Auto 2.2 TDI. Mõned korrad sai seda puhastatud, mis ka lühiajaliselt aitas, kuid tuli ikkagi põleb tuli mõnel korral nädalas. Mingit seaduspärastust ei ole täheldanud, mis tõttu check engine süttib või kustub. Nädal aega tagasi ostsin siis uue anduri, kuid mure ikka endine.

niimoodi tehes vaheta välja veel mõned solenoidklapid j( 3 tk) a õhulugeja ja egr; siis saad asja korda :)
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
intsints

Ega ongi plaan viga tuvastada ja peale seda juppe hankida.
intsints

Viga leitud. Väljalaske kollektori pleki all Turbo juures on mingi rõhu klapi hoob. Selle kinnitus oli ära kulunudja rippus niisama.
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Kirjelduse järgi tunduks nagu Wastegate, kuid selle varda eemaldumisel muutub auto vabalthingavaks. Seda peaks juba igaüks tundma :P
Thor

wastegate varda klambri kulumise/kadumise võiks ka juba tüüpvigade alla liigitada :)
Kasutaja avatar
Juss9-5

niimoodi tehes vaheta välja veel mõned solenoidklapid j( 3 tk) a õhulugeja ja egr; siis saad asja korda :)

Minu probleemi lahendmaine on veninud kuna auto töös ei olnud senimaani probleemi olnud, ning huupi midagi vahetama ei tahtnud hakata.
Nüüd siis mõned uued sümptomid:
1)Vahel viskab turbo üldse tagant ära. Lisaks tõmbe kadumisele kaob ka püsikiiruse hoidja. Mõnikord aitab auto taaskäivitamine, kuid mitte alati.
2) Tõmme on kehvem ning ebaühtlane. Olen täheldanud, et isegi kui turbo töötab, siis tõmme on ebaühtlane(väike jõnksutamine kiirendades) ning enamasti kehvem kui siis kui auto täiesti korras oli.
Probleem on igapäevane, mistõttu sooviks seda lõplikult lahendada.

Tänud ette.
Kasutaja avatar
turuplats
Auto: 2 x Saab 9-5 1.9
Kontakt:

Minu eelmise auto 2.2 check engine põhjustajad olid turbolõdviku pragu, egr umbes, turborõhuandur vajas puhastust.
iphonede ja ipadide remont
5448
Auto: 9-5 Vector 2.3 136kw 2004 a.

Vana teema küll, aga foorumis teemasid lugedes ja enda jaoks knowhow listi tehes jäi silma ka selline asi: http://www.econmancer.com/?p=44
Vea kõrvaldamisel oma jõududega saab nii CE tule kustutada.
Tahan lennata ... :drive:
Kasutaja avatar
9-5LPT
Auto: 9-5NG Aero, 2.0 TTid XWD

Mõistlikum oleks ju pigem üles otsida mis selle üldse põhjustas, muidu varsti "kustub" auto sul ise ära kuskil maanteel :)
Kogenud Aeronaut. :drive:
5448

Kas ma mitte seda viimase lausega ei öelnud ? :)
Nt. minul läksCE põlema ja leidsin kapoti alt ühe katkise ja teise lahti tulnud vaakumivooliku.Parandasin ära ja panin kohale tagasi, aga tuluke ju ise ära ei kustu. Proovisin kõvasti puhuda aga ei kustu :D
Kasutaja avatar
9-5LPT
Auto: 9-5NG Aero, 2.0 TTid XWD

Minu viga jah, ma ei lugenud korralikult..:wall:
Kogenud Aeronaut. :drive:
triibutu

tuluke ju ise ära ei kustu. Proovisin kõvasti puhuda aga ei kustu :D
Tegelikult kustub paljudel juhtudel tuluke ka ise ära, kui auto tuvastab, et veasituatsioon on kadunud. Selleks võib muidugi minna mitu käivitus/sõidu/vms tsükleid, olenevalt veakoodi põhjusest.
Trionic
Saabiguru

Käivitustsükleid ( 1 tsükkel = külm mootor käima, soojaks ja uuesti "külmaks") läheb püsivigade kustutamiseks kuni 50. Ajutised seguvead kustuvad järgmisel käivitamisel.

Täiesti ARULAGE on veakoode niisama kustutada ilma veapõhjust likvideerimata.
triibutu

Loomulikult on asjal praktilist mõtet ainult siis, kui viga on eelnevalt tuvastatud ja kõrvaldatud, muidu tuleb ju ka veakood kohe tagasi. Nagu siin eelpool ka eeldatud on.
5448

Mis asja te nüüd ajate?
Palun lugege mu postituse viimast lauset!
Vea kõrvaldamisel oma jõududega (see tähendab seda, et ma ei lähe teenindusse vaid saan ise jälile lahtisele/katkisele voolikule jne. ja parandan asja ise) ja siis kustutan tule.
Pole öelnud, et kui tuli süttib tõmba kohe kaitse välja ja kustuta tuli - poogen see tekkinud viga ja kui uuesti süttib korda tegevust kuni mootor töö lõpetab.
Mul on plaanis ikka pikemalt autoga sõita mitte ...
Rahu ainult rahu - kõik Saab korda ;)
triibutu

Lugesime ju, mis erutud?
Minu vastus oli Tionic'ule, et ega keegi ilma viga likvideerimata veakoode kustutama hakata ei olegi soovitanud.
5448

Samuti ka minu postitus :)
Vasta