hr Krss´a postitusega "3.6.05 23:07 " ei saa nõustuda siiski 100% - 80-te aastate saabipannid ei ole nüüd ikka nii sulakuld et mida aasta vanem, seda kallim kohe kah (99 T mida on tehtud a´la 10 tk ja säilinud 3 tk - jah sellega on natuke teine teema kui C900), muidugi jah nt vana volga puhul on fännide ringis küll "mida vanem seda kõvem" rusikareeglina, eeldusel et originaal muidugi.
Mis puutub 96-pannide hindadesse siis soovitan uuesti uurida kuulutusi. Nt jubileumsi (siis viimane, UUSIM, 1980 partii, (õigemini tegelt küll 1979 kuid nimetati "1980 "- tegelt pole 1980 ühtki saab 96 tehtudki) eest küsitakse ikka omajagu, kuigi jah see on ka haruldane sats. Pealegi 96 on tõsine erijuht - ega igat mudelit siin ilmas toodeta 20 a järjest, lisaks on ta teinud läbi heavy modi ja juba mootorivalikul on kaks üsna jäigalt eristatavat koolkonda.
80.-te aastate saabide kohta selline vanusereegel ei kehti, need ei ole nii "´57 chevyd" ikka... see "vanema aastakäigu" mäng hakkab üldreeglina ikka vast mingite vanemate asjade puhul.
Minu arvates vana fännitava panni puhul on peamine auto originaalsuses säilimine, eksklusiivsus (nt lisade näol), komplektsus, hea seisukord, min. rooste, võimalikult vähene omanike arv, tegelik full incident history, võimalikult väike tegelik läbisõit ja ega ongi kõik. Kui Katrini saab on nende värkide koha pealt enam kui hea, võiks ju selle hinnaks olla vabalt 15 asemel ka 30 (40 ) K .
edit 1: tegelt ma arvan et selle pika ja sogase monoloogiga ma tahtsin vist peamiselt öelda seda, et klassik saab 900 ei ole üldarvamuslikult (veel) eriti eksklusiivsete autude hulka liigituv, kuhu ta autonduse kõva verstapostina jõuab, ajaks mil vanus on magus, muu jutt selles postituses on üsnagi "uitvoolud", suhtlemisvajadus noh
edit 2: ok - T-klassik on jah juba praegu (ekslusiivne)
edit 3: nojah, rääkisid jah, ja see on ka õige jutt aga ikkagi ära tule ytlema et juba praegu on olukord mil täpselt samasugused T-saabid on vanema väljalaske aasta masinana juba praegusel ajal kallimad kui uuema aasta väljalaskena - see ealise väärtuse aeg, kui tuleb, siis mingi 10-20 a pärast.
edit 4: ma korjasin selle "999999 1000000-st " maha sellepärast et arvasin et see on juba teemast mööda. no selle repliigi mõte oli kõrvalpõikena lihtsalt selles et ma ei jaga sellist arvamust et autod järjest paremaks lähevad, see on nö "kahe otsaga vorst"
edit 5: ok, panin tagasi neljandasse lõiku "40"

edit 6: vot selle flati ja facelifti suhet ei oskagi kirjeldada - sellega pole kursis, kui see tõesti nii on, siis võtan vaiksemaks, aga vaevalt et see hinda mõjutab flati kasuks - kui, siis väga kitsas ringkonnas. Ilmselt on see väärtus rohkem kultuuriline, stiilis: "vot ikka flat oli see tõupuhas ja õige klassik", mille vastu ma ei ole ka ise

edit 7(sinu edit 5): nojah, nii ta ongi. ainult et kas need sinu editis kirjeldatud KB lugejad ikka saabikuulutusi vaatavadki?
edit 8: pöördudes tagasi selle teema sünni põhjuse juurde - sa oledki siis seisukohal, et 1982 a saab peab olema ostu-müügihinnalt kallim kui samasugune 1987 a saab ning seda käesoleval ajal, s.o. 2005. aastal, kus autode vanuseks on jämedalt see "vana rondi" staatuse 20 aastat?