9k CC luugi hinged

Tonnised ja nende mured
Vasta
Kasutaja avatar
Zazou
Saabiklubi liige

Kas kellegil on kogemusi nende remontimisega. Kipuvad ära kuluma ja luuk ei sulgu enam eriti tihedalt.

Mõte oli mingid puksid sisse nikerada...on veel ideid? või ei tasu asi vaeva?
M: SAAB 9000 ja 9-5 erinevad kasutatud varuosad
----------------------------------------------------
www.robolabor.ee
suur

Kasa luuk koliseb või vihiseb õhk läbi? Üks tuttav soovitas kolksu korral luugi kummist tugipukse väljapoole keerata. Aga kui tuul läbi vihiseb, siis ei oska aidata. Endal hetkel veel muretu.
Kasutaja avatar
Zazou
Saabiklubi liige

et mitte segadusse ajada, siis jutt käib 9000 vanemast keremudelist - CC.
Endal mul luugiprobleemi pole, küll aga mu vanal autol.

Tuul vihiseb ja nt. survepesus on nadi käia ;)
Silmaga vaadates on kuidagi ebaloomulikult suur vahe ka ja kui käega peale vajutad, liigub luuk allapoole (lahti lastes liigub muidugi tihendite ja gaasiamortide survel üles tagasi) loogiline oleks, et nii suur see lõtk ei tohiks olla.
minu kogumuste põhjal on see vanemate 9000 kaunis levinud probleem, aga siiani pole keegi mulle maininud, et oleks midagi ette võtnud selle parandamiseks.

Lisatud failid
www.robolabor.ee
epsum

zazou, ma võin vaadata ja sobiva koguse õlle(või selle ekvivalendi) eest poolpidused anda
Kasutaja avatar
Zazou
Saabiklubi liige

kui poolpidused on samasugused, nagu praegu autol küljes, siis pole lugu, kui aga paremad, siis läheks küll kaubaks, sest selle auto praegune omanik töötab nimelt Saku õlletehases ;)

PS. CD ja CC omad on ikka oluliselt erinevad, aga vaevalt sa oma masinalt plaanisid neid ära anda :)
www.robolabor.ee
Veiko

Hmm, minu autol ka luuk kolises, aga ei kolisenud mitte hingedest. See "metallpulk", millest lukumehhanism nö kinni võtab, liikus. Pärast selle kinnikeevitamist ja luugi kummijublakate reguleerimist on kolin kadunud.
Nimevahetus vl -> Veiko
Saabs
Saabiklubi liige
Auto:
Kontakt:

Luugi hingede kohta nii palju, et see on vanematel 9k suur probleem (kuna oman ühte sellist isendit) ja olen proovinud neid remontida, aga s..ast saia ei tee küll. Paremaks sain, kuid see oli kõigest ajutine nähtus.
epsum

Zazou, CD-l pagasiruumiluugihinged on täiesti kolinavabad ja neid ma ei kavatse auto küljest küll ära anda. Aga eks ma nädalavahetusel maal kasutult seisva CC pealt need hinged maha ja veendun seisukorras, ja siis annan teada.
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

Ka minul on selline probleem, et vahe on luugi servaga nati liiga suur. Suurema saju korral tuleb vesi isegi natuke sisse. Arvan, et süüdi on millegipärast tihend ka! See kuradi luugi tihend on tegelt juba suht väsinud ja ta ei hoia enam luuki tihedalt pinges. Kuna mul peale õnnetust tuli ära vahetada mõlemad hinged, sest eelmised tegi luuk kõveraks!, siis on mul see probljeem tekkinud. Enne seda ei olnud. Aga võibolla tõesti on süüdi ainult hinged. No aga kulumismärke nende hingede peal ma ausalt ei märganud! Ei logisenud, ei liikunud ei vasakule ei paremale, ühesõnaga...OK!
Aga lukustuse viisin ma samuti allapool, isegi viilisin nats juurde, et polt saaks veel sügavamale minna. Nii hull enam ei ole! Ja neid kummipunne olen ma ka välja maksimaalselt keeranud ja siis neid, mis hoiavad külgede pealt luuki loksumast, ka neid olen keeranud, paremaks on selle tegevusega läinud küll.
Vasta