Saab 9-5 Aero Estate, 2003, vvs [MÜÜDUD]
Eks ta nii kipub paraku olemaMida rohkem ruumi, seda rohkem sigineb kola.Ma ei kujutaks väiksemat autot ettegi, ilmselt 9-5 sedaan valmistaks ka juba korralikku peavalu![]()

TänudTore, et sa Volvo veljed Saabi alt ära võtsid. Nüüd on palju parem.

Kehtnas sai mõned sügisesed pildid tehtud...

Plaanin nädalavahetusel siis auto talveks ette valmistada. Mõttes on väike pigipesu, vahatamine, ukse tihendid silikooni alla ja ega rohkemaks vast aega ei jätkugi

Saab, Saab, Saab - Ükskord ikka Saab
Plaanin nädalavahetusel siis auto talveks ette valmistada. Mõttes on väike pigipesu, vahatamine, ukse tihendid silikooni alla ja ega rohkemaks vast aega ei jätkugi![]()
Mõeldud ja sai kõik ka [size=-2](peaaegu)[/size] tehtud (silikoonitamiseni ei jõudnud)...
Seekord oli vahatamine päris mugav...

Vahatasin isegi veljed ära...

Kuna ilm oli parajalt udune siis tulid ka vastavad pildid...

Kasutasin juhust ja tegin altpoolt ka mõne pildi. Kodus avastasin pildi pealt, et õhufiltri juurest tuleval lõdvikul on kahtlane "must" auk sees

EDIT: Asi üle vaadatud - õnneks oli see lõdvik enne õhufiltrit ja mingit kurja ta teha ei saanud, hetkel lahenes asi teibiga remondi näol

Tali võib minu poolest tulema hakata...
Alates eelmisest reedest (25.10.12) on autol talvekad all.
Salongimatid on märja ilma omad, suvine klaasipesuvedelik sai talvise vastu vahetatud ning ukse-ja kõiksugu kummitihendid said silikooniga üle käidud
Mõned nipet-näpet asjad on see aasta veel plaanis ära teostada, nimelt pidurivedelik ja mootori õli tuleb ära vahetada, kapoti amordid on väsinud, tagumine parkimisandur ja tagumise kojamehe luud on samuti otsa saanud, võimalik et likvideerin selle kojamehe sealt üldse ära...muus osas on kõik kena
Alates eelmisest reedest (25.10.12) on autol talvekad all.
Salongimatid on märja ilma omad, suvine klaasipesuvedelik sai talvise vastu vahetatud ning ukse-ja kõiksugu kummitihendid said silikooniga üle käidud

Mõned nipet-näpet asjad on see aasta veel plaanis ära teostada, nimelt pidurivedelik ja mootori õli tuleb ära vahetada, kapoti amordid on väsinud, tagumine parkimisandur ja tagumise kojamehe luud on samuti otsa saanud, võimalik et likvideerin selle kojamehe sealt üldse ära...muus osas on kõik kena

Täna on põhjust tähistada...auto sai minu käes 2 aastaseks 
Põhjaliku ülevaate kulutustest, tehtud asjadest ja ka tuleviku plaanidest teen esimesel vabal võimalusel

Põhjaliku ülevaate kulutustest, tehtud asjadest ja ka tuleviku plaanidest teen esimesel vabal võimalusel

Leidsin natuke aega ja paneksin kirja mõningad olulisemad asjad oma rõõmudest ja muredest ja kuludest ning nagu kombeks - väike statistika annab asjast hea ülevaate 
. Parempoolse rooliotsa vahetus
. Uus drossel
. Uued Osram Night Breaker 12v/55w-sed udutulede pirnid
. Vastu suve sai 18" rattad soetatud
. Velgede sirgestamine, liivaprits, pulbervärvimine
. Ektsentrikpoldid 5x108 velgede jaoks
. Suverehvid 235/40 R18
. Sillastend
. Salongiõhu filter
. Uued küünlad - NGK PFR6H-10
. Paisupaagi korgi vahetus
. 18-tollised Volvo rattad leidsid uue omaniku
. Võtsin ligi Dotz Nardo veljed 18x8" koos korralike rehvidega
. Talveks ostsin korralikud kasutatud rehvid - alla lähevad siis, kui juba mõnus talv lõpuks kohale on jõudnud
. Kogu perioodi peale 2 õlivahetust
. Lisaks vahad, pesud, pirnid, hooldusvahendid, jne...
. liiklus- ja kaskokindlustus
Rahalises vääringus kokku 1975,52 €
Aastane LS - 21 772 km
Kütet on läinud ühe aastaga 2189,14 liitrit (keskmine kulu ~10,05l/100), mis summaliselt on kokku 2877,95 €
Rahaliselt 0,22€/km
Järgmine plaan on talv kenasti üle elada ning kevadel läheb masin poleerimisse ja vahatamisse ning istmed on plaanis samuti lasta ära hooldada. Samuti tahaksin tuledega tegeleda ning esimesed on kavas lasta ära "uuendada" ning nõrga tooniga kaitsekile sinna peale reguleerida (ka. tagumised tuled)
Kevadeks on auto kindlasti aeglaseks jäänud ja aeg oleks softi näppida... enne seda tuleks profülaktika mõttes kõik vaakumvoolikud välja vahetada
Seniks

. Parempoolse rooliotsa vahetus
. Uus drossel
. Uued Osram Night Breaker 12v/55w-sed udutulede pirnid
. Vastu suve sai 18" rattad soetatud
. Velgede sirgestamine, liivaprits, pulbervärvimine
. Ektsentrikpoldid 5x108 velgede jaoks
. Suverehvid 235/40 R18
. Sillastend
. Salongiõhu filter
. Uued küünlad - NGK PFR6H-10
. Paisupaagi korgi vahetus
. 18-tollised Volvo rattad leidsid uue omaniku
. Võtsin ligi Dotz Nardo veljed 18x8" koos korralike rehvidega
. Talveks ostsin korralikud kasutatud rehvid - alla lähevad siis, kui juba mõnus talv lõpuks kohale on jõudnud
. Kogu perioodi peale 2 õlivahetust
. Lisaks vahad, pesud, pirnid, hooldusvahendid, jne...
. liiklus- ja kaskokindlustus
Rahalises vääringus kokku 1975,52 €
Aastane LS - 21 772 km
Kütet on läinud ühe aastaga 2189,14 liitrit (keskmine kulu ~10,05l/100), mis summaliselt on kokku 2877,95 €
Rahaliselt 0,22€/km

Järgmine plaan on talv kenasti üle elada ning kevadel läheb masin poleerimisse ja vahatamisse ning istmed on plaanis samuti lasta ära hooldada. Samuti tahaksin tuledega tegeleda ning esimesed on kavas lasta ära "uuendada" ning nõrga tooniga kaitsekile sinna peale reguleerida (ka. tagumised tuled)

Kevadeks on auto kindlasti aeglaseks jäänud ja aeg oleks softi näppida... enne seda tuleks profülaktika mõttes kõik vaakumvoolikud välja vahetada

Seniks

-
Ülimahe SAAB
Sinu autoteema võib küll lemmikuks lugeda 
Vaeva on nähtud ikka asja eest!

Vaeva on nähtud ikka asja eest!

Rahulik kulgeja 9-5 fööniga:)
esituledele toonkile? Oled kindel? Isegi ilma toonita kile pidavat vähendama (küljeklaaside) läbipaistvust 70% peale....tuledega tegeleda ning esimesed on kavas lasta ära "uuendada" ning nõrga tooniga kaitsekile sinna peale reguleerida (ka. tagumised tuled)![]()
Eks katsetan asja ära ja kui nähtavus drastiliselt väheneb, kakun maha. Suvel nagunii ööd on valged ja nähtavus heaesituledele toonkile? Oled kindel? Isegi ilma toonita kile pidavat vähendama (küljeklaaside) läbipaistvust 70% peale....tuledega tegeleda ning esimesed on kavas lasta ära "uuendada" ning nõrga tooniga kaitsekile sinna peale reguleerida (ka. tagumised tuled)![]()

Kalendriaasta hakkab vaikselt lõppema ning uus kohe algamas. Jahedate ilmadega andis SID märku, et ole hea - vaheta puldi patareid ära. Ma nüüd kogun vaikselt hoogu ja üritan veel enne "lõppu" selle murega ka ühele poole saada 
Saan ma õieti aru, et puldi patarei vahetus näeb selline välja: vana patakas välja, uus patarei sisse ning 5x tuleb vajutada uksed kinni nuppu? Kas on oluline, et enne patarei vahetust on auto uksed lahti või lukus ja kas võib vajutada ka uksed lahti nuppu, et võti autot ära tunneks või siiski uksed kinni nuppu 5x?
Ja piduriõli vahetus lükkub uude aastasse kuna hetkel töine tempo ja remondiaja sobitamine ei ole sugugi reaalne
Muidu üldiselt sellised ilmaolud meeldivad mulle täiega...tuleks vaid seda lund juurde

Saan ma õieti aru, et puldi patarei vahetus näeb selline välja: vana patakas välja, uus patarei sisse ning 5x tuleb vajutada uksed kinni nuppu? Kas on oluline, et enne patarei vahetust on auto uksed lahti või lukus ja kas võib vajutada ka uksed lahti nuppu, et võti autot ära tunneks või siiski uksed kinni nuppu 5x?
Ja piduriõli vahetus lükkub uude aastasse kuna hetkel töine tempo ja remondiaja sobitamine ei ole sugugi reaalne

Muidu üldiselt sellised ilmaolud meeldivad mulle täiega...tuleks vaid seda lund juurde

Ma panin auto lukku, läksin Eedeni keskuses kellassepa juurde, lasin patarei ära vahetada (3 eurot kui õieti mäletan) ja tegin auto lukust lahti - tundis ilusti ära, ei olnud isegi teadlik sellest 5x lukku vigurist..
(98 aasta muidugi, ehk on uuemate kiiks).
Kogenud Aeronaut. 

See 5x vajutus kehtis NG900 kohta kui mälu ei petaa, teistel on nö plug'n'playMa panin auto lukku, läksin Eedeni keskuses kellassepa juurde, lasin patarei ära vahetada (3 eurot kui õieti mäletan) ja tegin auto lukust lahti - tundis ilusti ära, ei olnud isegi teadlik sellest 5x lukku vigurist..
Terv, teager
See 5x vajutus kehtis NG900 kohta kui mälu ei petaa, teistel on nö plug'n'playMa panin auto lukku, läksin Eedeni keskuses kellassepa juurde, lasin patarei ära vahetada (3 eurot kui õieti mäletan) ja tegin auto lukust lahti - tundis ilusti ära, ei olnud isegi teadlik sellest 5x lukku vigurist..
Terv, teager
Kehtib ka 9-5 ja OG 9-3 kohta. SS on veel niikõva püss,et suudab immokoodi ära unustada,kui pulti liialt näppida masinast eemal.
Saabidega seotud voodoo ja -abi
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
Mission completed 
Ostsin Photopointist 1,99€ eest patarei (Panasonic CR1632) ning vahetasin vana pataka välja. Auto juures vajutasin uksed lahti nuppu 5x ning peale seda avati uksed
Nüüd on põhjust tähistada (ka aastavahetust)

Ostsin Photopointist 1,99€ eest patarei (Panasonic CR1632) ning vahetasin vana pataka välja. Auto juures vajutasin uksed lahti nuppu 5x ning peale seda avati uksed

Nüüd on põhjust tähistada (ka aastavahetust)

Tänane päev möödus väikse pesu ja nokitsemise tähe all...
Nimelt külmade ja niiskete ilmadega hakkas tagumine luuk avades ja sulgudes häälitsema. Põhjuseks oli kuivaks jäänud luugi silindri ots, mis pesitses vastavas munakas. Lasin sinna törts õli sisse ja vaikus oli majas
Üks päev lõi armatuuris särama tulede hoiatustule ning juba arvasin, et mõni xenoon on ära surnud aga need põlesid endiselt.

Tõenäoliselt on üks tulede kõrguseregulaator otsa saanud... Hetkel on süsteemi rikke tõttu tuled maksimaalselt madalale suunatud mistõttu öösel sõitmine on praegu välistatud
Huvipärast vaatasin regulaatorite asukohad ja korrasolekud visuaalselt üle kuid välist viga ma ei tuvastanud. Kas Tech-2 seda näitab?
Igatahes esimene andur asub parema esimese ratta õõtsa küljes...

Ning tagumine andur asetseb tagumise parempoolse õõtsa küljes...

Seejärel eemaldasin tagumise kojamehe süsteemi! Vaja pole mul seda kojameest kunagi läinud ja ratta vedamisel ei pea muretsema, et kojamees vastu rattahoidjat puruks läheks
Lisaks on cleanim look juba iseenesest kenam

Järgmiseks korraks üritan aktuaalsed teemad ära lahendada ja tagumise kojamehe augu asemele tuleb leida mõni sobivam kate...
Niikaua peab sõitma natuke katkise autoga

Nimelt külmade ja niiskete ilmadega hakkas tagumine luuk avades ja sulgudes häälitsema. Põhjuseks oli kuivaks jäänud luugi silindri ots, mis pesitses vastavas munakas. Lasin sinna törts õli sisse ja vaikus oli majas

Üks päev lõi armatuuris särama tulede hoiatustule ning juba arvasin, et mõni xenoon on ära surnud aga need põlesid endiselt.
Tõenäoliselt on üks tulede kõrguseregulaator otsa saanud... Hetkel on süsteemi rikke tõttu tuled maksimaalselt madalale suunatud mistõttu öösel sõitmine on praegu välistatud

Huvipärast vaatasin regulaatorite asukohad ja korrasolekud visuaalselt üle kuid välist viga ma ei tuvastanud. Kas Tech-2 seda näitab?
Igatahes esimene andur asub parema esimese ratta õõtsa küljes...
Ning tagumine andur asetseb tagumise parempoolse õõtsa küljes...
Seejärel eemaldasin tagumise kojamehe süsteemi! Vaja pole mul seda kojameest kunagi läinud ja ratta vedamisel ei pea muretsema, et kojamees vastu rattahoidjat puruks läheks

Lisaks on cleanim look juba iseenesest kenam

Järgmiseks korraks üritan aktuaalsed teemad ära lahendada ja tagumise kojamehe augu asemele tuleb leida mõni sobivam kate...
Niikaua peab sõitma natuke katkise autoga

Vaata andurite pistikud üle - tavaliselt on need ära oksüdeerunud.Tõenäoliselt on üks tulede kõrguseregulaator otsa saanud... Hetkel on süsteemi rikke tõttu tuled maksimaalselt madalale suunatud mistõttu öösel sõitmine on praegu välistatud
Terv, teager
Kui juba oksiid sees on siis ei ole muud teha kui andurid koos pistikutega välja vahetada.
Midagi lappida seal ei anna-muidugi välja arvatud juhul,kui päevade kaupa vaba aega käes on...
Midagi lappida seal ei anna-muidugi välja arvatud juhul,kui päevade kaupa vaba aega käes on...
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
Mõni nädal tagasi lahendasin tagumise kojamehe augu mure ära 
Esmalt ostsin Automaailmast plastikust augu katte:

Seejärel sai tihendiks ostetud paraja suurusega o-rõngas:

Tagumine külg:

Tulemus:

Avastasin, et pea 2 aastat olen sõitnud samade kojameestega ning profülaktika mõttes vahetasin need uute vastu välja.
Kuna senised kojamehed õigustasid end igati, sai samasugused ligi võetud. Töötasid laitmatult ning ka visuaalne pool on neil kena:

Lõpetuseks veel mõned pildid...

Esmalt ostsin Automaailmast plastikust augu katte:
Seejärel sai tihendiks ostetud paraja suurusega o-rõngas:
Tagumine külg:
Tulemus:
Avastasin, et pea 2 aastat olen sõitnud samade kojameestega ning profülaktika mõttes vahetasin need uute vastu välja.
Kuna senised kojamehed õigustasid end igati, sai samasugused ligi võetud. Töötasid laitmatult ning ka visuaalne pool on neil kena:
Lõpetuseks veel mõned pildid...
Nädalavahetusel hakkas esimene pidur häält tegema ja sai selgeks, et klotsid on omadega otsa saanud. Samuti on kettad juba konkreetsete soontega mistõttu tuleb kogu komplekt välja vahetada.
Natuke maad uurides sai selgemaks, et Black Diamond on justkui hea asi koos oma soonte ja aukudega aga võibolla on mõni alternatiiv ka lisaks sellele?
Siinkohal nüüd uurikski teadjamate käest, et mis ketast ja klotsi soovitatakse - tänud ette
Natuke maad uurides sai selgemaks, et Black Diamond on justkui hea asi koos oma soonte ja aukudega aga võibolla on mõni alternatiiv ka lisaks sellele?
Siinkohal nüüd uurikski teadjamate käest, et mis ketast ja klotsi soovitatakse - tänud ette

- Homersimpson
- Saabiklubi liige
EBC Redstuffi klotsi julgen küll soovitada. Saab hoo pealt pidama ja samas külmalt kah ok. Väga ei tolma. Minuarust just hea. Tegu pole mingi rajaklotsiga, mis tuleb kuumaks lasta, et töötaks.
Kettad on mul puuritud Zimmermanid. Neid on kirutud palju, aga mina väga ei kurda.
Kettad on mul puuritud Zimmermanid. Neid on kirutud palju, aga mina väga ei kurda.

Seni proovitutest parim on Black Diamond`i" toodang,eriti kettad.
Saabidega seotud voodoo ja -abi