Ma nii tahaks nati kaasa rääkida. Kui ma nüüd väga sobimatult e. OT käitun, lööge uks kinni, respect
Olen oma Jack Russell Terjeriga paljudes kohtades käinud, igale poole siiski kaasa ei võta, sest see seab teatud piirangud.
Ma ei ole näiteks oma koera võtnud kaasa reisides Araabiamaadesse (kus ma sukeldumas käin), sest seal on koer räpane loom, kelle liha ei kõlba süüa ja koerad peaks kõik maha tapma. Ma ei võta oma koera kaasa üritustele või keskkonda, mis võib talle psühhotraumat põhjustada: rallid, kiirendusvõistlused, jalgpalli- jm võistlused. Samuti
ma ei võta oma koera kaasa, kuhu ta oodatud/soovitud ei ole!
Looma transportimiseks on transpordipuur, milles ta magab ja ka siis istub, kui selleks on vajadust. Kui koer on sotsialiseeritud, ei lähe ta haukuma ühtegi lehma, lammast, last ega täiskasvanut, samuti ei aja ta kedagi taga, kui selleks pole luba antud (mänguluba). Lisaks: pole vahet, kas sul on koerteris liivahiir või dogi- see pole loomapiinamine. See arvamus ei ole õige. Loom ei vaja magamiseks, söömiseks rohkem ruumi, kui inimene. Temaga on vaja TEGELEDA (sotsailiseerida, jalutada, joosta, õpetada, mängida jne), kui sa seda ei tee, siis on tegemist küll piinamisega. Koerte vastu pole tüüpilist allergiat tähendatud. Allergat tekitavad kassikarvad. Koerte vastu tuntav allerga võib olla psühholoogiline (saanud lapsepõlves pureda vmt).
Ma austan korraldaja toimkonna (või platsi omaniku) reegleid. Siin ei tasu vaielda, see on selge.
ERAND: Isegi, kui omanik on kindel, et ta koer on sotsaliseeritud, ei pruugi ta seda mingil hetkel olla. Kahe (ja ka mitme) koera vahel võib alati tekkida mingi kommunikatsioonihäire- positsiooni küsimus ntx.
Mul on kogemus eelmisest nädalavahetusest, kus oli koos 30 sotsialiseeritud russellit. Üks neist pidi minu koeral silma peast välja rebima, sest ta oli selle ala (kus üritus toimus) peremees ja pidas vajalikuks end ühel hetkel kehtestada.