Tuttav tahtis osta 9-3 Aerot. Hakkas silma selline kuulutus.
Eile oli kuulutuses kirjas, et tegemist on Saab 9-3 AEROga 154 kW.
(Aero standardvarustuses on: 6-käiguline käigukast, spoilaring, mäludega juhiiste, ksenoontuled, sportvedrustus, 17" veljed jne)
Kirjutasin müüjale, et selle isendi puhul, mida tema müüb, ei ole tegemist Aeroga (mõtlesin, et võibolla inimene ei teagi täpselt, mis Saabiga tegu on), et pahandust majja ei tuleks, müügu ikka õige infoga.
Müüja vastas mulle:
"Tegele oma asjadega krdi tatipräänik"
"See on 154kW ja ARC"
Täna on kuulutuses olnud Aero kiri muudetud Arc vastu.
Loomulikult ei hakka sellise müüjaga diili tegema, kuid tahaks ikkagi teada, kuidas on Arc'il saavutatud võimsus 154 kW? Tuunitud? Standardis ju niisugust ei ole - Arc varustus Aero võimsusega.
9-3 Aero-Arc 154 kW 2006a
Kas tegu pole mitte foorumlasega? http://www.saabnet.ee/foorum/viewthread.php?tid=7347 Siin sama tel nr.
See oleks muidugi eriti "vahva"
Selline vastus,nagu Rästas sai-"nädala e-maili" tiitel kahtlemata:bs:
Edit:kusjuures ongi sama inimene.
Härra Metsis-Dohman:
Kas te olete nii julge inimene ja vabandate Rästa ees siin foorumis kõigi nähes?
Selline vastus,nagu Rästas sai-"nädala e-maili" tiitel kahtlemata:bs:
Edit:kusjuures ongi sama inimene.
Härra Metsis-Dohman:
Kas te olete nii julge inimene ja vabandate Rästa ees siin foorumis kõigi nähes?
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
Aitäh, Iisak, ma ei ootagi vabandamist. Oma müügi/suhtlustehnikat võiks inimene lihvida küll.
Kui müüja veale viitamise pärast tigedaks sai, siis on see tema probleem (tema teab, kas kuulutuses olnud eksitav info oli tahtlik või kogemata juhtunud). Müügikuulutusse Arci asemele Aero panna on siiski eksitav, sest mootori kW-d ei tee veel Arcist Aerot.
Thnx Jaanus, arusaadav seletus
Mina selle peale ei tulnud, sest ameeriklaste tüüpilisi kollaseid helkureid/tulesid sellel Arcil pole.
Kui müüja veale viitamise pärast tigedaks sai, siis on see tema probleem (tema teab, kas kuulutuses olnud eksitav info oli tahtlik või kogemata juhtunud). Müügikuulutusse Arci asemele Aero panna on siiski eksitav, sest mootori kW-d ei tee veel Arcist Aerot.
Thnx Jaanus, arusaadav seletus

Mina selle peale ei tulnud, sest ameeriklaste tüüpilisi kollaseid helkureid/tulesid sellel Arcil pole.
Arvestades Hr. Rästase kirja iseloomust, hulgalistest kirjavigadest ja toonist ei kavatse tema ees mitte mingil juhul vabandada. Kirja lugedes sain aru, et tegu on mingi nolgiga, kellel pole peale nokkimise mitte midagi teha.
Loodan et väljendasin ennast piisavalt arusaadavalt ka Rästasele.
Ma arvan,et Rästas ei pahanda,kui sa paned selle kirjavigadest kubiseva ja nokkiva e-maili siia üles,et me kõik näeks seda.Algselt postitas: dohman
Arvestades Hr. Rästase kirja iseloomust, hulgalistest kirjavigadest ja toonist ei kavatse tema ees mitte mingil juhul vabandada. Kirja lugedes sain aru, et tegu on mingi nolgiga, kellel pole peale nokkimise mitte midagi teha.
Rästast tundes ma millegipärast ei usu seda...

Sa müüsid (auto24.ee kuulutuses) Arci Aero pähe, oli nii?Algselt postitas: dohman
Ma poleks su vale-Aero kuulutust vaatama tulnudki, kui tuttav, kellele su Saab silma jäi poleks küsinud, mida ma sellest "Aerost" arvan. See pole ju Aero. Kas oleks olnud raske vastata, et sõna Aero sattus ekslikult kuulutusse. Ma arvasin, et müüja võib ehk mitte teada, mis Saabiga tegelikult tegu on. Ja kui teadis, siis esitas vale info, et isik (ostuhuviline) tahtlikult eksimusse viia (temale ebaõigete asjaolude avaldamise teel), eesmärgiga kallutada isik tehingut tegema. De jure (TsüS § 94) nimetatkse seda pettuseks.
Kiri on siin ("teie"-tav, lakooniline). Ma eksisin sellega, et kui ei ole Aero, siis ei saa olla 154kW. See küsimus oli ka põhjus, miks ma käesoleva teema algatasin, ehk kuidas Arcil need kW-d saavutatakse. Palun parandage hulgalised kirjavead:
- Aeronautik
Jubedad probleemid ikka inimestel......ma võin oma sapikat ka mersupähe müüa:bs:. Kui ostja leidub on ju asi klaar........
Asi on klaar, kui müüja teavitab ostjat, et ostes temalt "mersu" saab ta tegelikult sapika.Algselt postitas: Aeronautik
Jubedad probleemid ikka inimestel......ma võin oma sapikat ka mersupähe müüa:bs:. Kui ostja leidub on ju asi klaar........
Teisel juhul: Varalise kasu saamise eest tegelikest asjaoludest teadvalt ebaõige ettekujutuse loomine on kelmus - karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega (KarS § 209).
Loomulikult saavad inimesed aru, et tegemist on naljaga, kui sapika kohal/küljes/jne ilutseb kiri MB.
Varustuse (Aero, Arc, vm) kohta antav eksitav informatsioon ei ole naljakas (eriti kui hinnavahe ulatub kümnetesse tuhandetesse).
- Aeronautik
Ma sain enda autoga ka VM-ist "vända" varustuse kohta.....ei olnud pärast kellegile kaevata.....aga Aero on ikka Aero ja jääb ka selleks.
See on esinduse kohta päris krõbedalt öeldud. Miks ei olnud kellelegi kaevata? VM-le endale tulnuks seda esmalt teha.Algselt postitas: Aeronautik
Ma sain enda autoga ka VM-ist "vända" varustuse kohta.....ei olnud pärast kellegile kaevata.....aga Aero on ikka Aero ja jääb ka selleks.
Kui lahendust ei tule - tarbijakaitsesse või kohtusse. Kuigi sinu allolevat motot lugedes:
oli ju asi klaar, milleks kurta?Algselt postitas: Aeronautik
...ma võin oma sapikat ka mersupähe müüaKui ostja leidub on ju asi klaar........
Vaielda, kaevata, kohtusse anda jne. võib.
Üks mis on kindel, kodanik dohman on oma sõnakasutusega nüüd tõestanud et tema fooruminimi ei anna valet vihjet. Õigustatult on ta selle ka väikese algustähega kirjutanud.
Ükski endast lugupidav inimene nii ei räägi ega kirjuta.
Üks mis on kindel, kodanik dohman on oma sõnakasutusega nüüd tõestanud et tema fooruminimi ei anna valet vihjet. Õigustatult on ta selle ka väikese algustähega kirjutanud.
Ükski endast lugupidav inimene nii ei räägi ega kirjuta.

:thumb::thumb::thumb:Algselt postitas: TGB
Vaielda, kaevata, kohtusse anda jne. võib.
Ükski endast lugupidav inimene nii ei räägi ega kirjuta.![]()
Eesmärk ei olnud kellelegi ära panna, vaid asju täpsustada/selgitada.Algselt postitas: Jaanus
See teema on juba nagu ärapanija saade![]()
Cyberi allkirjatekst:
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
"memm" juhtus seekord foorumlane olema.
Ehk peaks mina pöörduma sinu tööandja poole, et sul pole piisavalt tööd, vaid tööpäeval kell 11:10 saadad inimestele mõttetuid meile ja surfad mööda auto24'ja (eeldades, et sa pole auto / ostja-müüa tööpositsioonil
)?
Ehk point being ... tegeleks õige oma enda asjadega ?
:bs:Sipelgaz:bs:

Sipelgaz, alusta enda tööandjast.Algselt postitas: sipelgaz
Ehk peaks mina pöörduma sinu tööandja poole, et sul pole piisavalt tööd, vaid tööpäeval kell 11:10 saadad inimestele mõttetuid meile ja surfad mööda auto24'ja (eeldades, et sa pole auto / ostja-müüa tööpositsioonil)?
Näitena võid oma postituse talle meilida.
Kust sa võtad, et selline tegevus pole minu asi, võibolla see just ongi

Ilusat tööpäeva jätku!
Tööandjatu Rästas.