9-5 2002 eelsoendusahju jama

Diislelmootoriga autode omanike rõõmustamiseks nüüd ka eraldi alajaotus.
Vasta
Artsu

Tere!

Timeriga tööle pannes hakkab tööle vaid salongi ventikad. Ahi ise ei rakendu. Manuaalselt käivitades, hakkab ahi korraks tööle, pump hakkab tiksuma ja tossu tuleb põhja alt aga mingi paarikümne sekundi pärast jääb ahi seisma ja vaid salongi vent tööle. Viimasel ajal, kui veel normaalselt töötas, siis panin tähele, et ahju sumpast tuli kordades rohkem sinist tossu kui varasemalt. Ahju temperatuuriandur (koos mingi blokiga) sai vahetatud ca paar aastat tagasi.
aednik

Oli sama jama pidevalt. Olin kõik andurid juba uute vastu vahetanud. Jama jätkus, ostsin uue ahju aju eBayst kalli raha eest ja nüüd töötab niikui vaja.
http://stores.ebay.com/auto-teiledepot?_rdc=1
ronny
Auto:

Ma alles maadlesin sarnase probleemiga.
See,et tööle ei jää, on temp anduriga seotud. Tossamine paeks olema läbi olevad tihendid. ja minul oli lekkiv diisel juhtmete rüüd ära söönud jne.
siin juttu minu teemast: http://www.saabiklubi.ee/foorum/viewthr ... #pid237237
soovitan remondiks PARKLI HL'i, aga seal on kõige parem, kui viid auto kokkulepitud ajaks kohale ja lähed õhtul järgi, kipuvad vahepeal teise autoga tegelema, tunde juurde ei panda, aga asi venib.
Artsu

Ei hakka uut teemat tegema. Küsimus selline, et kas selle eelsoojendi temperatuuri saab ka kuidagi seadistada. Ma pean silmas siis seda, et kui sooja/ mis temperatuuri ahi näiteks poole tunniga välja annab. Mulle on hakanud tunduma, et varasemad aastad on peale pooletunnist soojendamist vähemalt esiaken täiesti lume ja jäävaba olnud ning ka salong tunduvalt soojem. Nüüd aga suudab ta poole tunni jooksul vaid esiklaasi alumise serva ära sulatada ja ka salongis pole nagu piisavalt sooja. Seda kõike siis -20 kraadi juures.
praktikant
Auto: 9-3 ----- 2008
9-3 Arc 2006
9-5 NG säästukas

põhimõtteliselt ei saa temperatuuri sättida.
Teoreetiliselt saab sooja puudu olla, kui mõni temp. andur valetab või põlemine häiritud (no siis suitseb)
Sättida peaks saama kliimaseadme õhuklappide asendit. Programmi muutes.
Ise saab kontrollida, kas välis/siseõhu klapp liigub. Mul näituseks on hoob katki, aga ACC ei tea seda. Tulemuseks pidev värske õhk salongis.
"tahan kõike teada" ütleb plakat koolimaja seinal
Artsu

Arvuti diagnoosimisel mingit veateadet ei andnud. Võimalik, et tegemist ka minu enda luuluga :) Lihtsalt võrdluse mõttes küsiksin, et kus asendis on teil temp seier auto käivitamisel näiteks -20 kraadi juures, kui ahi on ennem pool tundi töötanud? Minul on ta põhimõtteliselt endiselt sinises sektoris. Võib olla ongi see normaalne...
Kasutaja avatar
turuplats
Auto: 2 x Saab 9-5 1.9
Kontakt:

vist üle veerandi ei tõuse küll... ;)
iphonede ja ipadide remont
Artsu

No kui veerandi peale tõuseb, siis on mul seal ikka mingi kala. Tänud info eest! Et siis ka edaspidi tõuseks ja seisaks ;)
sh80

Kas keegi teab 3.0tid-i ahju täpset marki.
ronny
Auto:

Amordikannu peal peab kleepekas olema. ahju enda peal ka.
Vasta