Nahkistmete hooldus

Kõik mis on seotud SAAB' i hooldusega - alates remondikohast lõpetades autopesuga
Eleri

Niih otsisin, mis ma otsisin vastust ei leidnud.

Soovitage targad parimat nahkistme hooldusvahendit. Ostmiseks olid istmed kingaviksiga vist üle nühitud, riideid määrisid istmed igatahes. Tegin siis istmed puhtaks, ja tuli ka välja põhjus, miks kingaviksi kasutati.
Tahaks nüüd hoolitseda nii, et enam hullemaks ei läheks. sest kulumisaste selline, et istuda kannatab ja päris välja vahetama nahka nagu ei pea.
Ette tänades
Eleri
Ma pole dollar, et kõigile meeldida.
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Saabi originaal nahahooldusvahend!!! See nii puhastab kui hooldab nahka väga edukalt.

Sigakallis (vist üle 250kronu) aga seeest teda ei kulu metsikutes kogustes. Saabi istmenahk on suht õrn ja nõuab erikeemiat. Samas, see erikeemia ei sobi muudele markidele - on liiga karm ja võib hävitada naha värvi. Aga sobis hästi mu naise nahkkäekottide hooldamiseks :wall:
IFF
Saabiklubi liige

Tõsi ta on ostsin ise ka VM'ist selle purgikese nahahooldust vahendit. Ühe purgiga saad ca kuni 10x vahatada ma arvan. Eks alguses lähed teda rohkem ning vaja teha näiteks kaks korda järjest. Aga tõesti pehmeks teeb ning ei jäta rasvast ning läikivat kihti nagu mõned. Komplektis olev lumivalge shvamm igastahes muutub esimese puhastamis/kreemitamis korraga väääga msutaks. Kuid õnneks saabs eda sooja veega pesta ning järgmist korda ootama jääda. ;)
Iga ratas veab and then some!
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Miskid Mr. miniti tooted pidid kah head tööd tegema. Kah sellised kallimat sorti asjad.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Eleri

Tänud. Leidsin nüüd ikkagi selle kohta foorumist teema ka. Võtmesõnaks nahksisu mitte nahkiste :fight:
Ja saabus mulle ka u2u kus soovitati origaalvahend VM ist osta, mõtlesin, et see vaid reklaam VM i töötaja poolt:D
vulkanus
Auto: Saab 99 gle ja hunnik teiste markide esindajaid.

ise kasutan valvolini tooteid puhastus ja hooldus eraldi kui aus olla enne hooldusvahendi panekut tuleks istmed korralikult puhastada pole mõtet ju sitta istme sisse hõõruda
puhasta valvolin Eagle oneiga ja hoolda saabi spetsvahendiga siis peaks lõpptulem super olema.
Executive

Ise kasutan ka VMi lahendust.
Mustang

Ise kasutasin 9000-de heleda naha puhastamiseks Motipi toodangut, kus oli koos nii puhastus- kui ka hooldusvahen. Naha tegi see päris normaalselt puhtaks ja niisutas ka - jäin rahule, 2.a jooksul naha seisund igatahes ei halvenenud :)

9-5-le poel veel jõudnud osta, aga arvatavasti kaldun ka originaalvahendi poole.
Kasutaja avatar
Jaanus
Auto: Volvo XC90 MY18 ja Opel Insignia Biturbo MY16

Kasutan enda auto peal kahe profi firma naha kreeme, mõlemad on väga head, samas kallid, kuid on suur pudel ja seda jätkub aastateks. Nahk on pärast nendega üle käimist pehme ja nagu uus :headbang:

Malco Leather Conditioner Creme
http://www.malcopro.com/cgi-win/mselect.exe/1099

Meguiar's Gold Class™ Leather Cleaner & Conditioner
http://www.meguiars.com/?home-leather-c ... onditioner

Samu vahendeid kasutavad kvaliteetsed autopesulad ka :thumb:
Eleri

Tänud kõigile, eks hakkan katsetama.
Autopesulad on minu jaoks võõrad asjad auto iseärasuse tõttu, ja käsipesulat mängin kodus ise :D Ja kuluks ainult töövahendid:thumb:

Selline küsimus ka, et kuidas temperatuur rolli mängib? Teatavasti jahe temperatuur väljas seega ka istmed külmad. Mõjutab see kuidagi?
Ja ainuke katusealune, kus mu Saabuke soojas on saand olla , on Troost Auto.
Kasutaja avatar
MadMan

Cabrio tahab ikka varjualust saada. Isegi koeral on kuut. :nono:
pistyk
Auto: Honda Civic 2.2ctdi 103kw 2009.a.

koerale kuuti teha on tiba lihtsam
Parem varblane katusel,kui nuga neerus
Kasutaja avatar
mddr

Mina käin istmeid hooldades roolist ja käigukangiümbrisest (mul nupp nahaga kaetud ei ole) lihtsalt sama "Saab Leather Cleaner"iga üle. Muuseas, ka väsinud ilmega plastdetailidele annab see vahend värskema välimuse.

Mul jätkus ühest pudelist vist 6 korraks. Tegin muidugi üsna põhjalikult ka.
IFF
Saabiklubi liige

Algselt postitas: roomlane
natuke OT: Kas nahkrooli, käigukanginuppu ka kuidagi hooldama peab?

kasutan seda sama naha hooldus vahendit. Roolile mõjub tõesti väga hästi.
Iga ratas veab and then some!
Eleri

Algselt postitas: MadMan
Cabrio tahab ikka varjualust saada. Isegi koeral on kuut. :nono:

pistyk

postitati 14.12.2006 17:00
koerale kuuti teha on tiba lihtsam

Jah kahjuks nii ta on, oleks mul koer laseks ta tuppa aga Saabu kullake ei mahu ei minu ega maja ees olevasse autotuppa.
Trionic
Saabiguru

Algselt postitas: roomlane
natuke OT: Kas nahkrooli, käigukanginuppu ka kuidagi hooldama peab?

nahk on ka seal nahk,vajab hooldust ikka.

Saabidele parim orig."Leather...".Motip käib ka hästi.
napoleon
Auto:

Algselt postitas: Jaanus
Malco Leather Conditioner Creme
http://www.malcopro.com/cgi-win/mselect.exe/1099

Meguiar's Gold Class™ Leather Cleaner & Conditioner
http://www.meguiars.com/?home-leather-c ... onditioner

Samu vahendeid kasutavad kvaliteetsed autopesulad ka :thumb:

Millised pesulad teadjamate arvates kvaliteetseks kvalifitseeruvad? Ise käin enamasti jazz-s... väljast pesevad küll auto ilusti puhtaks, salongi olen ka mõnikord puhastada lasknud ja sellega olen samuti rahule jäänud. Hinnakirjas on neil nahksisu hooldus olemas aga seda teenust pole veel kunagi küsinud.
Kasutaja avatar
Jaanus
Auto: Volvo XC90 MY18 ja Opel Insignia Biturbo MY16

Järve Autoplus pesulat julgen soovitada, olen seal mitmete autodega käinud ja alati olen rahule jäänud :thumb:
KaidoV

Küsiks, et kui kriitiline see originaalasja kasutamine ikkagi on? Soov on lasta auto tõsiselt puhtakse teha, vahatada seest-väljast jne. Hetkel silmapiiril OÜ Värvilised, kolleegi väitel väga asjalikud/korralikud tegijad (just see Panoraami/Papilloni kõrval asuv punkt WTC kvartalis). Kui aga see SAAB'i istmenahk on nii õrnake siis kas julgeb mingi muu ( usutavasti küll ikkagi profivahendiga) segu sinna peale lasta?
Trionic
Saabiguru

Võid ju laukaveega ka määrida,nahk kannatab kõike,peale leelise ja happe.
Orig. on parim antud nahale,muud vahendid on ka head.Saabi orig. võtab näiteks bmw istmenahal värvi lahti.Bmw oma saabil mitte.
andres
Saabiklubi liige

Algselt postitas: KaidoV
Hetkel silmapiiril OÜ Värvilised, kolleegi väitel väga asjalikud/korralikud tegijad (just see Panoraami/Papilloni kõrval asuv punkt WTC kvartalis).
Sama firma peaks asuma ka Rävala parkimismajas. (võin eksida)
:drive:
suur

Algselt postitas: andres
Algselt postitas: KaidoV
Hetkel silmapiiril OÜ Värvilised, kolleegi väitel väga asjalikud/korralikud tegijad (just see Panoraami/Papilloni kõrval asuv punkt WTC kvartalis).
Sama firma peaks asuma ka Rävala parkimismajas. (võin eksida)
Jep, nii on
http://www.varvilised.ee/index2.php

Ise käisin nende Marja tänava augus hiljuti autot pesemas. Sain 130.-ga kiire väipesu (sõber 2 nädalat hiljem enam ei saanud nii odavalt). Korralikku pesu ei lootnudki, kuna talv enivei si*ane aeg.

Meeldis mulle nende juures interneti teel aja broneerimise võimalus.
Nastix

Värviliste üks punkt asub mulle töötundidel meeldivalt lähedal ning kodulehe järgi tunduvad asjalikud olevat. Äkki keegi oskab öelda, kuidas nad on seal WTC kvartalis lahendanud tasulise sissepääasu/parkimise küsimuse? Tõkkepuu on ju ees.
KaidoV

Sõidad tõkkepuu taha, annad signaali. Ilmub mingi turvafirma mundris onkel, ütled et lähed pesulasse ja ta laseb puu üles. Samamoodi saab välja.

Käisin täna ära, esialgu miskit ei halba öelda ei saa. Muidugi kõigile ei pruugi meeldida sealse juhataja familiaarsus ehk siis esimesest hetkest räägitakse 'sina' vormis.

Tavaliselt käin Jazz'is Paldiski mnt.l (saab hilja õhtu ilma järtsuta auto puhtaks) aga viimasel ajal seal detailid hakanud alla käima ( a la veljekodarad/vahed kohati jäävad mustaks jne.), ei viitsi ju alati autot üle kontrollida enne lahkumist.
Kasutaja avatar
tripp

Ma kunagi aastaid tagasi käisin ka Värvilistes. Ei jätnud meeldivat muljet. Kõigepealt lasti survepesuga peeglilt värv maha, lõpuks jäeti auto alumine äär ka s*taseks, pidin näpuga ette näitama, siis tehti puhtaks. Kokkuvõtteks ei midagi meeldivat ja enam pole seal käinud ka. Võibolla on midagi paremuse poole muutunud, ei tea.
[Trionic]: 9-5 kapoti all peabki midagi logisema..
[IMG]http://images.spritmonitor.de/395941.png[/IMG]
Vasta