Lühike-kiire põrin roolisambas 9-5 2,3t külmast peast käivitades
Midagi põriseb/piriseb suht kiiresti roolisambas või äkki hoopis näidikute konsoolis (kõrva järgi öeldes) umbes 2x järjest (nii 1-2 sec korraga, vahel lühike paus) kui auto seisnuna/külmalt käivitada. Põrin hakkab nii 4-6 sek pärast käivitamist, põhimõtteliselt siis kui check ok kiri displeil juba. Mis see huvitav olla võiks?
Külmas äkki mõni plastik detail? Endal oli ka armatuuriga mingi jama külmalt, et kolksus igast august läbi sõites ja plärises kiirendades, olin juba hullumas sellest helist kui avastasin, et raadio logises, aga edu lahenduse leidmisel!:thumb:
Algselt postitas: roomlane
Roolilukk?
pole ju sellist:wtf:
Saabidega seotud voodoo ja -abi
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
www.ferdinand.ee – Autodiagnostika – SAAB diagnostika, remont ja elektritööd – AAC Ferdinand OÜ - tel. 5272989
2002. 9-5 teeb sama asja viimased 3 päeva - mõni sekund peale käivitust käib lühike põrin. (See kindlasti ei ole see pikk põrinMidagi põriseb/piriseb suht kiiresti roolisambas või äkki hoopis näidikute konsoolis (kõrva järgi öeldes) umbes 2x järjest (nii 1-2 sec korraga, vahel lühike paus) kui auto seisnuna/külmalt käivitada. Põrin hakkab nii 4-6 sek pärast käivitamist, põhimõtteliselt siis kui check ok kiri displeil juba. Mis see huvitav olla võiks?

Googeldasin "saab 9-5 buzzing noise dashboard after start" ja leidsin muu jama vahelt mõtte, et see võib olla katkine/kinnijäänud blend-door-arm, mida samm-mootor püüab liigutada (kliima märkas, et salongi temp on muutunud). Kas on veel variante?
-
- Auto: Saab 9-5 3.0 V6 Griffin MY2001
2002. 9-5 teeb sama asja viimased 3 päeva - mõni sekund peale käivitust käib lühike põrin. (See kindlasti ei ole see pikk põrinmida abs-i juhtplokk võib teha peale süüte väljakeeramist.)
Googeldasin "saab 9-5 buzzing noise dashboard after start" ja leidsin muu jama vahelt mõtte, et see võib olla katkine/kinnijäänud blend-door-arm, mida samm-mootor püüab liigutada (kliima märkas, et salongi temp on muutunud). Kas on veel variante?
Mul täpselt sama "häda". Katse eksituse meetodil jõudsin järeldusele, et seda põrinat teeb mul kliima siseringluse klapp vms. Tõenäoliselt kliima nuppudega "mängides" leiab ka põhjuse.