Kummastav lugu kliendiga VM-s

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
bankdoc

Huvitav lugu iseenesest. Samas ega Euroopa kesk- ja lääneosas asjad oluliselt paremad pole. Katsu sa siinkandis Volvo, Saabi või Mersu wagon-it päevaks-pooleteiseks saada.
Minu Saabiost kulges nii et kui olin sobiva mudeli välja valinud, siis tahtsin ka pooleks päevaks proovisõitu teha.
Ok, ütles müügimees, läheme pabereid täitma. Kõigepealt pidin ma ära tõestama, et mul on load, alaline elukoht ning piisav krediidivõime (kõik see inf läks proovisõidu blanketi peale), siis tuli allkirjastada kindlustusleping suht soolase omavastutusega [sisuliselt: katki teed, ostad auto välja]. Siis vormistasime tähtajalise kirjaliku volituse. Kokku üsna paks patakas paberit.
Esinduse poole pealt pandi autole vahepeal proovisõidu numbrid peale, harjati vähene tolmukübe kapoti pealt, valati ca 10 liitrit diislit paaki ning kärutati esinduse ukse ette umbes samal ajal kui ma oma kohvi olin jõudnud ära juua.
Pärast seda päeva olen saabihaige :drive:
Ergo, puhtalt ilusate silmade eest ei anna sulle keegi kusagil kallist autot niisama kätte. Variant a kas lepid müügimehega autos või variant b pakud välja rahalises vormis lisatagatise esindusele võimalike jamade puhuks.
Veiko

irOman, impressive !!!
Nimevahetus vl -> Veiko
Kasutaja avatar
RedBaron

Oh jah, iroman.........selles see asi ongi, et kirjutasin ju, et tegemist normaalse inimesega, kellel nii huvi kui võimalus oli omale uus Aero soetada aga ei antud võimalust tootega põhjalikumalt tutvuda. Ei usu, et ükski firma saab pikas perspektiivis väga elujõuline olla, kui ei suuda aduda, millal ja kui palju on vaja teinekord rutiini muuta. Selleks pole vaja tänapäeval mägedes olla, et soovida uut autot osta ja sellele eelnevalt ka põhjalikumalt proovisõitu.Ei saa ju tänapäeval enam nii nagu nõukogude ajal lihapoes, et siin on ainuke sort vorsti, mis saada on - tahad osta-tahad ära osta, mina ühtegi liigset liigutust siin leti taga ei tee. Vahe selles, et nõuka müüjal ei muutunud ka palk sellest ja ettevõte polnud kasumile orienteeritud. Pole mõtet mustata inimest, keda ise ei tunne. Samuti kirjutasin, et kui inimesel on ka üks ja vana Saab, ei ole ta millegi poolest halvem ja samuti, et endal pole võimalust uut Aerot ligi võtta, kuigi võib-olla tahaks. Häda ongi selles, et see "tänavaussikeste" kategooria on tinglikult välja töötatud nende müügimeeste endi (mitte minu)poolt, kes siis pilguga üritavad hinnata, kas sust saab asja või mitte ja kas ta peaks oma tagumiku boksist välja vedima. Ja ikka panevad puusse või nagu Mart96 tabavalt ütles, ei suudetagi teri sõkaldest eristada.....
iroman
T-viirus+

No jahh,austet RedBaron...ideaalis võiks olla nii.Kujutleme säravkriiskavat Saabi müügisalongi.Pädevad müügimehed,oma alale pühendunud saabneti tegijad toimetavad VM-is.Roosas udus justkui aegluubis hõljuvad kaunid peajalgsed rinnakad blondiinid plekist kaunitaride ümber...Ja siis tuleb Tema.Või Sina.Aga miks ka mitte mina.Tuntakse huvi AERO vastu.Lühidalt,antakse mõista,et on konkreetne huvi.Uuritakse viisakalt,et kuidas teil on kombeks...Renditakse auto.24 h-ks.Makstakse renditasu,täidetakse formaalsused.Müüa saab signaali:jaa,see on potentsiaalne, maksujõuline ostja.Keegi ei võta õlgadelaiust harkseisu.Kõik sujub.Näitsikute naeratused, dekolteede sügavused...VM-is ollakse ülevoolavalt õnnelikud.24 h hiljem laotakse 0,62 milli letti ja sõidetakse ära.Kummi ei vilistata.Kujutle VM-i kasumit,Peeter Kalli on rahul.Tema koer ei haugu.Aston Martin vurab mööda peegelsiledaid linnatänavaid...Kõigil on parem elu!Lihtne nagu parasiidis,kabish? No on siis nii raske või? (ega ma ometi mägedesse ei sattunud?)
iroman
T-viirus+

On ka muid stsenaariume aga mina ei ole see,kes seal mägilase rollis osaleb.No hard feelings,take it easy.
Arno

Selles ülevalolevas jutus on miski kala; milleks need kuradi blondiinid?

Edit: Lisaks, tahtsin ka sõbrale suvel üht beezi, kasutatud autode hulgas olnud, 9-5 Aerot demoda. Kohapeale lihtsalt sisse sadades siiski siiski jäi tunne, et ainus huviline oleks justkui mina, siis võimalik klient ning alles siis müüja. Suhtleja peab müügimees olema, isegi kui sisseastunud näod ei meeldi!
mart96

vot see on juba ilus Iroman;)
ma lugesin su jutu läbi, panin silmad kinni ja silme ette kerkis sinu kirjeldatud pilt. AAAAH nirvaana.....
ja siis hakkas koer haukuma-ja ma nägin koeraomanikku ja ma olin jälle reaalsuses tagasi ja tuju rikutud;-)
smargus

HEH ;) ...aga veel nats OT: kas mitte VM'i müügidire Saab 9-3 SC ringi ei vura? Olen teda sellise ilusa sinisega mitmeid kordi trehvanud.

Või ajan isikud sassi? :fight:
Executive

Mäletan, kui aasta või paar tagasi, jäi mulle auto24-st silmade vahele üks 9-3, tagasihoidlik, kuid väikse läbisõiduga.
Müüjaks oli VM.
Läksin vaatama - teenindus tipp tasemel!
Peale kauplemist lubati lisaks isegi kapotti ümber värvida.
Tahtsin proovisõidule minna - vabandati ja öeldi et homme SAAB, kuna auto oli teise korruse täitsa tänavapoolse saali otsas, saal aga oli teiste autodega täis (kui keegi pole veel seal käinud, teisel korrusel on kasutatud autode müügisaal ja ainuke väljapääs sealt on Tammsaare teelt saali tagumises otsas) ja see tähendas, et müügimees pidi terve järgmise päeva jooksul need autod ükshaaval sealt tänavale väljaviia, et minu huviobjekti sealt kättesaada.
Terve järgmise päeva jooksul oli lörtsi sadu ja ma kujutan ette kui kulukas oli see minu ostusoov VM-ile.
Proovisõit sai õhtul sooritatud ja ma veendusin, et kunagi ei osta endale väikest SAABi.
Tänud selle eest VM-ile, aga mul on :red:.
iroman
T-viirus+

Okey,brünetid.AGA PEAJALGSED JA RINNAKAD.Nad pidid seal vajaduse korral masseerima klienti...Unustasin vist mainida
smargus

Jah ega neist on seal raske mööduda nii et ei märka, ikka ja alati ilus särav naeratus näol istuvad oma laua taga....:thumb:
part
Küülikuaretaja

mõtle kui seal oleksid hoopis nt sellised šatäänid , kas siis ostaksite saabe viikingust?

Lisatud failid
duesenberg

Algselt postitas: part
mõtle kui seal oleksid hoopis nt sellised šatäänid , kas siis ostaksite saabe viikingust?

OT: kui Harley-Davidson teeks helikoptereid, kas te lendaksite nendega?
iroman
T-viirus+

Kas see pole mitte kodutu Trollhattani vaim,kelle GM-i kapitalistid minema puksisid ja tahavad vägisi Germaani aladele deporteerida?
arxrei

Käisin VMs hoolduses ja teenindus oli super. Samas vaatasin uusi autosi ning teenindus hea. Küll sõitmist ei küsinud, sest kuidagi mõttetu on seda teha, kui uut niikuinii kohe ei osta.
Hilisem arve aga oli valus. Teeninduse eest loomulikult, aga nii on kahjuks iga uuema masinaga ... .
suur

Müügioskuste ja proovisõidu kohta võin ka ühe loo rääkida. Natuke vähem kui aasta tagasi otsisin endale elu esimest saabi. Tonnist. Üks peaaegu sobiv oli müügis Danlori autoaias (Troostauto vastas :)). Auto meeldis ja peaaegu oleks juba ära ostnud. Proovisõidu küsimise kohta ütles müüja (vist isegi firma omanik) nii: "Sõidad siis kui ära ostad!". Pidi olema kohe automüüjate reegel tema väidete põhjal. Naljakas jutt, eks? Lõpuks sain proovisõiduks teha mingi 100 meetrit kuskil tagahoovis. Ahjaa, see auto siiamaani müügis! Hindki pole aastaga langenud :).
Kasutaja avatar
RedBaron

No lõpuks ometi...........väsinud ja trööbatud rajameistri-ja kohtunikutööst (ja seda kõike veel palavikus) järjekordsel uunikute talverallil kodus tagasi. See ironmani algatusel maalitud pilt salongist on tõesti meeli ülendav,laskusin isegi odavale unistuse kangale hõljuma.....:D olgu nad siis punapead, brünetid või suisa blondid /ja loomulikult ei miskit hard feelings nagu eelpool mainitet/. Eks ma isegi satu teinekord idealiseerima või siis liigset inimlikku viisakust ja huvi ootama ja näe mis - vanakooli tõekspidamised ei ole enam ammu igapäeva nähtus....ja siis ei mõista jälle müügiasutust. Aga eks ta ikka kõik inimestes kinni ole, kes loodud müügitöö jaoks, kes mitte. Aga peale seda hr. Parti pilti kaotas naissugu igasuguse veetluse kuni hommikuni (mis sellest, et esialgsed pühapäevased mõtted teistsugused välja nägid)..........et kui sealt salongist miskit võtta ja see Trollhättani-Germaani vaimu nime all esinev õnnetu hing seal ilmestuma peaks, siis ainult lapats põhja ja minema sealt ehk õnnestub veel päästa miskit! Ja küllap SAAB selle kiire sõidu jaoks loodud ongi....:) Aga mis puudutab Danlori, siis seal mitmeidki autosid, mis ilmselt juba legendiks muutumas oma pika müügiperioodi tõtte:P
stennadi

danloriga omal ka pahad kogemused tahtsime kunagi seal ühte audit sõbraga lähemalt näha. Müüjad andsid mõista et me oleme debiilsed et miks meil seda autot vaja jne ? Pika mangumise peale üks tuli siis ja näitas autot , isegi sõita saime kuskil hoovi peal 150 m :D
autot igaks juhuks ei ostnud
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Tundub, et olete saanud ära öelda, mis tarvis....Kuna asi hakkab juba triivima kuhugi ulgumerele siis paneks asja kinni...
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Vasta