e-hääletamine vs tavalised valimised vs mittevalimine

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Kasutaja avatar
kalamees

Täna sai e-valitud! Isiklikult arvan, et valimas peaks siiski käima. Kui valimisaktiivsus on vaid 30% siis pärast valimisi, kui poliitikud mingi geniaalsusega hakkama saavad, tuleb kõige suurem nutt ja hala sellelt ülejäänud 70%-lt :fight:
Seega, kõik valima :wise:
Kasutaja avatar
kaarel

Algselt postitas: Mayhem
Mul see idioodi kaart ikka on aga mitte sellelugejat :( pole olnud aega ja viitsimist seda hankida.
Lisaks kõigele olen ka laisk ja valima loivata ma ka ei viici.
to Mayhem: Nägid ükspäev ühte nõmedat inimest, nt tänaval vastu tulemas või poes sind jõllitamas? Selline hästi ebameeldiv tüüp oli? Tema otsustabki sinu eest: palju su palk hakkab olema tulevikus, kuidas su lähedased toime tulevad, kas sul on kodukohas teid, millel sõita jne. Sest see nõme inimene valib sinu eest. Ja neid nõmedaid pole mitte vähe ning nad käivad karjakaupa valimas...;)

Vii oma SAAB pissile ja käi muuseas ka valimas ära.:thumb:

Ja ära sa hakka ütlema, et mina pole laisk - seepärast ongi mul id-kaardi lugeja, et laisk olen! :P
Mustang

Valitud valimisjaoskonnas, ID-kaardi paroolid teadmata kohas kindlate asjade hulgas :P

P.s ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes hääletaks keski poolt :P
Mayhem

Mina küll ei hakka vinguma, kui valimised möödas on ja mingid juhtoinad eestit jälle käkkima hakkavad. Mul omaelu kah olemas mida elada;)
Kasutaja avatar
kalamees

Algselt postitas: Mayhem
Mina küll ei hakka vinguma, kui valimised möödas on ja mingid juhtoinad eestit jälle käkkima hakkavad. Mul omaelu kah olemas mida elada;)

Aga kui see käkkimine su omaelu mõjutama hakkab, siis vingud küll. Ja kui seal "õiged" vennad pukis on, siis käkivad nii, et on TEHTUD!
Kasutaja avatar
kalamees

Algselt postitas: Mustang
ID-kaardi paroolid teadmata kohas kindlate asjade hulgas :P

Kusjuures endal olid nad täpselt samas kohas. Seega otsustasin täna pangakontoris uued teha. 10min ja 30.- ja käes nad olidki. Kui e-valitud sain, läksin autot pesema, kus kallasin kogu mantli tasku sisu pesula põrandale. Korjasin asjad kokku ja sõitsin minema ning esimeses kaupluses avastasin, et sinna pesula põrandale jäid ka mu uued paroolid :wall: Egas midagi, jälle 10min ja 30.- ja järgmised. Kui pangas tellerile ütlesin, et pole vaja protseduuri selgitada, ma seda juba täna teist korda tegemas, vaatas mulle vastu selline :freak: nägu :D
Jürgen

Kogu see valimise jama imeb.:head:
Kasutaja avatar
smr

Ikka e hääletatud, nagu ka eelmistel valmistel :)

Põnev on ka vaadata http://www.valimised.ee/ lehel e hääletajate hulka suurenemas.

E hääletuse tehniline pool + turvalisus on Petsi poolt ka ilusasti lahti kirjutatud: http://www.tehnokratt.net/2007/02/26#a33668
Kasutaja avatar
kaarel

Algselt postitas: Anti-flag
Kogu see valimise jama imeb.:head:

Arvad nii, Anti-flag?

Kui sa endas nii kindel oled, siis oskad meile, juhmarditele, oma huvitavat seisukohta põhjendada. Oled sa üldse valimisealine - võib-olla on see sinu seisukoha põhjuseks?:freak:

edu soovides,
Kaarel
napoleon
Auto:

Algselt postitas: Mustang
P.s ma ei tea kedagi, kes teaks kedagi, kes hääletaks keski poolt :P

Siis sa ei tea kedagi, kes teaks mõnda pensionäri:D Selleks kesk võidabki, et need, kes neid ei valiks, ei viitsi hääletama minna...

Aga sel aastal on kogu valimispropaganda eriti jabur üksteise poriga loopimine... tõesti ei oska muud öelda, kui üks s*tt kõik. Valima lähen ainult selleks, et keskerakonnal liiga hästi ei läheks:D

--
napoleon@valige fekaalbürokraadid - üks s*tt kõik aga meie oma on ehtne. Samuti lubame, et rahvuskalaks saab vares:D
Jürgen

Selle asemel, et lubada lubadusi mis võib-olla tuleb uue valitsuse ajal, võiksid nad raha kulutada mitte reklaamidele, vaid millega kasulikule, mis muudaks ühiskonda paremaks.
Trionic
Saabiguru

Ei saa aru neist,kellele valimistest savi on ja kes pärast uluvad,kui sitt kõik on. Elu läheb soovitud suunas ainult siis,kui ka rohujuure tasandil kõik seda paremuse poole lükata aitavad.
krss

Mina tean jällegi liiga mitmeid, kes valivad keskerakonda. Samuti tean kahjuks päris mitmeid, kes valivad reformi. Nii valimiseetika kui tänaste parteiliidrite ülbust täis kommentaare kuulates ei näe neil kahel küll mingit vahet. Aga õnneks on, kelle vahel valida. Nii et kõik marss valima.

Varasematel aastatel läks mulle endale hääle andmine maksma umbes 3000kr - just nii palju maksis sõitmine koju Eestisse valimiste ajaks. Ei maksa unustada, et see on kodanikuKOHUS, mitte nii, et vaatan kas viitsin minna või mitte - see on väga põhimõtteline küsimus, sest täpselt nii, nagu on riigil kohustused kodanike ees, on kodanikel kohused ka riigi ees, nii et sellise lepingu ühepoolne lõpetamine (valimata jätmine) peaks õigluse nimel võtma ka inimeselt kodakondsuse. Praegu on jällegi lihtne, ei pea valimiseks arvuti tagantki lahkuma. Tulevikus ehk on võimalik hääletada ka vastuhäälega mingi erakonna vastu, see ehk tõstab siis tulevikus ka valimisaktiivsust.
maxuud
Auto:

Lähen valima jaoskonda, niipalju ikka viitsin jalgu tassida, seda enam, et terve päev saab kontoris tooli nühitud.
ID-kaarti ei oma põhimõtteliselt, lihtsalt ei soovi kõikide totrustega kaasa minna mida "ajugeeniused" välja mõtlevad.

Isegi kui ma valima ei läheks siis ei saaks ikkagi öelda, et keegi valib sinu eest. Keegi ei saa kellegi eest valida, igaüks valib iseenda eest või ei vali üldse. Kui sa oma hääle maha müüd siis valib küll keegi sinu eest.

Kirumisest ja mittekirumisest.
Kui sa käisidki 4 aastat tagasi valimas, kas siis julged öelda, et pole selle 4 aasta jooksul kordagi valitsust kirunud. Alati on olemas selliseid poliitilisi otsuseid ja seaduseid millega vähemal või suuremal määral ikkagi rahul ei ole ja siis mõtled, et enam küll valima ei lähe.

Reklaami võiks küll vähem olla ja suunata raha vajalikemate asjade peale.

e-hääletamises oleme vist küll esimesed, seda ei saa aga üle tähtsustada. Me oleme veel paljudes asjades esimesed või selle piirimail aga tagantpoolt vaadatuna. Niikaua kui jätkub riigirahaga (loe rahvarahaga) sahkerdamine, kauka täitmine, onupoja bensiinipaagi täitmine, hüvitiste-preemiate maksmine (koduigatsushüvitis on üks parimaid asju :headbang:) jne.jne. siis ei ole siin paremat põli oodata.
raull

Ärge rääkige, et Keski valijad on pensionärid, neid on ka muidugi, aga väga suure posu nad koguvad umbkeelsete venelaste käest.

Aga jah neid rõvedikke kes teie poolt asja ära teevad on ikka palju, kui te molutate ja loodate, et see teie koduhoovile ei jõua. Küll see jõuab ning varem kui oodatagi oskate.
Lugege- http://www.ap3.ee/Default2.aspx?Article ... 8c9059a749
suur

Algselt postitas: krss
Varasematel aastatel läks mulle endale hääle andmine maksma umbes 3000kr - just nii palju maksis sõitmine koju Eestisse valimiste ajaks.
Puhtalt huvist küsin, et mismoodi see välismaal hääletamine toimub? Need eestlased, kes elavad kodunt veel kaugemal, kui 3000 krooni, saavad ju ka lõppude lõpuks valida.
Algselt postitas: maxuud
Kirumisest ja mittekirumisest.
Kui sa käisidki 4 aastat tagasi valimas, kas siis julged öelda, et pole selle 4 aasta jooksul kordagi valitsust kirunud. Alati on olemas selliseid poliitilisi otsuseid ja seaduseid millega vähemal või suuremal määral ikkagi rahul ei ole ja siis mõtled, et enam küll valima ei lähe.
Jah, käisin 4a tagasi valimas ja olen mõned korrad viimase 4 aasta jooksul pukis olnud mehi kirunud, kuid arvan, et mul see õigus, sest ma vähemalt PÜÜDSIN oma häälega asja paremaks teha. Eriti nõmedad on need, kui valimas ei käi, kuid ikka kirudvad. Kui ikka mitte midagi asjade paremaks muutmise nimel ei tehta, siis pole ka vaja vinguda.
Nastix

Välismaal olijad saavad tegelikult kõige esimestena hääletada. Oma hääle saavad nad anda saatkondades. Seda ma ei mäleta, kuidas siis talitati, kui vastavas riigis saatkonda pole.
Hääletuskastid käivad samamoodi ringi ka vanglates ja arestimajades.
KaidoV

Teemasse: valisin jaoskonnas sest ID-kaardi kiip on aastate jooksul viga saanud ning ei olnud enam loetav.

Teemast välja:
1. ID-kaart totrus? Krt, mina kaifin seda, et isikutuvastuseks/piiriületuseks vajalik dokument mahub rahakotti.
2. Valimata jätmine on ju paraku võrdne sellega, et keegi valib sinu eest. Lihtne: kodanik A valib parteid X, kui sina valiks parteid Y oleks hääled 1:1, nüüd on 1:0.
3. Valimisreklaam - nõus, see aasta eriti halb jne. Aga need summad mis sinna alla on pandud on köömes võrreldes summadega mille üle valimiste võitjad otsustavad. Et pole mõtete halada selle N miljoni üle kui jätad ise valimata ning omalt poolt kaasa rääkimata N miljardi jagamises ühiskonnas...
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Kah e-valitud. Kuna mu valimisrongkond jääb pisut kaugemale elukohast, siis on vägagi teretulnud nähtus see e-valimine.

Kel ID-kaardi lugejat pole, aga kes on Hansapanga kliendid, siis te saate omale tellida hanza.netist kaardilugeja, saadetakse koju postkasti see teile..;) Pole vaja isegi poodi minna selleks. Võibolla on ka teised pangad taolisi pakkumisi teinud, kahjuks ei tea...
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
miku
Saabiklubi liige
Auto:
Kontakt:

aga mul on mac. ja aegund sertifikaat ID kaardil. Ma panen ennast põlema nüüd, sest ma pean minema serti kuhugi pangakontorisse uuendama. Ostke kõik mac omale.

Vabandan OT pärast :P Valimas olen käinud alati ja lähen ka seekord.
Kasutaja avatar
optimus

olen ka e-hääletaja.

kuskile kohale ma nv nagunii ei jõuaks valima.
suur

Algselt postitas: Cyber
Kel ID-kaardi lugejat pole, aga kes on Hansapanga kliendid, siis te saate omale tellida hanza.netist kaardilugeja, saadetakse koju postkasti see teile..;) Pole vaja isegi poodi minna selleks. Võibolla on ka teised pangad taolisi pakkumisi teinud, kahjuks ei tea...
Hansas maksab lugeja 90 meie raha ning saadetakse kohale 5 tööpäeva jooksul. Seebipanga kliendid saavad endale sama raha eest lugeja pangakontorist soetada.
Ise ostsin hiljuti lugeja karvikusalongist kah ca90 raha eest - toimib. Ehk siis võimalusi endale suht-odavalt ID kaardi lugeja soetada on mitmeid.
miku
Saabiklubi liige
Auto:
Kontakt:

minge e-lioni ja võtke omale 95 EEK eest ID stardipakett. Kena kähmakas USB id kaardi lugeja ja ilmselt töötab ka. Ple vaja pankasid spondeerida, nad krt elavad niigi hästi :P
Kasutaja avatar
aljoga
klassiker
Auto: Rootsi raud, aga mitte SAAB

äkki põhjendad oma seisukohta ID-kaardi totruse osas? minu arvates tegu igati OK lahendusega - oma töös kasutan digiallkirjavõimalust mitmeid kordi nädalas. lisaks sellele, et selle tagajärjel väheneb nii ajakulu, rahakulu kui ka erinevat sorti bürokraatia, jääb ehk ka mõni puu metsast maha võtmata ;) jälitamismaania all kannatavatele isikutele nii palju, et kui tahetakse, saadakse teid jälitada ka oluliselt lihtsamate meetoditega ja märk teie tegevusest jääb nii ehk naa praktiliselt igale poole maha, ka ilma ID-kaardita.

muuseas, lihtsalt teadmiseks - ka MTÜ Eesti Saabiklubi sai asutatud kordagi arvutist dokumente välja trükkimata-postitamata-notarit tüütamata, puhtalt ID-kaardi ja selle lugeja poolt pakutavate võimaluste läbi (siinkohal jätan kommenteerimata riigi valmisoleku "e-riigi" läbiviimise efektiivsuse osas, aga vähemalt peale meiepoolset kobisemist sai asi lõpuks ka riigi poolt korda aetud :angry: ).

mis puutub valimistesse, siis pean valimist iga demokraatliku ühiskonnaliikme iseenesestmõistetavaks tegevuseks ja seekord sai oma hääl samuti ID-kaardiga antud.
Algselt postitas: maxuud
ID-kaarti ei oma põhimõtteliselt, lihtsalt ei soovi kõikide totrustega kaasa minna mida "ajugeeniused" välja mõtlevad.
Nastix

OT lainet jätkates nõustun Aljogaga, et ID-allkirjaga dokumentide väljastamine on ülimalt mugav. Tõsi - kahjuks paljud riigiasutused ei suuda endal süsteemi toimima panna ja inimestele 5 minutilist õppekursust teha.
Vasta