CO paigast ära

Tonnised ja nende mured
Vasta
mardikas

Käisin täna ülevaatusel ja üldiselt masin (ikka veel 9k 2,3T -92 a) tipp topp korras ainult CO on kõrge (norm 0,300 tegelik 0,574 kõrgematel pööretel)ja kuidagi alla ei läinud. Teised näitajad olid 840p/min lambda 1008, CO 0,549, CO2 14,49 HC 192; O2 0,76. Talvel sai vahetatud summuti keskmine osa ja siis nägin õudusega , et katalüsaator oli vist eelmise omaniku käes umbe läinud(Sveitsis) ja sealt oli raudkangiga vist natuke jämedamad läbikäigud heitgaasidele tehtud. Nüüd siis uuringi, et kas see "puhastatud" kat võib niipalju mõjutada CO-d ja pean koguma hunniku nummerdatud puulehti, et uut osta või pääseb kuidagi odavamalt esialgu?Mootori õhufiltri ajaloost ma ka suurt midagi ei tea aga lahti võttes ta väga jubed välimusega polnud(eestis sõitnud 25000km)
suur

Ilma katita peaks ka CO normis olema. "lambda andur" peetis?
Kasutaja avatar
rantto
Saabiklubi liige
Auto: Mälestused

Mergi võib Sind tublisti aidata, Turu Autos 15 ml hind 35 eek ( 60 l kütusele)
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

noh, ja ylevaatusemehed midagi ei kostnud??
nad teavad ju täpselt, mis number , millise vea puhul.
kui ka pööretega ch alla ei jäinud, siis kati kahtlustada võib...
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
mardikas

ülevaatuse mehed ütlesid ainult, et mine diagnostikasse. TArtus ma nagu muud kohta ei tea kui see carring. aga enne ikka uuriks veel võimalusi, mis võivad olla põhjused ja üritaks ise enne lihtsamad ära kõrvaldada.
kas seda mergit keegi kasutanud ka on?
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Kui sul veel vanema variandi tonnine kus õhulugeja, siis selle küljel on kruvi millega regullitakse CO-d.
"Puhastatud" kat muidugi suurendab CO-d. Mul '88 aasta tonnisel oli CO erinevatel ülevaatustel vastavalt 0,137; 0,28; 0,33 - kah kat seest puhtaks roogitud ja ise regullisin kruvi nii, et hea oleks :) Sobis neile, sest max. lubatu oli vist 0,5.

Kõige paremini liikus masin muidugi siis, kui CO oli üle 0,5 krutitud :P

Nüüd katiga 0,01...väga õitsev ja roheline tunne tuleb peale..
mardikas

mul see uuem tonnine ..cs variant ja sellel pole küll mingit kruvimise võimalust õhulugejal( või ma ei osanud õieti otsida)
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

muidugi kas sul kat soe oli!?
või oli mootor kylm.
ja vilets bensiin...
ise olen näinud, kuidas statoili bensiiniga asi muutus täielikult. numbrid ma mõtlen. aga ikkagi see 192 on veidi palju.... aga mis ta pööretega läks?? läks alla 100?
samas kui sa nägid, et kat läbi löödud, siis ei aita muud, kui uus... või uus vana.
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
Kasutaja avatar
sebastian
Operaator Kõps

Kui on õhulugeja, on ka kruvimise võimalus. Kruvi on ümmarguse plastikkaane all.
Kui Trionic5 juhib mootori tööd, siis õhulugejat enam pole.
mardikas

pööretel 2300 p/m oli HC 42, CO o,574, CO2 14,65, O2 0,49 . nii et kõik näitajad läksid alla peale selle CO
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala

no siis võiksid kyll bensiini vahetada ja ehk veavad siis läbi...
suur

Algselt postitas: ivomets
muidugi kas sul kat soe oli!?
No tal sisuliselt polegi katti ju. Kirjutab esimeses postis et raudkangiga läbi taotud.
olaviv

Kõigepealt tasuks kindlalt järele uuride, mis on CO norm katiga ja ilma katita autodele. Kõige parem, kui seadust lapata.
Siis saab edasi arutada mis variandid. Üldiselt ei õnnestu ilma katita kuidagi saada CO'd nii alla, et norm täis tuleks. Samas ka see kangiga aidatud kat mingil määral ikkagi toimib ja ehk õnnestub hästi reguleerides ja lisandiga putitades nibin-nabin norm ära täita...
suur

Kas sul DI kassetiga versioon. Kui jah, siis seal pole reguleerida midagi - aju reguleerub küttesegu ise ja teeb seda üsna hästi. DI-ga masinatel on CO tase madal isegi eemaldatud katiga. Kui küünlad sitad, hapnikuandur pees, õhufilter ka väsinud, siis ei imesta üldse kehvade näitude üle.
mardikas

DI-ga on jah. küünlad vahetasin just paar tuhat km tagasi ära. Homme proovin ühes töökojas ilma õhufiltrita CO ära mõõta. Kus see hapnikuandur (kas see on see sama, mis on rahva keeli lambda andur?kui lambda siis tean)võib pesitseda ja kui ongi peetis siis kuidas selle saadavusega lood on?
Netis on saadaval universaalne katalüsaator mis ei maksa sellist hinda kui originaal. aga kas tasub panna universaali sest nagu me teame... mis sobib kõigeks ei sobi tegelikult mitte millekski?
suur

hapnikuandur ehk lambda jah
Trionic
Saabiguru

Algselt postitas: mardikas
aga kas tasub panna universaali sest nagu me teame... mis sobib kõigeks ei sobi tegelikult mitte millekski?
Toodetakse väga häid univers. kat`e.Universaalseid seepärast,et ise tuleb need vahele sobitada,emissioonidesse puutuvad omadused suht sarnased originaalile.
mardikas

niisiis... kuna asi on mul nüüd korras siis teavitaks ikka teisi kah, milles probleem oli. Kogu see asi ikkagi seotud selle katalüsaatoriga. sai siis ostetud uus universaal katalüsaator umbes 1000 eegu eest ja alla keevitatud ja kohe paugust kõik näidud normis. CO peaaegu olematu number ja HC ka mingi 40 ringis ( kui mu mälu ei peta). Inimene on ikka loll küll.Püüab ikka odavamalt läbi saada aga lõppkokkuvõttes läheb asi kallimaks. Sai ikka enne proovitud igasugu imemöginaid(eelpool mainituid + ka muid) aga ei muutunud need näitajad kuhugi. Kui ikka auto on rikkis siis tuleb ta ära remontida ja keerata külge õiged asjad, mis tal küljes olema peavad. Samas siit tuleb nüüd küsimus: enne kui katalüsaator oli tühi seest siis oli minek selline, et kui u.40km/h sõita ja pedaal järsku põhja vajutada oli kiirendus nagu keegi oleks jalahoobiga orbiidile lennutada püüdnud sind aga nüüd sama asja proovides on minek ikka tunduvalt lahjem ja sujuvam.Samas on kütusekulu kukkunud umbes pool liitrit. Kas katalüsaator siis tõesti mõjutab niipalju palju seda väljalaske läbilaskmist. kui võrrelda seda kati mis mul peal oli ja uut siis ma pigem kaldun arvamusele, et uus peaks palju hõredam olema ja seega ka takistus väiksem gaasidele ja minek kiirem. Vanal oli kärg igatepidi sassis üpris tihe pundar risti-rästi aukude ees.
kasparius
Overboost addict

Algselt postitas: mardikas
niisiis... kuna asi on mul nüüd korras siis teavitaks ikka teisi kah, milles probleem oli. Kogu see asi ikkagi seotud selle katalüsaatoriga. sai siis ostetud uus universaal katalüsaator umbes 1000 eegu eest ja alla keevitatud ja kohe paugust kõik näidud normis. CO peaaegu olematu number ja HC ka mingi 40 ringis ( kui mu mälu ei peta). Inimene on ikka loll küll.Püüab ikka odavamalt läbi saada aga lõppkokkuvõttes läheb asi kallimaks. Sai ikka enne proovitud igasugu imemöginaid(eelpool mainituid + ka muid) aga ei muutunud need näitajad kuhugi. Kui ikka auto on rikkis siis tuleb ta ära remontida ja keerata külge õiged asjad, mis tal küljes olema peavad. Samas siit tuleb nüüd küsimus: enne kui katalüsaator oli tühi seest siis oli minek selline, et kui u.40km/h sõita ja pedaal järsku põhja vajutada oli kiirendus nagu keegi oleks jalahoobiga orbiidile lennutada püüdnud sind aga nüüd sama asja proovides on minek ikka tunduvalt lahjem ja sujuvam.Samas on kütusekulu kukkunud umbes pool liitrit. Kas katalüsaator siis tõesti mõjutab niipalju palju seda väljalaske läbilaskmist. kui võrrelda seda kati mis mul peal oli ja uut siis ma pigem kaldun arvamusele, et uus peaks palju hõredam olema ja seega ka takistus väiksem gaasidele ja minek kiirem. Vanal oli kärg igatepidi sassis üpris tihe pundar risti-rästi aukude ees.
Seepärast eemaldasingi kat-i ,et Kick selga on palju effektsem ilma katita. :head:Kat-i sees on kärg risti gaaside liikumise suunaga...
Co-st me ei räägi...:red:
Sent from my Monte Carlo using B236
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

jep. Ilma katalüsaatorita on minek kindalsti parem..;)
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
saabu
Auto:
Kontakt:

25000 on meie tolmustel teedel õhufiltrile liiast.Pane suruõhk taha ja vaata millist tolmu tuleb.
Vasta