Ostaks uue musamasina Saab'i

Makid, kõlarid, võimud...
IFF
Saabiklubi liige

Nimelt on mul Saab 9000 1997 aastast ning armatuuris istub tal originaal Saabi stereo ning kõrvalistuja tooli all asetseb ka võim.

Iseenesest ei olegi väga viga ainult, et CD'sid ei söö ning kasseti sööja suri ka hiljuti ära ning Eesti raadiod ei toida mu muusika maitset. Siinkohal ka küsimus, ega kellelgi ei vedele riiulis mingit muusikamasinat, mis sööks CD'sid ning võimalusel ka MP3'e, võiks mu saabi armatuuris mõistliku hinna eest endale uue kodu leida.

Väga nõudlik soundi suhtes ei ole aga head häält võiks teha ning ilget pedemajakat miljoni tulukesega ka ei tahaks.

Samuti on oodatud kõik head soovitused. :thumb:
Iga ratas veab and then some!
teager

IFF, hea soovitus tuleviku mõttes - USB toega mängija. Eelnevalt oli sellest ka juttu juba - link

Kui enda oma välja vahetan, siis tahaks midagi samal põhimõttel :headbang:

terv, teager
IFF
Saabiklubi liige

USB peale olen mõled ning samuti olen mõeld igast ärevate vidinate peale, nagu näitex on USB pulgad koos raadiosaatjatega mis töötavad 12V peal ning saad ise oma nn raadiojaama teha nendega aga see pole ikke päris see. Alguses tahaks ikke päris cd mängijat ning lisa lisa vidinad oleks ägedad.

btw teager thanx info eest.
Kasutaja avatar
lkraav

mul on plaan oma truult teeninud nakamichi DVD-MP3 seadme vastu välja vahetada. ja kui see juba olemas on, siis lcd ekraan ka autosse. näiteks midagi sellist :)

Clarion VRX755

eelarve muidugi peaks vähe normaalsem olema, aga midagi
juba leiab ka väiksema papi eest.

muidugi oranzhi või rohelise nakamichiga saab 9000 salongis suudab vist vähene tehnika võistelda.
Nakataja

Kui suur su eelarve on st. palju pappi oled nõus hea pilli eest välja käima?
Executive

Võin pakkuda ühe Blaupunkti.
Peaaegu uus.
Täpsem info natsa hiljem.
jansa

Jansal on hetkel üks vdo cd mängija üle või siis üks dvd mängija koos 7" lcd ekraaniga vägahead pilti näitab ja võim on kah kaasas eraldi plokiga.

VDO on kasutatud kuid heas töökorras minu enda autos mänginud ainult ostsin uuena.
DVD on kuuaega vana.
suur

Algselt postitas: IFF
Nimelt on mul Saab 9000 1997 aastast ning armatuuris istub tal originaal Saabi stereo ning kõrvalistuja tooli all asetseb ka võim.

Iseenesest ei olegi väga viga ainult, et CD'sid ei söö ning kasseti sööja suri ka hiljuti ära ning Eesti raadiod ei toida mu muusika maitset. Siinkohal ka küsimus, ega kellelgi ei vedele riiulis mingit muusikamasinat, mis sööks CD'sid ning võimalusel ka MP3'e, võiks mu saabi armatuuris mõistliku hinna eest endale uue kodu leida.

Väga nõudlik soundi suhtes ei ole aga head häält võiks teha ning ilget pedemajakat miljoni tulukesega ka ei tahaks.

Saabi originaalmakil peaks CD-Box'i juhtimise funktsioon ka olema. Sa boxi lisamise peale pole mõelnud?
IFF
Saabiklubi liige

nohh, see eelarve teema on sellin õrnake. Eriti nagu ei tahaks raha sinna alla matta, samas tahaks normaalselt muusikat kuulata. Ütleme ca 2000.- kodumaist.

Samas tekkis küsimus, kas on mõtet originaal võimu enam vahele jätte kui uus musamasin piisavalt W välja annab.:freak:
qdwin
Jaan Tatikas
Auto: 9-5 Aero
Kui naine või Hemi on lahked siis Klassik ja tonnine või veel mõni Aero

Minul on originaalmaki poolt juhitav CD box Clarion üle. Hetkel kahjuks CD magasin puudu aga ehk leiab midagi asemele siiski.
Nakataja

Siis ei saa vist mina sind eriti aidata, kuna Pioneeri kõige odavamgi MP3-e toega automakk on pisut kallim. Aga võimu kohapealt - ega tänapäevase sellise 4x50W (nominaal 4x21W) maki võimenduse korral see lisavõim enam rolli ei mängi. Iseasi kui sa vahetaksid ka kõllid võimsamate vastu, siis võib tekkida vajadus lisavõimu järgi. Kuid sellise tavakuulaja vajaduse rahuldab kindlasti ka 4x50W ära!
IFF
Saabiklubi liige

No sellepärast see "ca" saigi ette pandud, et ega ma hinda kopika pealt paika ei panegi.
Veiko

Ma sain aru, et sa ilget vilkuvat ja hüppavat pedemajakat sinna ei taha. Mulle ka sellised asjad ei meeldi. Ja kuigi mul suht normaalne blaupunkt praegu, mis disainilt sobib, tahaks ma et ekraani taustavalgustus oleks roheline, mitte oranz. Nii et järgmise maki osas olen mõelnud eelkõige disainikriteeriumitele. Et ta oleks disainikeelelt selline pisut kandiline ja autoga samast ajastust pärit ja et taustavalgustus oleks roheline või võimaldaks regullida roheliseks ennast. Ja soovitavalt võiks olla keeratav helinupp.
Muus osas pole suurt vahet, hea saundi saab tänapäeval ka suht alguseotsa makkidega kätte. Ei pea 10 kilo välja käima selle eest. Neid miljoneid võimalusi, mida kallimad makid omavad, ei kasuta ilmselt enamik inimesi. Kui eriline melomaan oled, siis on mõtet rohkem kulutada.
Nimevahetus vl -> Veiko
IFF
Saabiklubi liige

jap neoon sinine ei lähe ka kohe mitte. Tagasihoidlik roheline, keeratava volume nupuga oleks parim variant.
Veiko

Iff, leidsin vist paar tk clarioni kodulehelt www.clarion.ee siis.

Autostereod --> CD-mängijad. Kaks kriteeriumitele vastavat mudelit BD 359RGMP ja BD 159RG.
Esimene mängib mp-3-sid ka. 2700.- liiga kirves ka ei ole ja disain on ajastukohane, ma ütleks. 2 RCA väljundit ka kui võimendeid vaja taha ühendada. Aga eks teistel tootjatel ole ka vast.

www.serwend.ee kodulehelt saad linke erinevate tootjate lehekülgedele kui viitsid otsida. sealt saab ka ideid ma arvan.
Nimevahetus vl -> Veiko
IFF
Saabiklubi liige

Neid ma juba vaatasin ning jäi endalgi silma see sama mudel. Mõtlesin, et küsin siit ka igaksjuhuks, et pärast ei saax enda süüdistada, et ei küsinud. ;)
Kasutaja avatar
Garu

Mul vedeleb kapis asi nimega Empeg MK1. http://empegbbs.com/ See on siis kõvaketastega (2x10 gb) mp3 mängija. MK1 tähendab esimest partiid mis neid tehti, pleksiklaasist esipaneeli ja nelja nupuga. Olemas on veel ka kaks pulti, krediitkaardi suurune ja roolile kinnitatav. Raadio oli sel loomal ainult suht nõrk. Linnas sai hakkama aga maanteel ei saanud signaali enam kätte.

Ma pole ainult veel selgusele jõudnud kas tahan müüa või mitte. Iseenesest super asi. Maksin tema eest rohkem kui 4a tagasi üle 10k eeku. Praegu ostetakse-müüakse neid nii 2000-3000 eeku kandis. Praegusesse autosse ma teda sisse ei pane kuna tehasemakk sobib armatuurlauda paremini. 9k salongi sobiks ta päris kenasti.
Kasutaja avatar
Garu

Muide kes ei tea mis on Empeg siis vaata videot.

Tasub meeles pidada et video on aastast 2000 ja nende aparaatide tootmist alustati 1999 aastal kui mingi mõttetult väikese mäluga kaasaskantav mp3 pleier oli veel uus asi. Autosse mõeldud mp3 cd mängijad ilmusid alles mitu aastat hiljem. Pregusel ajal tundub empeg samamoodi friikide pärusmaa olevat nagu vanad saabid. ;)
Kasutaja avatar
djk

DB-HP poes (kalevi kommivabriku juures alevi tn vms.) on 30 000 kroonine tutikas pioneeri makk müügis 9000 -ga. päris põnev pakkumine.
Kasutaja avatar
ptrt

Niisiis.. kuna mina selles alguses viidatud teemas ka huvilisena esinesin, siis ehk pakub kellegile huvi, millele ma ise lõpuks peatuma jäin. Kuna pikaajaline ilma makita sõit oli juba päris ära tüüdanud, siis ühel hetkel poes Kenwood KDC-W409 peale sooduspakkumist (kergelt alla 2k) kohates ei olnud midagi enam eriti pikalt mõelda. Keeratav volume-nupp, CD-d mängib (nii CD-R ja CD-RW), MP3-e oskab, mingi eriliselt jõle jõulupuu (mida need odava otsa pillid reeglina kahjuks endamuses on) ka just ei ole, sound isegi üllatas natuke, sest isegi kombinatsioonis LOUD + bass +8 ei saa õiget rullnoka "tümakat" kätte - mulle endale meeldib, aga igaüks peaks enne ostmist ise üle kuulama. Raadiojaamu vahetab suht aeglaselt (olen jah selline plõksija tüüp), paneeli karp (õigemini selle lukk) läks esimese mahakukkumisega katki, aga muidu on ennast korralikult üleval pidanud. Poogen, vähemalt on autos hääl jälle sees.

Ja see et ma esisillast mingit kolinat olen viimasel ajal kuulma hakanud, vist ikkagi konkreetse maki viga ei ole, sest ka sõites hakkab juba tundma et amordid suht viimase veerandi peal on. Hea et sai suht odav makk ostetud.. ;)
IFF
Saabiklubi liige

Lõpetuseks siia teemasse,

Otsisin suht kaua normaalset muusika masinat mõistliku hinna/kvalteedi suhtega ning tagasihoidlikuma välimusega. Lõpuks otsustasin "Pioneer 2700R" kasuks (Keeratav volume nupp ja roheline tausta värv), sööb CD'd igast asendist. Kuna antud isend ei vaja enam Saabi originaal võimu siis sai see vahelt ära võetud ning kõlardi otse maki taha ühendatud ja hopsti heli kvaliteet läks paremaks ning puhtamaks.

Olles mingi nädalake kuulanud hakkas miskipräast süda verd tilkuma, et kas ikka oli õigustatud kulutus ning panin CD pausi peale ja torkisin läbi üldtuntumad raadiojaamad ning kivi langes südamelt kui sain uuesti CD käima lükatud. Raadiod on ikka liiga masendavad.

:head:
Nakataja

Soovin õnne, et astusid asjatundlike ja rahulolevate Pioneeri omanike perre! :thumb:
Mõnusaid muusika elamusi roolitaga ja kõrval! :drive:
Kasutaja avatar
NO FEAR
Säärane Mulk
Auto: päris mitu...

Sai Nakatajaga "pisut arutatud" teemat: erinevad margid muusikatööstuses, nende head ja vead...;) kokkutulekul ja kuna õlunaadi peale sauna piisavalt sees oli, siis saigi asi selgeks, et kõik oleneb konkreetsest mudelist . . .:), mitte üldisest brändist.
IFF
Saabiklubi liige

Eksta ole, sul võib ju olla vinge bränd mis mkasab n krooni aga kui sul on saanid kõlarid ning pesunöörid juhtmeteks ning cd-plaadi asemel kuulad kuskil karup**s raadiot siis ei maksagi midagi loota. :freak:
Trionic
Saabiguru

Ise lakun juba aastaid blaukkarimõnusid,hea brand,aga samas ka spetsiifilised
"kalad" ,mis mind pidevalt häirivad.Suurim võlu on sahtlivõimalus ja sound,samas...
Vasta