Algselt postitas: iroman
"fun" selles seisnebki,et eraldi õhulugejat ei olegi ette nähtud.Trionic loeb.ECU, noh;)NOCU,eh:o 1,5-ga 2barise mapsensoriga sõidab Trionic 5 ECU-ga SAAB lõbusalt, ilma probleemideta.300+hp ja 490NM mootori stock konditsioonis olles.V.a. exhaust ja filter muidugist.Kvaliteetse softiga
Speed-Density süsteem ongi parim variant (MAF puudub, ainult MAP ja IAT on).
Õhukulumõõtjad imevad!
Küsimus oli tingitud lihtsalt sellest, et öeldi vale MAP sensori range (250kpa asemel 200kpa).
Algselt postitas: sebastian
MAP sensorite kohta tahaksin veidi täpsustada

Nende väljundpinge 0...5V on praktiliselt lineaarses sõltuvuses rõhuga.
2.5bar (minu poolne parandus algtekstist) MAP -> -0,9...1,6bar -> 0...5V
(tegelikult on see 2,5-baarine sensor, aga rahvas on seda miskipärast 2-baariseks tembeldanud)
3bar MAP -> -0,9...2,1bar -> 0...5V
Pisike kõikumine alati on, sest MAP pole mingi täppisandur.
Teooria kõik ilus ja õige, võlusõna ongi see 250kpa map sensor 200kpa asemel

Muidu poleks ma seda küsimust tõstatanud.
Mis puudutab MAP-i täpsust, siis sellele vaidleksin ma vastu, MAP on täppisandur vastasel juhul ei toimiks auto mootor nagu ta toimib speed-density valemi järgi.
MAP sensoriga boosti kellad (kvaliteettooted) on täpsemad kui mehhaanilised kellad.
Algselt postitas: sebastian
Näiteks Garrett GT2860RS (nn. kuulus Disco Potato) toodetakse nelja erineva A/R-ga: 0,63 - 0,64 - 0,82 - 0,86. Väiksem väärtus annab kiirema spoolup-i, kuid lõpp kaob kah kiiremini. Suurem väärtus "kokutab" rohkem, ega väänab selle eest ka kauem.
Kellele ema, kellele tütar
A/R-i valik on tegelikult 90% kogemuste peal mängimine.
Eeldab kogemusi konkreetse mootori ja sarnaste turbode kooslustest.
Toon näiteks selle sama GT2860RS-i.
Mul on subarul see peal, algselt tellisin selle ES-Tuningu soovitusel 0.86A/R-iga aga seda pidin valusalt kahetsema.
Max boost tekkis Subarul selle kuumakojaga 4500rpm juurest
Originaal mitsuga oli see number samal rõhul 2800rpm.
Samas r4 mootorid boostivad sama rõhu juba ~3500rpm juures.
Mõlemad mootorid on 2000ccm, üks R4 teine boxer 4.
Lõpp kukkus originaaliga juba ~5500rpm juures ära, Potato kestab 7000rpm ehk piirajani muutusteta
Hetkel küljes 0.64A/R ja elu läks natuke paremaks, max boost teise käiguga nüüd ~4000rpm juures ja kestab ikkagi piirajani muutusteta.
Subaru originaal TD04L-13T-6 A/R on 0.41, ülla-ülla miks mul asi niimoodi lägib.
Siiani pole keegi veel suutnud seda boxeri ja reasmootori spooli vahet ära tõestada füüsikaliselt.
Ise kaldun arvama, et asi tingitud boxeri suuremahulisest väljalaskekollektorist.
Spool-i loodan tunduvalt paremaks saada ka juba pool aastat kapiotsas vedeleva Vems V3.3 EMS-iga.
Loodan, et tekib selle aasta sees ikka aega asi külge installida ja ära seadistada.
AFresh Tiny peaks ka lähipäevil kohale jõudma, siis peaks mootori tööst täispilt ak niisama paugutades ees olema.
R4 motoorile on GT2860RS linnavahel paugutamiseks tegelikult super mänguasi
Ahjaa veel A/R-ist, et uurisin ka USA foorumitest asja ja seal öeldi mulle, et neil sõidavad 500hp autod sama A/R-iga millega mina praegu.
Seega uskuge ainult nende inimeste juttu, kes on selle kombo juba läbi proovinud või omavad piisavalt kogemust sarnaste mootorite alal.