Algselt postitas: suur
Iff, Sinu allkiri "life starts at 0,1 bar" sobib õlletegemise juurde ka nagu kümnesse
Minu kaljalaar läks kah p-sse. Uuel aastal katsun jälle midagi maltoosast valmis vorpida. Ükskord peab hää õlu ka välja tulema.
muide noored. üks trikk, mida ma pole teile veel rääkinud. Ankrut kahe õlleteo vahel puhtaks ei pesta ja survet maha ei lasta Ehk siis seesama vana solk on seal sees surve all kuni järgmise õlleteoni. Siis lasete surve maha ja kallate peaaegu tühjaks, juuretise jätate alla
Algselt postitas: miku
muide noored. üks trikk, mida ma pole teile veel rääkinud. Ankrut kahe õlleteo vahel puhtaks ei pesta ja survet maha ei lasta Ehk siis seesama vana solk on seal sees surve all kuni järgmise õlleteoni. Siis lasete surve maha ja kallate peaaegu tühjaks, juuretise jätate alla
See on täitsa elementaarne jah. Nõnda ei korrodeeru ankur seest ega midagi. Samuti on lusti uue virre tegemisel ankrust rõhku välja lasta ning korki/kaant maha kangutada.
ma ei saa nagu aru mis point sellel solgi sise jätmisel on? mis moodi korrodeerub roostevaba õlleankur? äkki sain milleskist valesti aru, aga äkki keegi selgitax.
Algselt postitas: weedman87
ma ei saa nagu aru mis point sellel solgi sise jätmisel on? mis moodi korrodeerub roostevaba õlleankur? äkki sain milleskist valesti aru, aga äkki keegi selgitax.
Kellel on rooste vaba kellel ei ole. Minul on vanaisa poolt tehtud ning üsna vana pill. Teine asi on muidugi ka kopitanud hais mis sinna sisse tekib kui lihdsalt lõpuni tühjaks lasta ning õhtk vahele lasta.
küsimus raffale et kaua see õlu säilib seal ankrus, ma huvi päast küsin sest tean et see nii kaua nagunii ei säili sest see juuaxe lihtsalt ära. ja teine asi ka et võix mingi plaani pidada et kokku saada ja teiste õllesid proovida.
Tallinnas Espak'is on müügil mingid roostevabad õlleankrud. Hinda ei tea.
Äkki mõni ettevõtlik foorumlane suudab leida nende õlleankrute valmistaja ja tellida sealt SAAB special edition õlleankru?:head:
kui tõesti läheb saabnet edition õlleankrute tegemiseks, siis kuluks üks väiksem endale teiseks ankruks ära küll: seni kui ühes käib saan teisest trimbata Mul praegu 20-liitrine ja teine samasuur oleks hää kõrvale panna;)
kas keegi ka koduveini teeb? ma teen ikka nii kuis viitsin aga mul klaas anumaid vähe kas kellegil ei ole üle mõnda suurt veini pudelit, mõtlen sis seda kus vein käib
Algselt postitas: weedman87
kas keegi ka koduveini teeb? ma teen ikka nii kuis viitsin aga mul klaas anumaid vähe kas kellegil ei ole üle mõnda suurt veini pudelit, mõtlen sis seda kus vein käib
Täitsa olemas kindlat liitrite arvu ei oska öelda, silmajärgi ehk 15 või isegi 18L
Algselt postitas: Cyber
Suur, oled koomas juba/endiselt??
Mul on hetkel kapi nurga peal selline asi:
Noh, aega on vahepeal merre voolanud ja teste on tehtud. Nüüdseks on kindel fakt, et rakvere maltoosast mina normaalset koduõlut välja ei võlu. Aga eile haarasin piprapoest midagi uut ja proovin mis saab:
mind väga huvitab see, kas ma võin seda õlle teha ka sellest poeveest, mida müüakse 5L-stes kankudes või pean ma selle koguse kõik läbi keetma. Et kui ma keedan kuuma vett selleks, et komponendid ära lahjendada ja tünni valada, kas sellest piisab? Põhivee ostaks poest?