Kojameeste valik

Kõik mis on seotud SAAB' i hooldusega - alates remondikohast lõpetades autopesuga
Vasta
Kasutaja avatar
heikiw

Algselt postitas: s14
Ega kojameeste vastupidavusest ei saa täit ülevaadet kui ei ole teada millises korras klaasi nad nühkima peavad ja kas omanik neid ka puhastab. Pean tunnistama et endal ühel autol üle aasta vanad Bosch-id ja pole veel vahetamiseks põhjust leidnud.

Klaasi puhtaks saamine sõltub ka sellest,kas klaas ise on puhas-kui seal on nähtamatu rasvakiht,siis jääb klaas vihmaga "uduseks".Kunagi soovitati niiske ilmaga hästi tugevalt nühkida klaasi hariliku ajalehepaberiga,mida kehvem paber,seda parem-"EE" näiteks ei sobi oma kriitpaberiga.Nii et kel on kusagil vanavanemate juures veel nõukaaegseid ajalehti-katsetage ära!!
Teine faktor on kojamehe vars.Vanemal autol selle vedru surve väsib ja ka siis hakkab kojameheluud servast irvitama.
Kojamehi endid on vajalik perioodiliselt pesta sooja vee ja seebiga.
Ja lõpuks-ise kasutan ka Hella tavalisi ja rahul.
Kasutaja avatar
saabSS
Auto:

Tere tali!
Mul nüüd masinale vaja ekraanipühkureid. Ei ole leidnud 9-3'le 2003 aastasele isendile mõõtmeid. Mis need võiksid olla? Hetkel mõlemad on 58sm, aga neid pole leidnud.
suur

Algselt postitas: saabSS
Tere tali!
Mul nüüd masinale vaja ekraanipühkureid. Ei ole leidnud 9-3'le 2003 aastasele isendile mõõtmeid. Mis need võiksid olla? Hetkel mõlemad on 58sm, aga neid pole leidnud.
Hella Online kataloog pakub hoopis 530mm pikkuseid kojamehi ette.
http://www.hella.com/toc/en/KOvksLco0yF ... rSelection
Kasutaja avatar
saabSS
Auto:

no kurat, 53 jääks ikka megalühikeseks. vaevalt ma mõõdulindiga nüüd kolmel ja kaheksal vahet ei tee.. aga mine tea. ning seal lehel ei suutnud ma tuvastada oma masinat.

Edit:
http://www.wiperblades.co.uk/product_display.php
sellelt käimalehelt leidsin alates 500mm kuni 550mm'ni. Mine sa võta nüüd näpust. 58sm ei ole leidnud championeid. 57 panema vististi siis.
suur

Algselt postitas: saabSS
no kurat, 53 jääks ikka megalühikeseks. vaevalt ma mõõdulindiga nüüd kolmel ja kaheksal vahet ei tee.. aga mine tea. ning seal lehel ei suutnud ma tuvastada oma masinat.

Edit:
http://www.wiperblades.co.uk/product_display.php
sellelt käimalehelt leidsin alates 500mm kuni 550mm'ni. Mine sa võta nüüd näpust. 58sm ei ole leidnud championeid. 57 panema vististi siis.
Sinu toodud lingil pakub ka peamiselt 53cm pikkust luuda
Kasutaja avatar
saabSS
Auto:

Algselt postitas: suur
Sinu toodud lingil pakub ka peamiselt 53cm pikkust luuda

peamiselt, aga minul on ees hetkel vanad 58sm. Kuigi 9-5'tel on 57 juhil ja 55 kõrval. Nõnda oli championite karpidel kirjas. 9-3'dest polnud essugi. alates x45 kuni x60. Osasi mõõtmeid küll ei olnud (58sm), aga ühelgi polnud 9-3 juttu.:angry:

Edit:
On kellegil juba kogemusi?
http://www.japanparts.ee/popFile.php?id=139 (PDF)
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

Natuke oma kogemustest.

Sai ostetud säästukast klaasipesuvedelikku. Tallinnasse sõites läheb seda ju ikka vaja...Kui ma aga linna jõudsin, siis luuad ei pühkinud enam absoluutselt mitte midagi. Teeninduses pandi autole uued luuad ning tagasi tulek oli ALGUSES lust ja lillepidu. Eks need vanad olid läbi ka omadega. Nii aga kui hakkasin kasutama klaasipesuvedelikku, läks olukord jälle hulluks. Lihtsalt nühitakse mööda klaasi saast laiali ning mitte mõhkugi ei näe.
Kodu jõudes sai luuad üle käidud prillide pühkimiseks mõeldud piirituse lappidega. Samuti sai klaas aknaklaasi pesuainega üle käidud ning asi hoopis teine.
Vot sulle säästukaup...
APChemicals toode oli.
Kasutaja avatar
Rästas

See Saastamarketi klaasipesuvedelik haiseb nii jubedalt, peab aknad lahti sõitma.
Ühe korra hädaga ostnud, see jäi ka viimaseks silmapesuvee ostuks sellest kaubandusest.

Mul vaja ka uued kojamehed osta - on ära kulunud, triibud jäävad (eks need on ees juba 5 aastat).
saabSS, kas VM-ist ei saa sobilikke?
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

Kusjuures, Rästas! See vedelik ei haisenud ega lõhnanud absoluutselt mitte...Ma ka ootasin piirituse laksu autosse, nina pikalt esiklaasi juures välja sirutatud. Dsast laik Buratino!

Mitte midagi, äkki oligi tavaline vesi, miski õliseguga... Ei tea.
Vikingist küsi ikka ka! Aaaga noh, neid Bosche ja Hellasi jm kraami kaubandusvõrgust saad nats odavamalt, sellega pead arvestama.
ill
Saabiklubi liige

Metanooliga vedelikud ei haise, etanooliga vedelikud haisevad. Endale on selline asi ninna jäänud.
Kasutaja avatar
Rästas

Algselt postitas: NO FEAR
Kusjuures, Rästas! See vedelik ei haisenud ega lõhnanud absoluutselt mitte...Ma ka ootasin piirituse laksu autosse, nina pikalt esiklaasi juures välja sirutatud. Dsast laik Buratino!

Mitte midagi, äkki oligi tavaline vesi, miski õliseguga... Ei tea.
Vikingist küsi ikka ka! Aaaga noh, neid Bosche ja Hellasi jm kraami kaubandusvõrgust saad nats odavamalt, sellega pead arvestama.
Saastamarketi kraam (mida mina ostsin) võttis hinge kinni ja silmad vett jooksma - see oli roooosat värvi.
Kasutaja avatar
saabSS
Auto:

Algselt postitas: Rästas
See Saastamarketi klaasipesuvedelik haiseb nii jubedalt, peab aknad lahti sõitma.
Ühe korra hädaga ostnud, see jäi ka viimaseks silmapesuvee ostuks sellest kaubandusest.

Mul vaja ka uued kojamehed osta - on ära kulunud, triibud jäävad (eks need on ees juba 5 aastat).
saabSS, kas VM-ist ei saa sobilikke?

selles ma ei kahtlegi, et sealt ei leiaks. aga kuna rahvas on kiitnud champione ning eelneva kasutamisega olen ka rahule jäänud. Küsimus ikkagi tekkis minul mõõtmetega. Vihmasensorit ei ole.
sigaelmar

Hämmastav jah kuipalju on erinevaid arvamusi kojameeste kohta :wtf:
Ise olen kasutanud ja müünud erinevaid kojamehi mitu aastat juba ja eks ole endalgi oma arvamus kujunenud kogemuse ja vastukaja põhjal.
Ise pean parimateks DYNA kojamehi (väga head, vastupidavad ja ka soodsad) Olen neid kõigile oma sõpradele ka soovitanud ja kiidavad ka nemad.
Boschi kiidetakse ja samapalju ka laimatakse. Võimalik et põhjus on kõikuvas kvaliteedis mis tuleneb sellest, kus riigis näiteks kumm toodetud on. Ise pean Boschi suht kalliks ja mitte väga heaks. Põhiline viga nendel, et hakkavad suht vara triipe jätma.
Championi kohta palju kiidusõnu tuleb mulle täieliku üllatusena. Hinna ja kvaliteedi suhe on küll paikas aga Champion vähemalt paar aastat tagasi veel hakkas üsna vara klaasi uduseks jätma enda järel mis küll ära kuivab kohe aga siiski häirib.
Hellat müünud ei ole aga kasutanud küll. 1 Hella kojamehe eest saab 2 Championi ja need Championid on igatahes paremad.
Tricot ei ole kasutanud, müünud olen vähe. Lugedes seda teemat igatahes proovin järele!
Valeo raamita kojamehe kohta paar klienti on õelnud, et jama aga ise proovinud ei ole et seda väidet kinnitada.

See on siis minu arvamus klaasipuhastajatest! :wise:
Kasutaja avatar
kalamees

Algselt postitas: saabSSKüsimus ikkagi tekkis minul mõõtmetega. Vihmasensorit ei ole.
Kui sul hetkel ees 58cm, osta 55cm (või 60 juhile ja 55 kõrvale) talvised Championid.
Kui eile lund sadas, siis tavalised lihtsalt jäätusid ära. Hüppasin kiirelt läbi kauplusest Autoasi ja ostsin ära. 55cm kojamees 195.- kui õigesti mäletan. Klaas ilusti puhas ja kojamehed jäävabad :drive:
Kasutaja avatar
kalamees

Algselt postitas: NO FEAR
Uuri kindlasti VM'ist. Ma sain nt. Opelile vikingust Hella raamita kojamehed 200.- komplekti kohta soodsamalt kui Automaailmast oleks saanud. Vähemalt küsida tasub kindlasti, võibolla saad sama hea diili.
Kasutaja avatar
Vodepy

Oma kogemustest siis niipalju, et sõltumata tootjast hakkavad kõik kojamehed kähku ära surema (triibud ja udune kiht), kui neid enne käsipesulas käimist maha ei võta. Läbi said proovitud Championid, AllRide ja Bosch. Eriti piltlikuks näiteks oli siis, kui jätsin ühe kohale ja teist võtsin maha.

Tundub olema leotus ainete mõju.
Kasutaja avatar
saabSS
Auto:

Algselt postitas: Vodepy
Oma kogemustest siis niipalju, et sõltumata tootjast hakkavad kõik kojamehed kähku ära surema (triibud ja udune kiht), kui neid enne käsipesulas käimist maha ei võta. Läbi said proovitud Championid, AllRide ja Bosch. Eriti piltlikuks näiteks oli siis, kui jätsin ühe kohale ja teist võtsin maha.

Tundub olema leotus ainete mõju.

kui see vastab tõele, siis võiksid nad eemaldada leotuse ajaks näiteks..
aga pigem on see kiht, mis sinna akna peale jääb. näiteks, kui sai oma masinat pestud 100-in-1 asjaga, siis see 'vaha' jäi akna peale ja oli jama käes. Aitas aknapesu vedelik, millega te kodu aknaid puhastate. Ja salvrätik.
will

Ei ole mul aidanud miski. Esiklaas uus, kojamehed uued, vahtudega jne puhastatud aga ikka jätab otsast 3 cm pühkimata. Peab vist terve mootori ära vahetama
Kasutaja avatar
Vodepy

Proovi vedrut vahetada. Kuskilt muust foorumist olen lugenud, et see aitas vägagi.
Kasutaja avatar
kalamees

Algselt postitas: Vodepy
Proovi vedrut vahetada. Kuskilt muust foorumist olen lugenud, et see aitas vägagi.

Teab keegi kust võiks leida 9-5 kojameestele uusi vedrusi? Juhi oma on täitsa ära väsinud.
suur

Tundub, et VM müüb tervet vart. Eraldi detaile pole välja toodud.
Vedrudega (üldiselt) on jällegi see kehv lugu, et nendega keegi eriti ei kauple. Tehakse eritellimusel mingeid soovitud parameetritega vedrusid.
Kasutaja avatar
mad1
Auto:
Kontakt:

tõesti pika "varrega" teema..seni müüme margikohaseid nii bosch kui ka trico..kaebusi ette ei tule..kui just trico raamita pikkuse järgi pole testinud, mis siis margikohaselt tegelikkuses ikkagi ei klapi

soovituslikult klaasipühkujate vahetus siiski ca 2 korda aastas..reeglina ei viitsi keegi neid ka hooldada ja paljuski loeb klaasi enda seisukord jne jne
Kasutaja avatar
Chipy

kas ma saan kuskilt osta juhipoolse varre? äkki kellelgi pakkuda. Vedru olukord polegi oluline, oluline, et see alumine liigend liiguks normaalselt.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Peaks ikka saama osta. Mina tõin oma tonnisele suvel Rootsist (40SEK tükk).
Aga siin sulle vajalikud tootekoodid..;) Ehk pakub ka esindus mõistliku hinnaga
Algselt postitas: Chipy
kas ma saan kuskilt osta juhipoolse varre? äkki kellelgi pakkuda. Vedru olukord polegi oluline, oluline, et see alumine liigend liiguks normaalselt.

Lisatud failid
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
saabSS
Auto:

Tundub taas aktuaalne teema. Sügis käes ning kojameeste aasta teine vahetus.

Kuidas tunduvad Championite raamita kojamehed?? Hind on nendel küll päris kirves, 300 tk.

Omalt pool lisan, et Championite talvised (kummiga ümbritsetud raam) ei kõlba sinna samusessegi. Vähe suurematel (lubatutel) kiirustel võtab tuule alla ning ei taha eriti pühkida. Ei soovita, ega osta ka selliseid uusi. Võib olla aitab tuulesuunaja.
Vasta