Saab 9-3 2.0, 1999, Kolhoos, Kolhoositar

Kasutaja avatar
kolhoos

Ostsin sellise Saabi 2005 aastal Inglismaal, Saabi esindusest kasutatuna, hind oli siis 2000£.
See masin oli olnud ainult üks varasem omanik, käinud ainult esinduses hooldel ja remondis, kusjuures omanik oli hoidnud alles iga viimase tseki mis ta oli kulutanud auto peale, hooldusraamatus kirjas ka kõige väiksem töö mis Saabil kunagi tehtud. Läbisõit ostu ajal 145 000 miili, nüüdseks juba 161 000 miili.

Oma ostuga olen siiani väga rahul ja arvatavasti kui kunagi uue masina ostan siis ainult Saabi.

Minu kulutused selle masina kohta aastaga on olnud alla 1000 EEKi, kui mitte arvestada korralist hooldust.

Pildid:
http://www.famino.ee/saab/
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige
Auto: Mälestused

Pidevalt olen näinud seda masinat sõitmas ja olen mõelnud, et kes see inglane on:D
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Kui uue ostad, siis saab ilmselt üsna "huvitav" olema see ümberõppimine teise käega käiku vahetama..:D Või on plaanis pikemalt saare peal olla?? Lõputult vist nende inglise numbritega siin sõita ka ei saa...:)
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
IFF
Saabiklubi liige

Algselt postitas: Cyber
Kui uue ostad, siis saab ilmselt üsna "huvitav" olema see ümberõppimine teise käega käiku vahetama..:D

Tegelikult harjub sellega hirmus kiirelt ära. Ma tegin isegi C ning E kategooria load parempoolse rooliga :P

Aga vahelduseks on kihft vaadata parempoolset salongi vaadet seest poolt. :thumb:
Iga ratas veab and then some!
Kasutaja avatar
kolhoos

Täna võtsin lõpuks parempoolse rooliga Saabi Eestis arvele. Erilise probleeme sellega polnud, tuli tõestada et olen UK-s elanud kauem kui aasta ja selle auto omanik olen kah rohkem kui kuus kuud.
Kasutaja avatar
binleo

Mis jaoks taolisi asju tõestama peab? Mida see muudab?
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Valel poolel rooliga asju saad siin arvele kas majandusministri käskkirjaga või kui see on ümberasuja vara. Ehk oled elanud välismaal ja siis seal omale vara soetanud. Ümberasuja varana saad arvele ka näiteks selliseid ameeriklasi, mis muidu kuuluks testimisele ja tüübikinnitamisele või mida muidu siin üldse arvele ei saaks.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
binleo

Selge. Jälle fakti võrra rikkam.
Tan

Algselt postitas: kolhoos
Täna võtsin lõpuks parempoolse rooliga Saabi Eestis arvele. Erilise probleeme sellega polnud, tuli tõestada et olen UK-s elanud kauem kui aasta ja selle auto omanik olen kah rohkem kui kuus kuud.

Olen minagi seda kena masinat Tartus märganud, ega see rooli asukoht muidu ehk nii hull polegi, aga üksi nt kaubamaja maa-alusesse parklasse eriti mugav küll sõita pole vist :poke:
Madis

parempoolse rooliga peaks olema "huvitav" möödasõite teha;)
Kasutaja avatar
heikiw

Algselt postitas: Madis
parempoolse rooliga peaks olema "huvitav" möödasõite teha;)

Mõni aasta tagasi sai sõidetud siin Eestimaal noore shotlasega,kel olid parajad rullnoka kombed.Hästi lõbus on istuda vasakul,kui juht on paras madman.:oPeale sõitu :notworthy:.
Kasutaja avatar
kaarel

Kõrvalistujale suur ajaleht ette. Ja ise rooli taga võimalikult kössi. Tahaistmele keegi fotoaparaadiga pilti tegema mööda- ja vastusõitjate hämmeldunud nägudest. Pildid pärast saabneti naljanurka üles. :P

Millal ära teeme? ;)
suur

OT
Tuleb meelde üks reklaam, kus vanapaar sõidab Ladaga. kõrval istuva proua käes on varurool ning ta mängib sellega juhti..... Edasi läheb nii, et kes teab, see teab ning kes ei tea see kaevab naljanurgas ning saab ka teada.
Kasutaja avatar
kolhoos

Ega parempoolse rooligaq midagi väga rasket sõita polegi pead ainult arvestama olukordadega, kaubamaja parklasse sõites vasakupoole akna alla laskma ja auto piletiautomaadile ligidale - siis saab salongist väljumata pileti kätte, enne möödasõitu tuleb natuke suuremat vahet hoida et ette näha, jama on ainult kui mitu suurt rekkat ees on siis on suht jama. Neid probleeme muidugi pole kui juhtub kaassõitja olema kaasas :) . KUi inglismaalt laevaga Götebori jõudsin ja kogemus õigelpool teed vale poole rooliga sõitmisega puudus ning esimesest ristist kogemata kesklinna õnnestus keerata võttis naha küll märjaks, seda enam et auto oli igatepidi ülekoormatud, isegi kõrvalistuja iste oli laeni träna täis. Tegelikult pole paremapoolega rooliga sõita midagi nii raske, usun et igaüks saab sellega sõitmise selgeks 20 minutiga, põhiline on ainult ületada psühholoogiline piir et rooli istuda.
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Vähemalt pole sul nüüd probleeme postiauto juhi töökohale kandideerimisel, kui vaja peaks olema..:D Need ju ka valepidi rooliga...:)
Pilt
Kasutaja avatar
Sumps

Mõtlesin siin selle parempoolse rooli peale ja kuna ise pole ühtegi sellist isendit lähedalt näinud, siis tekkisid sellised küsimused, et kumma jalaga gaasi tuleb vajutada (kas pedaal ikka parema jala all või vasaku?) ja kus asub esimene käik , kas üles vasakule või üles paremale?
ken

pedaalid ikka samas järjestuses ja käikudega samad lood
IFF
Saabiklubi liige

Algselt postitas: Sumps
Mõtlesin siin selle parempoolse rooli peale ja kuna ise pole ühtegi sellist isendit lähedalt näinud, siis tekkisid sellised küsimused, et kumma jalaga gaasi tuleb vajutada (kas pedaal ikka parema jala all või vasaku?) ja kus asub esimene käik , kas üles vasakule või üles paremale?

Gaas asub ikka paremal pool, ning samuti on esimene käik enda poole ning ülesse. Käigu kand on mõistagi vasakul pool. ;)
Iga ratas veab and then some!
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

odott IFF, sa tahad väita et inglismannide jaoks tehakse eraldi kastid, mis on peegelpildis? Ma olen siiani olnud arusaamisel, et seal on sama kast ja esimene käik käib siis endast eemale ja ette..

Kontrollks üks pilt... Tundub, et mul on õigus ..;)
http://www.saabphotos.com/gallery/Tommy ... 073?full=1 Pilt suur seepärast link
Pilt
sipelgaz

Ainuke asi valel pool rooliga, mis muutub on,

Et kojamehed lähevad vasaku- ja suunatuli parema käe alt ... peale 2 nädalat jaapanis sõitu oli jube vastik kodus jälle ära harjuda ... tahtsid kojameest tööle panna, aga siis oopis suunatuli läks ... ja vastupidi.

Kasti kohta kommenteerida ei oska, sest sõitsin seal automaadiga :beer:

:drink:sipelgaz:wise:
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Algselt postitas: sipelgaz
Ainuke asi valel pool rooliga, mis muutub on, et kojamehed lähevad vasaku- ja suunatuli parema käe alt ...
hmm.. vaata seda pilti, mis ma eelpool linkisin. Seal on ilusti näha et kojamehed käivad parema ja suunad vasakuga, täpselt nii nagu minu omalgi...;) ei mingit ümberpööramist. Võibolla erineb see automargiti? Või riigiti?
Pilt
Kasutaja avatar
kolhoos

Minu masinal on ikka kojamehed paremal pool rooli ja suunatuled vasakul pool. Kel huvi võib tulla ja teha proovi et kuda sõita on.:) saablased alati teretulnud.
Kasutaja avatar
Guun

Aga kuda pedaalid asetsevad?
sipelgaz

Algselt postitas: Cyber
hmm.. vaata seda pilti, mis ma eelpool linkisin. Seal on ilusti näha et kojamehed käivad parema ja suunad vasakuga, täpselt nii nagu minu omalgi...;) ei mingit ümberpööramist. Võibolla erineb see automargiti? Või riigiti?

Sry :red:

Ju siis tõesti riigiti ... sest see oli tõesti nagu ainuke asi mis harjumust ja pärast jälle de-harjumust vajas ...

Aga see-eest vasakule poole ringteesse sisse sõita on :thumb:

:notworthy:sipelgaz:drive:
Jürgen

Täna nägin oma silmaga ära, parkides sinu auto kõrvale ja uudistasin natuke sisu :red:. Kuna sul oli lapse häll seal kõrval istmel siis küsimus kas laps on kaardilugeja? :D
/edit Üks naine valgetes pükstes ja teine tumedate juuksetega käisid ka vaatamas, et kuidas see rool sinnapoole sattunud on:eureka:
Vasta