Turbo justkui uluks gaasi andes

Vasta
pluggerxxx

Kuna ma järjekordselt pean nentima, et pole siiamaani ühtegi turbomootoriga autot omanud ega tunne nende hingeelu eriti, siis tekkis selline küsimus, et-

kas see on normaalseks hääleks kui kõvemat lapatsit andes käib korra (sel hetkel kui gaasipedaali põhja litsud) läbi selline ca sekundi vältel kerge ulumine mootoripoolt.
Peale seda hetkelist hundiäält kukub "imema" ilma erinevate kõrvalhäälteta.
Loogiliselt võttes järeldan, et turbo kerib pöördeid ülesse- aga ma pole üldsegi nagu veendunud, et selline ulumine märk hea tervise juures teost on :poke::?
Nastix

Vilin on minu teada täiesti normaalne nähtus turbo rakendumise juures. Nii mõnigi mees näeb vaeva, et seda vilet valjemaks saada.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Vat jah, kas ulub või viliseb..:) turbo vile on üsna terav ja üsna iseloomulik asi. Üsna kõrge sagedusega heli. Ka ei ole see hetkeline, vaid kui ikka pöörde üles kerib, siis ka vilistab pikemalt.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
saabu
Auto:
Kontakt:

Ma sõidan samuti nagu operatiivautoga,mõnikord lausa otsin kellele teed anda.Vile tähendab,et võll on balansist väljas ja aeg remontida.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

kas mina ei kuule, või ei oska lihtsalt tähele panna, et miskit nagu vilistab!? või mul lihtsalt ei ole sattunud veel vilega masinaid? kuigi turbod on mõnelgi peal olnud.:o
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
saabu
Auto:
Kontakt:

Järelikult on sul korras turbod olnud.
Madis

kõik turbod teevad mingit häält, olgu autod uued või vanad, tuleb osata lihtsalt kuulata:eureka:
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Korras bensuka turbo vilet ei ole praktiliselt kuulda, õigemini seda ei pane FPT puhul tähele. LPT puhul ei kuule midagi. Kui turbo ulub, on labad korpuses. Samas tonnise garretiga saab nominaalist kõrgema rõhuga sõites vile väga kergelt kätte.
Aga selline sekundipikkune ulgumine võib tulla väga paljudest kohtadest, kasvõi käigukastist. Võibolla pole see ulgumine üldse probleem. Isad T8 on mind korduvalt nahutanud muusikalise kuulmise liiga aktiivse kasutamise kahjulikkusest diagnostika puhul.
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Salongi alati ei kostagi, keri aken lahti sõidu ajal ja kuuleb ehk paremini. Vile sagedus tõuseb oluliselt kiiremini,kui mootori pöörete "sagedus", seda peaks kohe kuulda olema. LPT masinatel pöörleb turbovõll aeglasemalt, FPT-l vastavalt kiiremini - undab kõrgemalt.
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Kui kõvemini 9-5 lapatsit anda, siis mootori kräunumine summutab sageli turbo vilina ära. Mina ka kuulen pisut ainut alguses.
Nastix

Mina kuulsin oma turbokal kõige paremini vilet siis, kui aken veidi lahti oli ja aeglase tempoga puude allee vahel kiirendama hakkasin. Heli kajas kenasti vastu.
pluggerxxx

Tolle vile pärast ma üldse ei muretsekski, selline suuremat sorti tolmuimeja "imemisvihin" kõüib vast turbo puhul asja juurde.
Kahtlusi tekitas see turbo rakendudes hetkeks kostuv ulgumine.
Samas tõepoolest, tegemist võib olla ka mingi muu seadme poolt põhjustatud ulgumisega.

Samas selline küsimus veel, et turbo peaks tühikäigul pöördeid andes ka rakenduma ikka?
Tühikäigul lapatsit andes suriseb ja vuriseb kapoti all eriliselt vaikselt, ei kostu mingeid ulumisi, kõrinaid ega vilesid :)
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

eks sul sidur libiseb, kui manuaalkast.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

Algselt postitas: pluggerxxx
Samas selline küsimus veel, et turbo peaks tühikäigul pöördeid andes ka rakenduma ikka?
No turbo on ju kogu aeg töös. See palju sealt rõhku tuleb sõltub ikka koormusest. Kohapeal võid ju ka redline'i piiril hoida, aga ega sealt mingit suurt survet ikka ei tule.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
csn

Ega ta sinna punase piiripeale ikka tühikäigul ei lähe. Max kollase esimesse veerandisse. Pole ju vaja rakendada seda jõudu kuskile.
pluggerxxx

Algselt postitas: Nastix
Mina kuulsin oma turbokal kõige paremini vilet siis, kui aken veidi lahti oli ja aeglase tempoga puude allee vahel kiirendama hakkasin. Heli kajas kenasti vastu.

See kuramuse heli kajamine igalt poolt majadelt ja asfaldilt vastu on üks igavene ärritaja, mitu korda kuulanud lahtise aknaga, et mingi kolin või jama on kusagil, pärast lased kellelgi teisel mööda sõita autoga endast ja ei midagi, samamoodi ka kusagil metsavaheteel pole mingit jama kuulda...kaja petab päris tugevalt ikka.
nampat

oot...vile...või kolin siis?
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

pigem ikka turbo rõhku... kui tühikäiguga mootoripöörded punasesse ajada(piirajasse), siis turbo seier läheb max kollase keskele. Seda põhjusel, et mootoril ülekandekoormust taga ei ole(mida mainis ka Cyber).
Kasutaja avatar
Cyber
Kontakt:

redline all mõtlesin ikka mootori pöördeid... Aga kogu mõte oli jah see, mida Jupats siin viimati mainis.
Pilt
tarmiit
Saabiklubi liige

Miks sa lahtise aknaga sõidad? Hoia aknad kinni,siis on vaikus majas! Mina oma masinaga sõites ei kuule küll midagi,kui üksi autos olen;)
Vaatan sa Pärnu mees ja 2,0 modraga masin,ainult võimu rohkem joonistatud!Äkki trehvaks,uuriks mis see 31kw. annab!
Puidust toodete valmistamine eritellimisel: http://www.isoptera.ee/
dohman

tuleb tunnistada, et enda omal ka viliseb, ja päris korralikult 1se ja 2se käiguga, asfalt peab muidugi kuiv olema. Aga üldiselt püüan mitte seda teha.
Kasutaja avatar
tripp

Kui mul veel LPT oli (:P), siis ei kuulnud midagi, nüüd uue (:P) autoga on lahtise aknaga lapatsit vajutades selline mõnus vile kosta küll :). Ju see LPT soft ei jõudnud seda mitsu vurri õigesti pöördesse ajada ;)
[Trionic]: 9-5 kapoti all peabki midagi logisema..
[IMG]http://images.spritmonitor.de/395941.png[/IMG]
dohman

Algselt postitas: tarmiit
Miks sa lahtise aknaga sõidad? Hoia aknad kinni,siis on vaikus majas! Mina oma masinaga sõites ei kuule küll midagi,kui üksi autos olen;)
Vaatan sa Pärnu mees ja 2,0 modraga masin,ainult võimu rohkem joonistatud!Äkki trehvaks,uuriks mis see 31kw. annab!
ega siit kellegi oma ei ole pärnus Riia mnt puumaja kõrval (jaama vastas) punane 9-5 vagun
Vasta