Varsti kaks nädalat möödas ja autoaudio seiklus endiselt täies hoos. Kõik mis installitud see töötab, aga juba on vaja apgreidi. Täpsemalt siis sedapsi. Süsteemi süda on Pioneer DEX-P99R mille sain 100 euroga

Suur pult (ilma selleta ei saa kohe kuidagi) ja mõõtemikker tulid kaasa, töötab kenasti. Ainult displei valgustugevus on aja jooksul ära koolend ja eredas päikesevalguses loetamatu. Tellisin uue electroluminescent film'i ära, vaatame kas fix töötab. Kellele P99R midagi suurt ei ütle ja kaevata ei viitsi, siis tegemist on Pioneeri vanakooli tippmudeliga. Raadio, CD-mängija ja protsessor. Mutt. Võimu endal sees pole. Välja tuleb 3 stereopaari mida siis protsessor majandab. Laseb ehitada 3-ribalise täisaktiivse süsteemi st. jagada Hi/Mid/Lo cut-off sagedusi, sloped, time alignment, nivood, 13 riba eq jne. P99R Hi ja Mid kanalid jooksevad DLS XM40 võimu (seesama ülemistel piltidel) - kanalid 1&2 on tweeterid Audison Voce 1.1, kanalid 3&4 wooferid Focal PS165. Lo kanali saadan DLS RA20 võimu ja sealt "kuudi" subwooferisse. Voce 1.1 valisin, sest selle diam. 28mm versus tavalised 25mm lubanuks nagu nõks rohkem (valjuse mõttes) keskmisi tweeterile lasta. Off-axis response tundus graafiku järgi ka ok, ja riidest kuppel ikkagi. Mulle koduaudios juba metallkuplid ei sümpatiseeri, kartsin, et automobiilis kohe esiklaasi all/pardatsoki peal on metallkuppel veel hullem. A/B'tanud kahjuks muidugi pole. Focalid on kinnistes klaasriidest kastides ukse alaosas ja mängivad hetkel 60Hz kuni 5k mis on neile liig. Saavad hakkama, aga keskmiste osas tekib ikkagi auk. See on kindlasti suuresti seotud sellega, et kuskilt 1-2k pealt peaks musa hakkama ikkagi juba otse näkku tulema, mitte enam põlvede juurest. Seega 1.1 saavad endale kaaslasteks Voce 3.0 ja Audisoni krossi AWSX 2W MB vahele (mul ju ainult 3 aktiivset riba!). Infolehe kohaselt on krossi lõikesagedus 4kHz aga lasin ossiga sine-wave sisse ja tundub olevat pigem 6,9kHz. Teoreetiliselt vist ka 3.3uF kondekaga 4k peal lõiget ei saa. A see selleks. Selles krossis on veel tweeterile +2/0/-2dB valik ja impedance matching tehtud. Mis on kõik hea ja kiiduväärt. Kui Hi/Mid pläusti tööle ja sametiselt siledaks SAAB siis vaatab selle subwooferi asjaga edasi. Katsub ühe 10''ga kinnises kastis hakkama saada. Ja no lõplikuks häälestamiseks veeren mõnda firmasse kes mul RTA'ga asja üle käib niikuinii.
Kogu toide ja maandused on 21mm2 kaabliga. Kõlarikaablid Hi/Mid 2,5mm2, tinatatud. Kaabli viimiseks ustesse tuli viimased maha kruvida, sest ei saanud mina ilma et oleks vaja olnud pleki sisse auke puurida.