Kojameeste valik

Kõik mis on seotud SAAB' i hooldusega - alates remondikohast lõpetades autopesuga
Vasta
Kasutaja avatar
TGB
Saabiklubi liige

Trico raamita luudadega olen väga rahul. Siin räägiti ka sama tootja tulede kojameestest mida Tartus soodsalt saada olevat... Kas keegi Tallinnas ei ole müügil näinud?
Kasutaja avatar
D116
Auto: SAAB 9-5 2007 2.0T Biopower Vector ST4 218kW, CITROEN C3 Shine 2019 1.2 60kW

Algselt postitas: roomlane
Algselt postitas: D116
Algselt postitas: jack
Mul nüüd selline küsimus, et kust saada esituledele kojamehi? Selliseid pisikesi.
Kas need ka higehinda maksavad või tuleb lihtsalt mõne tavalise kojamehe kummist jupp lõigata ja SAABi tulekojamehe raami külge kinni leiutada?

Tartus sain Autoringist Trico toodang 100 2tk

kas jutt vaid kummist või kummist koos raamiga?

Koos raamiga ikka. Autopartner peaks Tallinnas nei kohale tooma.
__In Boost We Trust__
Trionic
Saabiguru

Algselt postitas: TGB
Trico raamita luudadega olen väga rahul. Siin räägiti ka sama tootja tulede kojameestest mida Tartus soodsalt saada olevat... Kas keegi Tallinnas ei ole müügil näinud?
Automeister kaupleb nendega,kasutan oma bemaril ka saabi trico raamita luudasid.Väga bro`d luuad.
Kasutaja avatar
jack

käisin siin ükspäev tuledele luudasid otsimas.
Kahte tüüpi müüakse 9000'le.
Lühikesi ja pikki.
Lühemad sobivad nii vanema kui uuema kerega masinale, aga pikemad sobivad ainult suure tulega CD'le.
Pikkust ka 3cm rohkem kui lühemal.

Neid naljalt ei leia.
Ei. Ma ei kihuta. Ma lihtsalt lendan madalalt.
triibutu

Otsisin ka teinepäev tuledele uusi luudasid. Ei leidnud :(
Äkki keegi lõpuks avaldaks mõne poe, kust neid osta saab?
Edit: kerisin nüüd tükk maad tahapoole seda juttu ja leidsin tavalised kahtlusalused mainitud olevat ;) Miskipärast ei teadnud minu tavatrajektoorile jäävad "tavalised" varuosapoed tulekojameestest miskit...
Kasutaja avatar
mad1
Auto:
Kontakt:

olen visanud prügikasti nii bosch, champion kui ka valeo "luudasid"
hetkel ees trico raamita(mida meil riiulikaubana) ja teisel autol triscan kummid(USA),,seni ootavad veel aega,millal prükka lajatan,kui tundub, et kestvuselt oli champion väikseima kestvusega ja rikkus närvikava kiireimini..

normaalne on muidugi vahetada klaasipühkijaid 2x aastas ning neid ka aeg ajalt hooldada-puhastada, et saavutada parim tulemus
saabas

automeister ehk siis kg knuttson või ma eksin?:gun:
Kasutaja avatar
kalamees

Algselt postitas: saabas
automeister ehk siis kg knuttson või ma eksin?:gun:

Eksid. kg knuttson on autoekspert. Automeister on Automeister ;)
Kasutaja avatar
jack

Algselt postitas: triibutu
Otsisin ka teinepäev tuledele uusi luudasid. Ei leidnud :(
Äkki keegi lõpuks avaldaks mõne poe, kust neid osta saab?

Ostsin pikemad tule kojamehed Troostist. Boschi toode ja hind ka vastav. :mad:
Aga sealt SAAB! :headbang:
Ei. Ma ei kihuta. Ma lihtsalt lendan madalalt.
Kasutaja avatar
tulipunanetalleke

Boschi omad ei kära ikka eriti üldse. Sai ikka need Championid ostetud ja üsna rahul võib olla.
Üks pool aastat on möödas ja pühivad ikka veel hästi ja neid saab küll igalt poolt osta.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Teate, ausaltöeldes ei tasu need ilma raamita asjad ära end. Hind on metsik ja nad ei pühi sugugi paremini kui korralik tavaline...:( Ei paindu nad rohkem, ei pühi paremini.. mul lausa kolksusid algul pikalt... Trico-d siis. Praegu on nagu igasugune suvaline kojamees, mis maksab kordi vähem. No võibolla mõtlen pisut ümber, kui talvekülmad läbi on, aga praeguse seisuga väidan ma, et mitte mingit vahet pole.
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Joonas

Algselt postitas: Cyber
Teate, ausaltöeldes ei tasu need ilma raamita asjad ära end. Hind on metsik ja nad ei pühi sugugi paremini kui korralik tavaline...:( Ei paindu nad rohkem, ei pühi paremini.. mul lausa kolksusid algul pikalt... Trico-d siis. Praegu on nagu igasugune suvaline kojamees, mis maksab kordi vähem. No võibolla mõtlen pisut ümber, kui talvekülmad läbi on, aga praeguse seisuga väidan ma, et mitte mingit vahet pole.

Ise olen kogenud sama asja... ostsin eelmisele sõidukile suvisel ajal Boschid ilma raamita pühkijad. Ükskord kui suvatses sadama hakata (nii nädal-poolteist pärast ostu), mõtlesin esimese asjana, et peab ikka need uued klaasipühkijad ära ostma...
... ja kui siis järsku üks ajukäär tuletas meelde, et kurat ma ju alles ostsin tutikad ja enda jaoks siiani kõige kallimad klaasipühkijad.
Oh seda vaidlust jms jama, mis sellega kaasnes. Bosch saatis ka pehmelt öeldes pikalt, öeldes et valesti kasutades võib need ka kahe nädala jooksul ära rikkuda/kasutada! :wtf:
Ei viitsinud Tarbijakaitsega ka jändama hakata ja nii see asi jäigi. "Kannatasin suve lõpuni ja siis viskasin kojamehed kauge kaarega võssa, jooksin järgi ja viskasin veel kaugemale."
Pärast sellist episoodi ma veidi kardan neid ilma raamita kojamehi. Bosch oleks võinud praagid lihtsalt välja vahetada ja oleks võibolla siiani nende brändi kasutaja!
Madispoiss

Algselt postitas: jfs
Algselt postitas: Cyber

Ise olen kogenud sama asja... ostsin eelmisele sõidukile suvisel ajal Boschid ilma raamita pühkijad. Ükskord kui suvatses sadama hakata (nii nädal-poolteist pärast ostu), mõtlesin esimese asjana, et peab ikka need uued klaasipühkijad ära ostma...
... ja kui siis järsku üks ajukäär tuletas meelde, et kurat ma ju alles ostsin tutikad ja enda jaoks siiani kõige kallimad klaasipühkijad.
Oh seda vaidlust jms jama, mis sellega kaasnes. Bosch saatis ka pehmelt öeldes pikalt, öeldes et valesti kasutades võib need ka kahe nädala jooksul ära rikkuda/kasutada! :wtf:
Ei viitsinud Tarbijakaitsega ka jändama hakata ja nii see asi jäigi. "Kannatasin suve lõpuni ja siis viskasin kauge kaarega kojamehed võssa, jooksin järgi ja viskasin veel kaugemale."
Pärast sellist episoodi ma veidi kardan neid ilma raamita kojamehi. Bosch oleks võinud praagid lihtsalt välja vahetada ja oleks võibolla siiani nende brändi kasutaja!

Aga ega pole ka raamiga Bosch-id patust puhtad. Soetasin omale kevadel raamiga isendid ja pidin need pettunult pea- aegu uutena prügikasti viskama. Ei pühkinud absoluutselt, krudisesid, üles minnes jätsid "vahele" veetriibud. Mõtlesin, et äkki uued ja vajavad sissetöötamist....aga ei. Kuu aega hiljem viskasin minema, sest Selverist "ajutiseks lahenduseks"(siiamaani ees) võetud Championid pühkisid ilma igasuguse tõrkumiseta klaasi puhtaks.
Ja veel lisaks ka oma kogemuse ilma raamita Bosch-idest. Siin juba väljatoodud kõrvalistujapoolse kojamehe mittevastuklaasiminek juba räägitud. Pühkimiselt nagu tavalised, ei mingit imetegevust ja surid ikka väga kiirsti ära. Vahet pole ühesõnaga. Nüüd ostan ainult raamiga. Rahalises osas ei võida ega kaota midagi.
s14

Ega kojameeste vastupidavusest ei saa täit ülevaadet kui ei ole teada millises korras klaasi nad nühkima peavad ja kas omanik neid ka puhastab. Pean tunnistama et endal ühel autol üle aasta vanad Bosch-id ja pole veel vahetamiseks põhjust leidnud.
Salenga

Ostsin ka kiiruga endale Rimist ilma raamita kojamehed. Maksid mingi 150.- tükk ja töötavad kenasti. Pea pool aastat ees olnud ja ei ole probleeme täheldanud.
Kenasti oli veel paki peale kirjas ka kuhu sobivad.
MaxPower

no eks näis kaua vastu peavad...aga ma loodan, et need vähemalt talvel ära ei külmuks, raamiga variandid olid alatihti kokku tõmbunud.
ill
Saabiklubi liige

mina ostsin prismast horsi silikoonist kojamehekummid. kaks nädalat on pühkinud väga hästi :)
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Algselt postitas: ill
mina ostsin prismast horsi silikoonist kojamehekummid. kaks nädalat on pühkinud väga hästi :)

Ega sul need ei kriuksu? Sebastianil olevat need kummid seatapmis häält teinud. Samas ise panin tulekojameestele mingi vene firma 100% silikoon kummid. Töötavad juba mõnda aega ideaalselt. Pole vaja puhastadagi.
svenska

See Hors ongi ju vene firma minu mäletamist mööda, kuskil autolehes oli kunagi artikkel sellest.
Muide, kas tavalistele R-Kioskis müüdavatele raamidega Boschide peale saab need ka aretada?
miku
Saabiklubi liige
Auto:
Kontakt:

üldiselt kojameestest niipalju, et Bosch on tore ja kõigiti kiidetud firma, kuid kahjutundega pean nentima, et Championid suruvad ennast ikka oluliselt paremini vastu klaasi. Sõltumata Boschi kojameeste tüübist (raamiga, raamita jne) on nad raiped jäänd alati servast irvitama.
suur

Algselt postitas: suur
Olen kasutanud Tricot, Boschi,Chmpioni ja Hellat. Opelil Boschi ei proovinud kuid ülejäänuid katsetasin - kõige paremini toimis Hella. Sellel oli muidugi kojamehemehhanism üsna kulunud, mistõttu kehvem kojamees ei pühkinud isegi uuena. Muuseas siinkiidetud Trico ei toiminud ka oopeli peal.
Saabil olid ostes peal Championi talvekad (need kummist vutlaris), mis toimisid üllatavalt kaua ja hästi. Vahetasin need mingi hetk tavachampionide vastu - see oli vale valik. Juba uuena jättis tavaline statoilist ostetud Champion mingid jutid klaasile. Samuti väsis champion ülikiiresti. Enam Tavachampioni't ei osta. Kui, Champion, siis talveversioon (seda loomulikult talvel). Uue esiklaasiga panin ka uued kojamehed. Seekord Boschid - see oli ainus valik, mis kiirelt kojamehi ostma tõtates tol hetkel poest saada oli. Alguses toimis Bosch megahästi, kuid üsna kiirelt kadus perfektne töötamine. Samas pühib veel rahuldavalt, mistõttu kojamehi vahetama veel ei tõtta. Kojameeste nõrgale tasemele aitab muidugi kõvasti kaasa ka see, et auto seisab tihti vahtra all, kust pidevalt mingit läga klaasile tuleb. See läga ei taha tavalise klaasipesuvedelikuga eriti hästi irduda.
Pika jutu lühike kokkuvõte ehk mina järjestaksin tootjad/tooted nii:
1. Champion talvekojamees (loomulikult ikka talvel)
2. Hella
3. Bosch
4. Trico
5. Champion tavajuust.

Vahepeal olen ringiga Hella tavakojameesteni tagasi jõudnud. Raamita junne pole proovinud ega kavatse niipea. Hella tavaluud on samas hinnaklassis championi talvekatea ning boschist odavam. Minu jaoks tundub parim valik olevat. Minu jaoks värskeim edetabel:

1. Hella
2. Champion talvekojamees (aastaringselt)
3. Bosch
4. Trico
5. Champion tavajuust.
vmaster
Saabiklubi liige
Auto: Saab 9-5NG Aero XWD
Kontakt:

Mina ostsin VM-st Griffinile Saabi originaalkojamehed. Pühivad korralikult.
ill
Saabiklubi liige

Algselt postitas: jupats
Algselt postitas: ill

Ega sul need ei kriuksu? Sebastianil olevat need kummid seatapmis häält teinud. Samas ise panin tulekojameestele mingi vene firma 100% silikoon kummid. Töötavad juba mõnda aega ideaalselt. Pole vaja puhastadagi.

Ei kriuksu, täitsa vaiksed (veel?), championi originaalkummid kriuksusid küll lõpus. Need samad äkki panidki, hors ongi vene firma.
ill
Saabiklubi liige

Algselt postitas: svenska
See Hors ongi ju vene firma minu mäletamist mööda, kuskil autolehes oli kunagi artikkel sellest.
Muide, kas tavalistele R-Kioskis müüdavatele raamidega Boschide peale saab need ka aretada?

Boschile ei tea, championile läksid küll imelihtsalt.
Vasta