saab 9-5 mootori hääl

blondi

Kas see on Saabile 9-5 (1998) tavapärane, kui sõidu hääl on võiks öelda traktorilik. Teistmoodi on seda raske seletada aga teistsugune, kui kõigil teistel markidel, millega ma sõitnud olen. Muidu on kõik tip-top ja sõidab hästi aga see hääl paneb mõtlema.
Kasutaja avatar
Homersimpson
Saabiklubi liige

Ketid äkki? Külmalt on rohkem traktor kui soojalt? Häält teeb kapoti alt vaadates vasak mootori ots ?
blondi

Ei tee külmast peast rohkem seda häält, pigem tuleb siis esile rohkem kui gaasi annan ja minuarust tuleb see just vasakult poolt kui salongis olla näoga sõidusuunas siis.
Kasutaja avatar
Jupats
T7 sekspert
Auto: 9-5 Aero-R

Oleneb kas sul on besiini või diisel mootor...
blondi

ptüi paremalt poolt siis ikka:P
blondi

bensiin
Eleri

ketid
Ma pole dollar, et kõigile meeldida.
Kasutaja avatar
mad1
Auto:
Kontakt:

kontrolli ka õlitaset...kui rõhutuli vilksatab, võib olla juba hilja ning remont osutub kettide vahetusest märksa kulukamaks juba
tarmiit
Saabiklubi liige

Algselt postitas: Eleri
ketid

Miks te kõike kolinat ja mürinat kettide kaela ajate!!:wall:
Kurat,minu aero ketid ja muu selle ketindusega seotud tegi ikka korralikku ketikolinat,aga kuulda oli siis kui ise ümber masina esinina tiirled!! Kui istmes istud ,siis ei kuule mitte piuksugi!!
Auto on ju tervik,mis ei koosne ainult kettidest!!
Puidust toodete valmistamine eritellimisel: http://www.isoptera.ee/
tanelkro

vabandan ette, et ei räägi kohe otseselt teemast ehk selle 9-5 probleemist, kuid ma olen enda 9-3 samasugust häält täheldanud. Mul auto bensiin ka ja just külmana vahest mingi aeg peale käivitamist käib selline traktori hääl ja siuke lõgin vms(sõnades raske väljendada seda). Kuid nagu ma olen eelnevalt lugenud siis vist aero'l või saab'il üldse pidigi mootor rohkem sellist traktori häält tegema, et see ongi normaalne....
samas see külmast peast hääl on natuke rohkem kuulda ja teistsugne ka kui see tavaline traktori hääl:P
Kasutaja avatar
mad1
Auto:
Kontakt:

keegi ei väida midagi..samas on see kõige tüüpilisem ja kulukam viga 9-5 juures..hüpoteese võib palju tuua. targem oleks pöörduda pädevate meistri poole:)

võimalik et õli määrdeomadused kadunud, surve ebapiisav,kolvigrupp kulunud,hüdrotõukurid jne jne

loomulikult ka kummitused,hulkuvad koerad jne..ega selline arutluse käik kusagile ei vii:wall:
Eleri

tarmiit:
sest see on9-5 tel sagedane probleem. ja algab just külma mootoriga see kuuldavus@tanelkro

me ei määri neid kette kellelegi pähe ja niisama ei vaheta ka, aga kuna siiski tegemist probleemiga mis liiga hilisel tuvastamisel läheb ülikalliks on pigem parem hoiatada ja kontrollida.

Mina ajasin oma auto klõbina kohe kettide kaela, siis tuli välja, et ka hüdrotõikurid teevad külmaga häält, aga selle teada saamiseks sõitsin ikka targemate juurde, mitte ei maganud unetuid öid edasi.

EDIT: mad1 l kiiremad näpud
tanelkro

Algselt postitas: Eleri
tarmiit:
sest see on9-5 tel sagedane probleem. ja algab just külma mootoriga see kuuldavus@tanelkro

me ei määri neid kette kellelegi pähe ja niisama ei vaheta ka, aga kuna siiski tegemist probleemiga mis liiga hilisel tuvastamisel läheb ülikalliks on pigem parem hoiatada ja kontrollida.

Mina ajasin oma auto klõbina kohe kettide kaela, siis tuli välja, et ka hüdrotõikurid teevad külmaga häält, aga selle teada saamiseks sõitsin ikka targemate juurde, mitte ei maganud unetuid öid edasi.

EDIT: mad1 l kiiremad näpud

nagu ma aru saan siis võib ka 9-3'l see olla ketiprobleem ja algab just külmaga?
roberto

võib ka kolektori tihend olla.siis teeb sammuti traktori häält.
Eleri

Algselt postitas: tanelkro

nagu ma aru saan siis võib ka 9-3'l see olla ketiprobleem ja algab just külmaga? [/quote]

sul SS seda ma ei oska kommenteerida
Executive

Karakteerne möirgamine kiirendades on mu autol ka olemas:mad:
Madispoiss

saab uriseb niisama ka gaasi vajutamisel ja see mootorilaks käib nii kiirelt, et arugi ei saa. ise läbi elanud selle...kui on kahtlus mine lase kontrollida....kõige odavam nõuanne on see...
Executive

Mul pole enam midagi vahetada:wall:
yllar
Auto: Saab 9-3 SC Aero
Kontakt:

ise käisn ühes kohas ,öeldi vaja kette vahetada.kindluse mõttes lasin ka esinduses kontrollida,seal öeldi et ketid korras vaja kolvid vahetada.võta nüüd kinni mida teha :)
Kasutaja avatar
mad1
Auto:
Kontakt:

karta on,et nüüd vaja nii kette kui ka kolvigruppi( kolbidest võibolla ei piisagi, kui väntvõll on "haiget saanud)..no umbes nii nagu ennustatud sai..kõige hullemas versioonis..võibolla on sul mootori 8a garantii..uuri asja diileri juures..siis saad tasuta

see oli nüüd küll to yllar

teema algataja auto kohta pole siis hetkel miski kindel
yllar
Kontakt:

Algselt postitas: mad1
karta on,et nüüd vaja nii kette kui ka kolvigruppi( kolbidest võibolla ei piisagi, kui väntvõll on "haiget saanud)..no umbes nii nagu ennustatud sai..kõige hullemas versioonis..võibolla on sul mootori 8a garantii..uuri asja diileri juures..siis saad tasuta

see oli nüüd küll to yllar

muret nagu pole,lihtsalt 10K läbimisel kaob õli umbes 0,5-1 L
Kasutaja avatar
mad1
Auto:
Kontakt:

no nii kaua ju masinat ei ekspluateeri..mis edasi?
yllar
Kontakt:

Algselt postitas: mad1
no nii kaua ju masinat ei ekspluateeri..mis edasi?

vaja veel 2 aastat kasutada,ehk siis umbes 70tuhat sõita,edasi tegeleb liising sellega.Kui peale seda elus jätan endale.
aga investeerningud autosse 1/3 osas tema väärtusest pole vist hea idee.
Kasutaja avatar
mad1
Auto:
Kontakt:

olen 99% kindel et ei suuda nii pikka aega ekspluateerida..enne jookseb kokku mootor..tänases foorumis värskelt taas1 selline 9-5..ei anna lootust ühesõnaga
yllar
Kontakt:

ütleme nii et samade sümtomitega olen läbinud juba pea 100k, ei ole midagi nagu muutunud. lihtsalt endal haiglane huvi, et kas kõik korras. aga kui kokku jookseb eks siis tule pöörduda.
Vasta