küsin - kas universaalil tagaklaasi aknapesuvedeliku jaoks on sama pump mis pritsib esiklaasile või on erinev pump?
ja kui on erinev siis kus võiks asuda? probleem selles et vedelikku ei tule...
tänan!
One who does precision guess work based on unreliable data provided by those of questionable knowledge.
Algatuseks võid kojamehe küljes olevad düüsid läbi sorkida, kui see ei aita, siis ka luugi sees oleva klapi vms. Mul oli sama probleem ja sain nii asja toimima jälle.
kojamehe düüsid torkisin juba läbi, aga sealt punni keskel olevast torust ei paista midagi tulevat... luugi sisemuseni ei ole veel jõudnud aga eks võtan varsti ette.
One who does precision guess work based on unreliable data provided by those of questionable knowledge.
seal võib olla mitmeid sorti pumpi, olenevalt auto aastast. Kui vanem ja aero, siis sel olid erinevad pumbad, kuid uuematel 2002- 2008 olid mõlemad pumbad samad. Olen vahetanud 4 erineval autol pumpi, kuid ainult vaenamtel aerodel olid pumbad erinevad.
Pumbad asuvad kohe stange taga juhipoolses ratta koopas, kus sul vee paaki. See päris suur arutamine, tuleb ära võtta eest nii stange kui ka alt ratas ja logar. Seal võib olla 3 erinevat viga:
1) tagaklaasil olevad tüüsid on umbes,
2) kere sees on voolik lahti tulnud või umbes. Vahel talvel muutub aknaklaasivedelik tahkeks või jäässe, tagaklaasile pikk tee ja kui tekib takistus, võib juhtme puruks lüüa või juhtme otsast üldse ära.
3) Pump on ära.
Naljalt neid pumpi läbi ei põleta, kahtlustaks rohkem nr 2 varianti aga kui lahti kisud, saad kohe ära testida või ära mõõta testriga kas pump toimib.
ma küll vaid ühel isendil tagaklaasi pesumotot vahetanud, aga see ei tahtnud mingit harutamist - altpoolt vaadates oli klaasipesupaak oma viguritega väga mugavalt teenindatav. Ei välista, et mul on alt mingi plast puudu.
muidu need pumbad on mitmetel markidel sarnasena kasutusel. Ma leidsin omal katkise pumba asenduse garaazhiriiulist, kus pesitsevad opelite pisipudinad...
algküsimuse vastus on aga: jah - vaguni tagaklaasi tarbeks on Saabil eraldi pump (luukpära-opelitel on nt üks, mis nii ette kui taha annab).
"rajuvellu" nimistule sobib veel täienduseks "pumbal puudub elektritoide"-variant.