Parema käe reegli eiramise tulemus

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
kaimar

Eks ma peamiselt nutan siin praegu. Igastahes, sõideti Järve Selveri parklas täna masinal juhipoolsesse külge sisse, kuna ei peetud parema käe reeglit eriliseks näitajaks.

Nukker :(

Jalamees Kaimar

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
Kasutaja avatar
SimoL

assa!
Sa talle oma paremat kätt(rusikat) näitasid ikka?
kaimar

No mis ma ikka ... mida see aitaks. Paha ja kurb meel muidugi, aga ega laamendamine asja paremaks ei tee.

Lisaks oli mees minust oluliselt suurem :P Ja ma ei ole väike poiss ...
maxuud
Auto:

Tundub, et ei olnud mingi niisama riivakas vaid ikka asjalik mats. Lancari põrkeraua jupp Saabil läbi kere ja need mis kere küljes need korralikult viltu. Võib-olla ta siiski teadis paremakäereeglist midagi aga rõhuis seekord suurema eesõigusele. Paha lugu. Jõudu sulle!

See värk on a igas kaubanduskeskuse parklas küsimuseks. Vesse Maksi ees olen kolme juhtumit näinud, pea igal korral ka politsei kohal, kuna ei saada omavahel sotti kellel õigus. Nüüd on seal iga väljasõidu vahe ette pandud märk "anna teed", et viia miinimumini nende kõksude arvu parklates.
Henrik

Laksas siis täpselt esimese ratta pihta?
xz

Niipalju kui ma piltide järgi aru saan, siis on länkar ju tulnud parkimiskohtade vaheliselt "väiksemalt" teelt, seega isegi parema käe reeglit mitteteades ei peaks tekkima tunne, et eesõigus on. Ise sellistel puhkudel ikka katsun mõlemale poole vaadata ja veenduda, et teed ka antakse, enne kui liikuma hakkan.
S9K
Leidur Leo
Auto: Maserati Quattroporte

Ma ei tahaks halvasti öelda aga "auto on mehe visiitkaart".
fofa

Päris kõva damage nii väikse kõksu kohta, ebaõnn... Kas süüdlases kokkuleppele jõudmine läks muidu valutult?
kaimar

Mees tunnistas oma süüd, mingit kammi selles osas ei olnud. Vormistasime dokumendid kenasti ära.

Ma usun, et kiirus ei olnud tal päris 10 km/h kui ta mulle otsa lendas. Seal annab lühikese maa peale kiirendada kenasti, kui arvad, et keegi ette ei jää.
Sil

õnneks ta tabas su auto üht tugevaimat kohta, väga kurb oleks olnud, kui ta oleks sul uksest sisse sadanud. nüüd tuleb loota kiire remondi peale :)
kaimar

See keresse tunginud metalldetail tekitas küll kõhedust, kui tugevusest rääkida ...
will

Algselt postitas: xz
Niipalju kui ma piltide järgi aru saan, siis on länkar ju tulnud parkimiskohtade vaheliselt "väiksemalt" teelt, seega isegi parema käe reeglit mitteteades ei peaks tekkima tunne, et eesõigus on. Ise sellistel puhkudel ikka katsun mõlemale poole vaadata ja veenduda, et teed ka antakse, enne kui liikuma hakkan.
Tee väiksus ei oma paremakäe reegli puhul tähtsust. Samas oleks ka mul täna Selveri parklas külg ära sõidetud. Paremakäe reeglit lihtsalt ei tunta. Argument "aga ma sõitsin ju otse":gun:
napoleon
Auto:

Nii ongi, toimib mingisugune "otsesõitja reegel". Toimib niikaua, kui kõik seda järgivad. Võib muidugi ka teistsuguseid näiteid tuua... täna parklas vahtisin ühega oma 30sek tõtt enne kui aru sai, et parema käe reegli järgi on minul tõesti eesõigus, aga mul pole lihtsalt ruumi välja pöörata enne kui ta eest ära sõidab;)
xz

Algselt postitas: will
Algselt postitas: xz
Tee väiksus ei oma paremakäe reegli puhul tähtsust. Samas oleks ka mul täna Selveri parklas külg ära sõidetud. Paremakäe reeglit lihtsalt ei tunta. Argument "aga ma sõitsin ju otse":gun:

Parema käe reegli puhul ei omagi, ma rääkisin kujutletavast olukorrast, kus parema käe reeglit ei tunta;) Samas parklat läbivatel "suurematel" teedel (näiteks Rocca al Mare keskuse eest Pladiski mnt.-ga paralleelsed teed) kasutatakse seda "otsesõitmise õigust" ikka väga laialdaselt. Niipidi, nagu konkreetsel juhul Landcruiseri juht seda tegi, kohtab tunduvalt harvem. Aga aitab mõttetust jahumisest.
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

Tegelt ikka SAAB kõva masin, väga kõva.
will

Njah-siiani kahjuks olen seal alati järginu paremakäe reeglit ning tänu sellele sattunud ka hulgaliselt igasugudesse konfliktidesse.
Hea vastus "otsesõidu" jutule on-et ma ka sõitsin otse. Siis ei osata tavaliselt midagi vastata
olaviv

See metalltala lihtsalt poritiiva plekist läbi ja A-piilari taha kinni jäänud. Oleks Saab pehme auto oleks see tala otsapidi toas küll. Lisaks on veel ukses turvatala selle koha peal. Kuid osad eriti kõrged maasturid kipuvad turvatalast ülespoole rammima ja siis võib küll juhil nukraks minna kui maasturi esiots õlga nügib...
romza

Pool Lasnamäest on selline, kus liikluseeskirjade järgi kehtib parema käe reegel. Kuid päris tihti, kui sinna satun, siis selliseid reegleid eiratakse. Liikluskultuur on seal tõesti nõrk.

Lisaks on omal ka olnud kokkupõrge autoga, kus mu autole otsa sõitja arvas, et kuna ma tulen hoovialalt ning tema teelt, millel anna-teed märk ees, siis tal on eesõigus.
Vaidlesime mõnda aega ning kutsusin liikluspolitsei, kes ütles kohe teisele juhile, et teed pidi andma see, kes tegi vasakpööret ning mind mõisteti õigeks.

Aga jah kahju su autost. Isegi, kui auto korda lapitakse ja jälle normaalselt sõita saab, siis kindlustuse paberite järgi saab hiljem ikka ilusti teada, et auto on kalli remondi läbi teinud ja hiljem müümisel mõjutab hinda väga kõvasti.
romza
Vasta