Teevaldajalt kahju kompenseerimise küsimus

Lihtsalt arutlemine ükskõik mille üle...
Vasta
Kasutaja avatar
kalamees

Juhtus selline lugu, et Kadaka teel purustas löökauk mu rehvi. Politseis sai asi vormistatud. Kuid nüüd sooviks teevaldajalt kahjude hüvitamist. Kas keegi on selle tee juba läbi käinud ja oskaks soovitada, kuidas edasi toimida? Linnavalitsus soovitas kaskosse pöörduda, kuid ma ei näe põhjust, miks peaks minu kasko selle hüvitama, kui süüdlane on pigem linn, kes ei suuda teid remontida.
Kasutaja avatar
saabSS
Auto:

Kui oli märk üleval, et on mittenormaalne tee (need naiste rinnad), siis ei hüvitata üldjuhul. Aga kui oli veel juures löökauku tähistav märk (nooleke alla), siis ei hüvitata kohe kindlasti.
Aga avalduse pead tegema teevaldajale või selle hooldajale. Valdaja linn, aga hooldajat ei tea.
Parandage mind, pead ei anna.
Aga kuskil ma hiljuti lugesin, vist lehest, kuidas saab ikka selle hüvitamisega peavalu ja kemplemist erinevate ametkondade vahel. Nn. õpetus oli ka, käitumisjuhend.
Leheks oli vist autoleht.
Kasutaja avatar
kalamees

Märke väljas ei olnud. Peab hakkama autolehe arhiivi sirvima.
Kasutaja avatar
Cyber
Täiesti Mõttetu Mölaööbik
Auto: 9000 '96, V70 '03
Kontakt:

Autoleht nr 253 (15/2007): Nõunik. Mida teha, kui löökauk lõhub auto?
[Kaarel]: Ka pealtnäha süütu vikatiga memm kuskil tee ääres võib olla Aero omanik...
Pilt
Kasutaja avatar
kalamees

Algselt postitas: Cyber
Autoleht nr 253 (15/2007): Nõunik. Mida teha, kui löökauk lõhub auto?

:beer: Küberile
muuseas

eriti hea jutt peale seda kui seakari just kilkas, et "kõik talina uulitsate dõrkad olema lapitud" batja ise käis veel kahte avastatud auku vaatamas :DDD
Renault Espace '07 2,2 102kW Pilt
Kasutaja avatar
vallikas

Kadaka tee omanik on kõigi eelduste kohaselt Tallinna linn, millel teedeküsimusega tegeleb kommunaalamet, vist siis.

Hiljuti kusjuures tegid pealinnavalitsejad eelnõu, millega taheti teha riigile ettepanek muuta ühisveevärgi ja teeseadust nii, et näiteks lahtiste kanalisatsiooniluukide eest vastutaks mitte Tallinna linn tee omanikuna, vaid see, kes neid luuke haldab. Ja kurdeti seal eelnõus, et mullu läks tunamullusest palju rohkem raha autojuhtidele hüvitiste maksmiseks, et inimeste teadlikkus on tõusnud oma õigustest ja kohtusse pöördutakse ka.

Tegid igati õiesti, et politseiga vormistasid asja. Minu arust oli isegi kusagil kirjas, et kõige rohkem oli Tallinn maksnud mingi Jaguari velje eest, kui ma ei eksi, siis 7000 krooni.
Andrus99
Saabiklubi liige

Palun väga, mul just sarnane näide, eelmine laupäev sõitsin vana Haapsalu maanteed pidi, 2 suure veoka sabas ja ühel hetkel ilmus veoka rataste vahelt suur paekivitükk, millele otsasõitu vältida ei suutnud - tulemus: 2 lõhutud rehvi ja plekkvelge, kahju kokku ca 6,5keek.

Kuhu pöörduda või kuidas seda tõestada, kahju hüvitamist nõuda...? Politseid informeerisin, et seal kandis vedeleb kive teel, lubasid üle vaadata...
A turbo: exhaust gasses go into the turbocharger and spin it, witchcraft happens and you go faster / J.Clarkson
roomlane

Algselt postitas: AndrusFJR
Kuhu pöörduda või kuidas seda tõestada, kahju hüvitamist nõuda...? Politseid informeerisin, et seal kandis vedeleb kive teel, lubasid üle vaadata...

Politsei oleks pidanud kohale kutsuma ja pildid tegema. Oleks lihtsam pärast kahju nõuda.
55581286
Kasutaja avatar
kalamees

Sain Autolehe toimetuselt eile selle artikli, millele Küber viitas. Kuna arvutit tööle kaasa ei võtnud, siis saan alles õhtul selle siia postitada.
AndrusFJR, ma loodan, et veoki numbri said üles kirjutatud. Sellest oli seal juttu.
Vasta