9-3 Aero-Arc 154 kW 2006a

Soovid osta aga vajad nõuannet... Aita sõbral SAAB'i osta.
Kasutaja avatar
Rästas

Tuttav tahtis osta 9-3 Aerot. Hakkas silma selline kuulutus.

Eile oli kuulutuses kirjas, et tegemist on Saab 9-3 AEROga 154 kW.
(Aero standardvarustuses on: 6-käiguline käigukast, spoilaring, mäludega juhiiste, ksenoontuled, sportvedrustus, 17" veljed jne)
Kirjutasin müüjale, et selle isendi puhul, mida tema müüb, ei ole tegemist Aeroga (mõtlesin, et võibolla inimene ei teagi täpselt, mis Saabiga tegu on), et pahandust majja ei tuleks, müügu ikka õige infoga.

Müüja vastas mulle:
"Tegele oma asjadega krdi tatipräänik"
"See on 154kW ja ARC"

Täna on kuulutuses olnud Aero kiri muudetud Arc vastu.
Loomulikult ei hakka sellise müüjaga diili tegema, kuid tahaks ikkagi teada, kuidas on Arc'il saavutatud võimsus 154 kW? Tuunitud? Standardis ju niisugust ei ole - Arc varustus Aero võimsusega.
Jürgen

Kas tegu pole mitte foorumlasega? http://www.saabnet.ee/foorum/viewthread.php?tid=7347 Siin sama tel nr.
iisak

See oleks muidugi eriti "vahva"
Selline vastus,nagu Rästas sai-"nädala e-maili" tiitel kahtlemata:bs:

Edit:kusjuures ongi sama inimene.
Härra Metsis-Dohman:
Kas te olete nii julge inimene ja vabandate Rästa ees siin foorumis kõigi nähes?
Anything less than 1 BAR (14.7psi) is not boost. It's a vacuum leak...
kasparius
Overboost addict

Uskumatu vastus.
Vapsee mürgine vend :D
Sent from my Monte Carlo using B236
Kasutaja avatar
Jaanus
Auto: Volvo XC90 MY18 ja Opel Insignia Biturbo MY16

See on USA mudel, mootor peaks sama olema mis Eesti eelmine Aero ;)
Kasutaja avatar
Rästas

Aitäh, Iisak, ma ei ootagi vabandamist. Oma müügi/suhtlustehnikat võiks inimene lihvida küll.
Kui müüja veale viitamise pärast tigedaks sai, siis on see tema probleem (tema teab, kas kuulutuses olnud eksitav info oli tahtlik või kogemata juhtunud). Müügikuulutusse Arci asemele Aero panna on siiski eksitav, sest mootori kW-d ei tee veel Arcist Aerot.

Thnx Jaanus, arusaadav seletus :)
Mina selle peale ei tulnud, sest ameeriklaste tüüpilisi kollaseid helkureid/tulesid sellel Arcil pole.
Skol

see Metsis ju VM töötaja või kuidas...
suur

Algselt postitas: Skol
Eksid.
avelito

Algselt postitas: suur
Algselt postitas: Skol
Eksid.

Oli!!!
dohman

Arvestades Hr. Rästase kirja iseloomust, hulgalistest kirjavigadest ja toonist ei kavatse tema ees mitte mingil juhul vabandada. Kirja lugedes sain aru, et tegu on mingi nolgiga, kellel pole peale nokkimise mitte midagi teha.
Loodan et väljendasin ennast piisavalt arusaadavalt ka Rästasele.
Kasutaja avatar
ivomets
Vanasaabikala
Auto: Saab 96 , Saaburu, Subaru

rästase alt leiab mittehärra
KUI AUTO ON KATGI TOO OMA AUTO IVOMETSA SOJA GARAZI 8-) 8-) 8-) Keevitan, värvin, keeran mutreid kinni ja lahti.
iisak

Algselt postitas: dohman
Arvestades Hr. Rästase kirja iseloomust, hulgalistest kirjavigadest ja toonist ei kavatse tema ees mitte mingil juhul vabandada. Kirja lugedes sain aru, et tegu on mingi nolgiga, kellel pole peale nokkimise mitte midagi teha.
Ma arvan,et Rästas ei pahanda,kui sa paned selle kirjavigadest kubiseva ja nokkiva e-maili siia üles,et me kõik näeks seda.
Rästast tundes ma millegipärast ei usu seda...:bs:
dohman

Kahjuks ei hoia selliseid asju alles, oleks teadnud, et suure kella külge pannakse, oleksin jätnud.
Kasutaja avatar
Rästas

Algselt postitas: dohman
Sa müüsid (auto24.ee kuulutuses) Arci Aero pähe, oli nii?
Ma poleks su vale-Aero kuulutust vaatama tulnudki, kui tuttav, kellele su Saab silma jäi poleks küsinud, mida ma sellest "Aerost" arvan. See pole ju Aero. Kas oleks olnud raske vastata, et sõna Aero sattus ekslikult kuulutusse. Ma arvasin, et müüja võib ehk mitte teada, mis Saabiga tegelikult tegu on. Ja kui teadis, siis esitas vale info, et isik (ostuhuviline) tahtlikult eksimusse viia (temale ebaõigete asjaolude avaldamise teel), eesmärgiga kallutada isik tehingut tegema. De jure (TsüS § 94) nimetatkse seda pettuseks.

Kiri on siin ("teie"-tav, lakooniline). Ma eksisin sellega, et kui ei ole Aero, siis ei saa olla 154kW. See küsimus oli ka põhjus, miks ma käesoleva teema algatasin, ehk kuidas Arcil need kW-d saavutatakse. Palun parandage hulgalised kirjavead:
Kasutaja avatar
Aeronautik

Jubedad probleemid ikka inimestel......ma võin oma sapikat ka mersupähe müüa:bs:. Kui ostja leidub on ju asi klaar........
Kasutaja avatar
Rästas

Algselt postitas: Aeronautik
Jubedad probleemid ikka inimestel......ma võin oma sapikat ka mersupähe müüa:bs:. Kui ostja leidub on ju asi klaar........
Asi on klaar, kui müüja teavitab ostjat, et ostes temalt "mersu" saab ta tegelikult sapika.
Teisel juhul: Varalise kasu saamise eest tegelikest asjaoludest teadvalt ebaõige ettekujutuse loomine on kelmus - karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega (KarS § 209).

Loomulikult saavad inimesed aru, et tegemist on naljaga, kui sapika kohal/küljes/jne ilutseb kiri MB.
Varustuse (Aero, Arc, vm) kohta antav eksitav informatsioon ei ole naljakas (eriti kui hinnavahe ulatub kümnetesse tuhandetesse).
Kasutaja avatar
Aeronautik

Ma sain enda autoga ka VM-ist "vända" varustuse kohta.....ei olnud pärast kellegile kaevata.....aga Aero on ikka Aero ja jääb ka selleks.
Kasutaja avatar
Rästas

Ma sain enda autoga ka VM-ist "vända" varustuse kohta.....ei olnud pärast kellegile kaevata.....aga Aero on ikka Aero ja jääb ka selleks.
See on esinduse kohta päris krõbedalt öeldud. Miks ei olnud kellelegi kaevata? VM-le endale tulnuks seda esmalt teha.
Kui lahendust ei tule - tarbijakaitsesse või kohtusse. Kuigi sinu allolevat motot lugedes:
...ma võin oma sapikat ka mersupähe müüa :bs: Kui ostja leidub on ju asi klaar........
oli ju asi klaar, milleks kurta?
Kasutaja avatar
TGB
Saabiklubi liige

Vaielda, kaevata, kohtusse anda jne. võib.
Üks mis on kindel, kodanik dohman on oma sõnakasutusega nüüd tõestanud et tema fooruminimi ei anna valet vihjet. Õigustatult on ta selle ka väikese algustähega kirjutanud.
Ükski endast lugupidav inimene nii ei räägi ega kirjuta. :wise:
iisak

Algselt postitas: TGB
Vaielda, kaevata, kohtusse anda jne. võib.
Üks mis on kindel, kodanik dohman on oma sõnakasutusega nüüd tõestanud et tema fooruminimi ei anna valet vihjet. Õigustatult on ta selle ka väikese algustähega kirjutanud.
Ükski endast lugupidav inimene nii ei räägi ega kirjuta. :wise:
:thumb::thumb::thumb:
Kasutaja avatar
Jaanus
Auto: Volvo XC90 MY18 ja Opel Insignia Biturbo MY16

See teema on juba nagu ärapanija saade :poke:
Kasutaja avatar
Rästas

Algselt postitas: Jaanus
See teema on juba nagu ärapanija saade :poke:
Eesmärk ei olnud kellelegi ära panna, vaid asju täpsustada/selgitada.

Cyberi allkirjatekst:
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...

"memm" juhtus seekord foorumlane olema.
sipelgaz

Ehk peaks mina pöörduma sinu tööandja poole, et sul pole piisavalt tööd, vaid tööpäeval kell 11:10 saadad inimestele mõttetuid meile ja surfad mööda auto24'ja (eeldades, et sa pole auto / ostja-müüa tööpositsioonil :drink: )?

Ehk point being ... tegeleks õige oma enda asjadega ?

:bs:Sipelgaz:bs:
Kasutaja avatar
Rästas

Algselt postitas: sipelgaz
Ehk peaks mina pöörduma sinu tööandja poole, et sul pole piisavalt tööd, vaid tööpäeval kell 11:10 saadad inimestele mõttetuid meile ja surfad mööda auto24'ja (eeldades, et sa pole auto / ostja-müüa tööpositsioonil :drink: )?
Ehk point being ... tegeleks õige oma enda asjadega ?
:bs:Sipelgaz:bs:
Sipelgaz, alusta enda tööandjast.
Näitena võid oma postituse talle meilida.

Kust sa võtad, et selline tegevus pole minu asi, võibolla see just ongi :)

Ilusat tööpäeva jätku!
Tööandjatu Rästas.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Sipelgaz, mida sa sööd, et sa sellist jama välja ajad? Kas sa tead millised on teise tööülesanded või milline on tema staatus töövõtjana/tööanjana, et sa siin teiste aega planeerid?
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Vasta