Ostsin sellise Saabi 2005 aastal Inglismaal, Saabi esindusest kasutatuna, hind oli siis 2000£.
See masin oli olnud ainult üks varasem omanik, käinud ainult esinduses hooldel ja remondis, kusjuures omanik oli hoidnud alles iga viimase tseki mis ta oli kulutanud auto peale, hooldusraamatus kirjas ka kõige väiksem töö mis Saabil kunagi tehtud. Läbisõit ostu ajal 145 000 miili, nüüdseks juba 161 000 miili.
Oma ostuga olen siiani väga rahul ja arvatavasti kui kunagi uue masina ostan siis ainult Saabi.
Minu kulutused selle masina kohta aastaga on olnud alla 1000 EEKi, kui mitte arvestada korralist hooldust.
Pildid:
http://www.famino.ee/saab/
Saab 9-3 2.0, 1999, Kolhoos, Kolhoositar
Algselt postitas: Cyber
Kui uue ostad, siis saab ilmselt üsna "huvitav" olema see ümberõppimine teise käega käiku vahetama..![]()
Tegelikult harjub sellega hirmus kiirelt ära. Ma tegin isegi C ning E kategooria load parempoolse rooliga

Aga vahelduseks on kihft vaadata parempoolset salongi vaadet seest poolt.

Iga ratas veab and then some!
- Cyber
- Täiesti Mõttetu Mölaööbik
- Auto: 9000 '96, V70 '03
- Kontakt:
Valel poolel rooliga asju saad siin arvele kas majandusministri käskkirjaga või kui see on ümberasuja vara. Ehk oled elanud välismaal ja siis seal omale vara soetanud. Ümberasuja varana saad arvele ka näiteks selliseid ameeriklasi, mis muidu kuuluks testimisele ja tüübikinnitamisele või mida muidu siin üldse arvele ei saaks.
Algselt postitas: kolhoos
Täna võtsin lõpuks parempoolse rooliga Saabi Eestis arvele. Erilise probleeme sellega polnud, tuli tõestada et olen UK-s elanud kauem kui aasta ja selle auto omanik olen kah rohkem kui kuus kuud.
Olen minagi seda kena masinat Tartus märganud, ega see rooli asukoht muidu ehk nii hull polegi, aga üksi nt kaubamaja maa-alusesse parklasse eriti mugav küll sõita pole vist

Algselt postitas: Madis
parempoolse rooliga peaks olema "huvitav" möödasõite teha;)
Mõni aasta tagasi sai sõidetud siin Eestimaal noore shotlasega,kel olid parajad rullnoka kombed.Hästi lõbus on istuda vasakul,kui juht on paras madman.:oPeale sõitu

Ega parempoolse rooligaq midagi väga rasket sõita polegi pead ainult arvestama olukordadega, kaubamaja parklasse sõites vasakupoole akna alla laskma ja auto piletiautomaadile ligidale - siis saab salongist väljumata pileti kätte, enne möödasõitu tuleb natuke suuremat vahet hoida et ette näha, jama on ainult kui mitu suurt rekkat ees on siis on suht jama. Neid probleeme muidugi pole kui juhtub kaassõitja olema kaasas
. KUi inglismaalt laevaga Götebori jõudsin ja kogemus õigelpool teed vale poole rooliga sõitmisega puudus ning esimesest ristist kogemata kesklinna õnnestus keerata võttis naha küll märjaks, seda enam et auto oli igatepidi ülekoormatud, isegi kõrvalistuja iste oli laeni träna täis. Tegelikult pole paremapoolega rooliga sõita midagi nii raske, usun et igaüks saab sellega sõitmise selgeks 20 minutiga, põhiline on ainult ületada psühholoogiline piir et rooli istuda.

Mõtlesin siin selle parempoolse rooli peale ja kuna ise pole ühtegi sellist isendit lähedalt näinud, siis tekkisid sellised küsimused, et kumma jalaga gaasi tuleb vajutada (kas pedaal ikka parema jala all või vasaku?) ja kus asub esimene käik , kas üles vasakule või üles paremale?
Algselt postitas: Sumps
Mõtlesin siin selle parempoolse rooli peale ja kuna ise pole ühtegi sellist isendit lähedalt näinud, siis tekkisid sellised küsimused, et kumma jalaga gaasi tuleb vajutada (kas pedaal ikka parema jala all või vasaku?) ja kus asub esimene käik , kas üles vasakule või üles paremale?
Gaas asub ikka paremal pool, ning samuti on esimene käik enda poole ning ülesse. Käigu kand on mõistagi vasakul pool.

Iga ratas veab and then some!
- Cyber
- Kontakt:
odott IFF, sa tahad väita et inglismannide jaoks tehakse eraldi kastid, mis on peegelpildis? Ma olen siiani olnud arusaamisel, et seal on sama kast ja esimene käik käib siis endast eemale ja ette..
Kontrollks üks pilt... Tundub, et mul on õigus ..
http://www.saabphotos.com/gallery/Tommy ... 073?full=1 Pilt suur seepärast link
Kontrollks üks pilt... Tundub, et mul on õigus ..

http://www.saabphotos.com/gallery/Tommy ... 073?full=1 Pilt suur seepärast link
Ainuke asi valel pool rooliga, mis muutub on,
Et kojamehed lähevad vasaku- ja suunatuli parema käe alt ... peale 2 nädalat jaapanis sõitu oli jube vastik kodus jälle ära harjuda ... tahtsid kojameest tööle panna, aga siis oopis suunatuli läks ... ja vastupidi.
Kasti kohta kommenteerida ei oska, sest sõitsin seal automaadiga
:drink:sipelgaz:wise:
Et kojamehed lähevad vasaku- ja suunatuli parema käe alt ... peale 2 nädalat jaapanis sõitu oli jube vastik kodus jälle ära harjuda ... tahtsid kojameest tööle panna, aga siis oopis suunatuli läks ... ja vastupidi.
Kasti kohta kommenteerida ei oska, sest sõitsin seal automaadiga

:drink:sipelgaz:wise:
- Cyber
- Kontakt:
hmm.. vaata seda pilti, mis ma eelpool linkisin. Seal on ilusti näha et kojamehed käivad parema ja suunad vasakuga, täpselt nii nagu minu omalgi...Algselt postitas: sipelgaz
Ainuke asi valel pool rooliga, mis muutub on, et kojamehed lähevad vasaku- ja suunatuli parema käe alt ...

Algselt postitas: Cyber
hmm.. vaata seda pilti, mis ma eelpool linkisin. Seal on ilusti näha et kojamehed käivad parema ja suunad vasakuga, täpselt nii nagu minu omalgi...ei mingit ümberpööramist. Võibolla erineb see automargiti? Või riigiti?
Sry

Ju siis tõesti riigiti ... sest see oli tõesti nagu ainuke asi mis harjumust ja pärast jälle de-harjumust vajas ...
Aga see-eest vasakule poole ringteesse sisse sõita on

:notworthy:sipelgaz:drive:
Täna nägin oma silmaga ära, parkides sinu auto kõrvale ja uudistasin natuke sisu
. Kuna sul oli lapse häll seal kõrval istmel siis küsimus kas laps on kaardilugeja? 
/edit Üks naine valgetes pükstes ja teine tumedate juuksetega käisid ka vaatamas, et kuidas see rool sinnapoole sattunud on:eureka:

/edit Üks naine valgetes pükstes ja teine tumedate juuksetega käisid ka vaatamas, et kuidas see rool sinnapoole sattunud on:eureka: